Røa sitt kampreferat

Vi prøver å få med oss hva motstanderne skriver om kampene våre også. Hvis du har spilt mot Oppegård og har en nettside, tips oss gjerne! Røa 2 er flinke. Klikk her for å lese referat fra kampen mot dem: http://www.herrelaget.no/oppegard-røa-2-3-4Les mer...
0 Comments

Gamle kjenninger med ny bane


Sist gang Oppegård møtte Jardar, var i 2007-sesongen. Det var Oppegårds andre sesong i 5. divisjon, og vi husker Jardar som det eneste laget vi egentlig ikke hadde noen særlig sjanse mot. Borte tapte vi 3-0, og André Raastad fikk visst gult kort for stygt spill. Det samme fikk Eirik Stokmo og Anders Dynna i hjemmekampen, som vi tapte 2-4.

Jardar vant i alle fall avdelingen og rykket opp til 4. divisjon det året, mens Oppegård ble nummer fem. Og mens vi brukte 2008-sesongen på å følge etter opp i 4. divisjon, plasserte Jardar seg greit midt på tabellen. Det samme gjorde de i fjor, og som vi ser av tabellene, har Bærum-laget en tendens til å havne i ingenmannsland mot slutten av sesongen.

Før fjorårssesongen hentet Jardar også inn den gamle Stabæk-spilleren Mads Clausen som trener, kan vi lese på deres nettside. Clausens mål var å skape den "spiriten" som var tilstede i Jardar under ledelse av Eirik Markegård. Han sikter vel da til 2007-sesongen, da han selv spilte på laget som Oppegård møtte (selv om klubben selv skriver at det var i 2006).

Clausen sa ellers i forbindelse med trenerjobben: – Vi satser på å få tilbake det gode humøret på trening og i kamp. Hvis vi klarer det, tror jeg vi kommer til å kjempe i toppen av 4. divisjon. Og aller helst, kanskje et opprykk til 3. divisjon.

De som klikket på linken på navnet til Clausen over, kunne lese at Clausen også spiller fotball i Follo FK til daglig. Sjekk spillerprofilen hans på Follos nettsider her! Det er fint, fordi vi da vet at han ikke har planer om å ta på seg fotballskoene og forsterke Jardar-laget.

Men det blir også litt sprøtt at en Follo-spiller skal trene et annet lag mot en av Follos samarbeidsklubber. Her vil for eksempel Fallang, som er utlånt fra Follo, oppleve at en klubbkamerat trener motstanderlaget :-) På toppen av det hele spiller også tidligere Jardar-trener Eirik Markegård for Follo i dag, som man også kunne se på linken lengre oppe). Mye koblinger mellom de klubbene tydeligvis...

Sesongoppkjøringen i år er det ikke enkelt å finne mye informasjon om, siden Jardars nettsider ikke er oppdatert siden i fjor. Men vi kan i alle fall lese at klubben omsider har fått sin egen kunstgressbane på Slependen. Det betyr at vi i år slipper å dra helt opp til Skuisletta for å spille bortekamp, og i stedet kan boltre oss på en helt ny bane.

Jardar spilte showkamp mot Bærum i anledning åpningen av den nye kunstgressbanen, og gikk av banen med 0-7 i sekken etter 2x30 minutter. Altså er Jardar omtrent like dårlige som oss til å spille mot lag fra 2. divisjon, ref kampen mot MS før jul i fjor. Vi noterer ellers at nevnte Mads Clausen var på banen for Jardar i denne kampen, og at Bærum-treneren mente at Jardar fort kan finne på å rykke opp i år.

Hvor realistisk dette målet er, gjenstår å se. Men vi noterer i alle fall to treningskampresultater fra sesongoppkjøringen: Jardar – Oslo Juvelene 4-1 og Jardar – Jutul 2-4 (for øvrig takk til Ellingsrud som gjorde en innsats for å samle alle treningskampresultater i vinter). To resultater som ikke sier oss annet enn at laget både er i stand til å vinne og å tape. Det kan vel hende det blir midt på tabellen i år igjen da...Les mer...
0 Comments

Motstander: Høybråten og Stovner IL


Det går ofte litt opp og ned med lagene i lavere divisjoner. Et par bra spillere fra eller til kan gjøre store utslag, og det er ikke ofte lagene ligger stabilt i seriesystemet mange år på rad.

Men her er Høybråten og Stovner IL (heretter stort sett HSIL) et hederlig unntak, for makan til 4. divisjonsstabilitet skal man lete lenge etter. Laget rykket opp fra 5. divisjon (sammen med Langhus faktisk) i 1999, og siden den gang har HSIL holdt seg i fjerde. Og som om ikke det var nok, er plasseringene også imponerende jevne, spesielt i de senere år:

2000: Nummer 10
2001: Nummer 6
2002: Nummer 3
2003: Nummer 7
2004: Nummer 6
2005: Nummer 7
2006: Nummer 12 (!)
2007: Nummer 7
2008: Nummer 7
2009: Nummer 6

Laget har altså blitt nummer seks eller syv på tabellen seks av de syv siste sesongene. Noe som enten betyr at HSIL er så variable at det blir både seire og tap, eller at de er så jevne at de alltid presterer middels.

Lista over gjør også at man spør seg hva som skjedde i 2006. En anonym spiller forteller i denne avisartikkelen om lite seriøst opplegg og uenighet mellom spillergruppa og fotballstyet. Blant annet førte dette til at hele 80-tallsgenerasjonen dro fra klubben. Men styret lovet bot og bedring, og det kan jo se ut som laget har stabilisert seg igjen.

Noen vil nok spørre seg hvorfor HSIL ikke rykket ned med en 12. plass i 2006. I den anledning er det på sin plass å nevne at dette var sesongen da ingen rykket ned i Oslo Fotballkrets sine kretsserier, grunnet omlegging av seriesystemet.


Hvis man klikker seg nøye gjennom lista over, vil man også finne Oppegård nederst på 2005-tabellen. Høybråten og Stovner IL var nemlig en av våre motstandere den sesongen vi raste gjennom 4. divisjon og videre ned i femte. Den gang tapte vi hjemmekampen 3-4 og bortekampen hele 5-0. Researchavdelingen kan ellers avslørt at en av HSILs målscorere i 4-3-kampen var Yilmaz Kececi, som nå spiller i avdelingsmotstander Romsås – og også er oppført som assistentdommer i vår bortekamp mot Veitvet i år. Han forsvant for øvrig til Klemetsrud midtveis i 2005-sesongen, så vi slapp å møte ham igjen den gang.

Harald Ødegaard er dagens HSIL-trener. Han overtok laget i vinter, og i denne artikkelen forteller han at målet for sesongen er å "skape et a-lag som folk i her ute kan være stolte av igjen". Artikkelen handler ellers mest om at Ødegaard er en slags superpedagog (selv om han ikke liker å kalle seg det selv) og er kjent gjennom NRK-serien Klasse 10b. Ingen tvil om at Ødegaard evner å lære bort ting altså, og det kan jo smitte over på laget.

HSILs a-lag har også en fin og informasjonsspekket nettside, der Ødegaard forteller mer om sine fotballtanker. Man blir riktignok ikke særlig mye klokere av dette intervjuet – om det skyldes HSILs telegrambyrå eller Ødegaard selv, er ikke godt å si. Men vi skjønner i alle fall at Ødegaard tidligere har trent juniorlaget i klubben – og også spilt mange år i klubben.


I vinter har HSIL, etter det vi kan skjønne fra nettsiden, trent to ganger i uka på Kurland. Laget har også spilt en del treningskamper, men ikke tatt seg bryet med å legge inn resultater fra disse. Litt har vi likevel klart å finne:
HSIL – Romsås: 1-4
HSIL – Svett: Avlyst
HSIL – Høland ?
Nordstrand 2 – HSIL 0-3 (NIF2s kampreferat)
Kurland – HSIL ?

Ikke mye fornuftig å få ut av dette altså. Men vi konstaterer at NIF2 melder om et lag som spiller 4-4-2, er stramt og godt organisert defensivt og har fotrappe spillere som er farlige når de angriper med full styrke. Vi kan ellers utifra dette kampreferatet fra mai i fjor se at HSIL den gang hadde en snittalder som anslås til 23,3 år. Selv om stallen neppe er helt lik i år, kan vi nok regne med å møte et ungt lag når HSIL står på motsatt banehalvdel.

Ellers finnes det også en god porsjon spesialkompetanse i HSILs yngre avdelinger. Landslagskeeper Jon Knudsen bor nemlig på Høybråten, og ifølge denne artikkelen trener han klubbens 2001-lag, der sønnen spiller. Keeper-Knudsen stiller tydeligvis også opp for klubben på sosiale happnings som interncup. Men foreløpig holder han seg heldigvis unna banen i kamp. Og godt er det.

Les mer...
0 Comments

Motstander: Ellingsrud


De gul-grønne øverst i Groruddalen er et lag vi kjenner fra fjorårets førstesesong i 4. divisjon. Ellingsrud hadde da ambisjoner om en plass i toppen av tabellen, men kjempet i bånn hele sesongen. Mye av grunnen var et lag som hadde mye ball og sjanser, men sviktiget i avslutningsøyeblikkene. Det fikk vi selv se på nært hold da vi slo Ellingsrud i tidenes minst fortjente 3-0-seier i juni i fjor.

Men hevnen var søt, og i siste serierunde slo ketchupeffekten inn for fullt for Ellingsrud. Foran over 100 tilskuere på Østre Greverud scoret Ellingsrud tre mål på oss den første halvtimen, og vant til slutt 5-2.

Dermed reddet Ellingsrud plassen, og straffen for vår slappe sesongavslutning er at vi må møte dem igjen i år. Og her får vi ikke bare konkurranse på banen. Deres nettside erud.net vil nok ligge høyt på nettsidetabellen i vår avdeling i 4. divisjon. Fjorårets serieavslutning fikk til og med æren av å være første nyhet ut på den nye siden.


Dagens avsporing:
For de som måtte lure er Erud lokal slang for stedsnavnet Ellingsrud. Dette har Magne lært etter å ha hengt mye med Ellingsrud-folk siden den gamle Oppegård-traveren Terje Lørdal nå er gift med ei dame som bodde et par langpasninger fra idrettsanlegget på Ellingsrud da de møttes i 2004.

Teorien bekreftes også av rapperen Mike K fra gruppa Divine i låta "Better Place", der de første strofene er "I'm from eastside Oslo, Erud's the place. Young, fresh boy with an African face". Artig nok er det også Magne som har tatt bildet som kommer opp av Mike K etter cirka 35 sekunder av Youtube-videoen. Det skjedde til denne avisartikkelen.


Tilbake på sporet:
Ellingsrud har fått ny trener siden i fjor, og han skriver i sin statusrapport i januar at han har ambisjoner om en plassering i toppen. Stallen er stort sett den samme som i fjor, med unntak av to forsterkninger fra Snarøya fotball, to juniorer fra Lørenskog og Lyn samt to spillere fra egen juniorstall.

Ellingsrud har også vært gjennom en solid runde med treningskamper i sommer:
Oppsal - Ellingsrud 3-1
Skeid Herrer - Ellingsrud 3-0
Løvenstad - Ellingsrud 6-1
Kurland - Ellingsrud 2-2
LilleTøyen - Ellingsrud 2-2
OSI - Ellingsrud 1-2


Mulig det mangler en kamp her. Ellingsrudgutta skriver i alle fall at OSI-kampen var deres andre seier. Som vanlig er ellers ikke andre resultater lett å bli kloke på, men vi konstaterer i det minste at Ellingsrud tapte 3-0 mot Skeid Herrer, som vi slo 3-1 i en kamp vi hadde god kontroll.

Ellingsrud har også en statusrapport fra før sesongstart, der de selv kommenterer treningskampene som særdeles variable, både fra kamp til kamp og omgang til omgang. Ellers har aritkkelforfatteren god tro på at laget har funnet en passende spillestil. Ifølge trenerens nevnte januar-rapport, er Ellingsrud et lag som satser på offensiv angrepsfotball kombinert med stram organisering defensivt. Vinnerkultur har også vært et sentralt ord i laget, så vi kan nok vente oss en gjeng som virkelig står på når vi møter Ellingsrud.

Les mer...
0 Comments

Motstander: Romsås


Sist gang Romsås spilte kamp i Oppegård, var det en 7. divisjonskamp mot Oppegård 2 i 2003. Siden den gang har mye skjedd i klubben. Riktignok surret de i 7. divisjon i to år til, før det ble opprykk i 2006. Deretter gikk det slag i slag, med opprykk i 2007 oh 2008 også. Dermed hadde Romsås tatt turen fra 7. til 4. divisjon på tre år.

I fjorårssesongen var Romsås nær ved å ta turen rett videre til 3. divisjon også. Laget kjempet om opprykk helt til de to siste rundene, men sviktet i de avgjørende kampene mot de andre topplagene. På YouTube finnes det også en ti minutters videoreportasje fra Romsås TV om sesongavslutningen til Romsås:Av avisartiklene over kan vi lese at Romsås mistet flere sentrale spillere etter 2008-sesongen. Men det er mange gode unggutter i klubben, som sammen med et par rutinerte utgjør dagens lag. Og det er ingen tvil om at det er orden på talentene i Romsås. Manchester United-spilleren Joshua King startet karrieren i Romsås, og var blant annet med på å bli kretsmester i 1991. Ikke umulig at flere av lagkameratene fra 91-laget er på a-laget i dag.

En som også er på a-laget i dag, er tidligere tippeligakeeper Rune Danielsen. Han var innom både Strømsgodset og Lyn på starten av 2000-tallet. Klikker man seg inn på Danielsens spillerprofil på Lynfotball.net, finner man også en link til vår egen Jørn Heggestad helt nederst på siden (med et tøft bilde av Jørn fra den tiden). Vi får tydeligvis spørre Jørn om tips til hvordan vi overlister Danielsen før Romsås-kampen.

I artikkelen om Rune Danielsen over står det også at de tapte 4-1 mot Rommen i en treningskamp i vinter. Der ble det vektlagt at laget leverte dårlig forsvarsspill i denne kampen. Vi husker jo godt at vi selv spilte 0-0 mot Rommen, så her bør det være håp. Romsås noterte seg også for 4-4 mot Lille Tøyen og seier 4-1 mot Høybråten og Stovner i sesongoppkjøringen.

Romsås har ellers ingen stor hjemmeside, men de er riktig så aktive på Facebook. Gruppa til a-laget finnes her, med både oversikt over en del spillere og mye generelle kommentarer.

Arbeidet med å få kunstgressbane på Romsås pågår fortsatt. Banen skulle egentlig vært ferdig i fjor høst, men nå er arbeidet omsider i gang, i alle fall hvis vi skal dømme etter utsikten fra vinduet til lederen i idrettslaget. Dette fører i alle fall til at Romsås spiller hjemmekampene sine på Grorud første halvdel av sesongen, før det blir kamper på Bjøråsen i andreomgangen.

Vi avslutter der vi begynte, med Oppegård 2 sin kamp mot Romsås i 2003. Hjemmekampen på vårsesongen endte med 4-1 til Oppegård. Nåværende OI-profil Thomas Atlar var på scoringslista også den gang, sammen med Marius Sæthre (2) og Jarl Strand. Av dagens Oppegård-spillere var både Håkon Mæland, Anders Dynna og nevnte Atlar i startoppstillingen.

Bortekampen endte også med Oppegård-seier, nemlig 2-0. Mer om den kampen er det ikke lett å finne, for da var vi kommet til det punktet i sesongen hvor det ble slutt med oppdateringer på nettsiden.Les mer...
0 Comments

Motstander: Veitvet


Researchavdelingen har ikke hatt noen enkel jobb med å finne informasjon om Veitvet. Laget er sparsommelige med informasjon på nett, og dermed blir småpraten etter gårsdagens spillermøte utgangspunkt for vurderingen.

Vi i Oppegård husker i alle fall Veitvet fra to tette kamper i 2008-sesongen, da vi rykket opp til 4. divisjon. Det var oss, Ljan, Øvrevoll Hosle 2 og Veitvet som kjempet hele veien. Til slutt var det Ljan og Oppegård som trakk det lengste strået, og Veitvet måtte ta et nytt år i femte sammen med ØH2.

Vi husker Veitvet som et godt lag, som vi noe ufortjent stjal tre poeng fra borte. Vi scoret etter et innkast, uten at noen til dags dato har funnet ut hvem som egentlig var frampå og putta. Og i andre enden av banen var Håkon verdens beste keeper akkurat denne kvelden, og ble vel umiddelbart tilbudt overgang fra Veitvet-treneren.

Hjemmekampen var også minneverdig. Vi hadde allerede rykket opp – og inviterte Greverud-filialen av VIF-klanen til opprykksfest (det var for øvrig en feststemt gjeng, etter semifinalen mot Odd i cupen) på Greverud. Veitvet-gutta fikk seg en liten overraskelse da det sto 50 høylytte klansfolk og kalte dem for bønder på Østre Greverud.

Veitvet-gutta misset i alle fall opprykket for andre år på rad, og lovet opprykk i 2009. Og det ble holdt. I fjor vant de sin avdeling i 5. divisjon, etter 11 seire, fire uavgjorte og tre tap. Mest interessant er det at laget hade 4-2-3 hjemme og 7-2-0 borte. Da vi møtte dem i 2008, var det nemlig motsatt. Da hadde Veitvet 7-1-1 hjemme og skrekkelige 1-6-2 borte. Så om Veitvet er best hjemme eller borte, er tydeligvis sesongavhengig. Men at det har variert de siste årene, det er sikkert.

Vi kan nok vente oss et litt annet Veitvet-lag i år enn tidligere, for etter opprykket er det flere spillere som har takket for seg etter lang tjeneste i klubben. Mulig det blir et yngre og kvikkere lag denne gang.

Vi kan ellers notere oss at Veitvet fikk ny kunstgressbane for fem år siden og ny garderobe i vinter. Den nye garderoben rapporteres å være veldig fin, og med en hjemmegarderobe som er mye større enn bortegarderoben. Les mer...
0 Comments

Motstander: Nordstrand 2


Her skrev jeg først at NIF2 er gamle kjente med nye drakter. Men de spiller vel strengt tatt i de samme draktene fremdeles. Uansett er det det gamle Ljan-laget som i år heter Nordstrand 2.

Skal vi dømme etter den eminente nettsiden til laget, betyr ikke navneskiftet stort annet enn at det nå er to klubber som formelt er blitt en, noe som ble vedtatt allerede i mars 2009. Men lagene virker å stort sett fortsette hver for seg.

Men for ordens skyld: Nordstrands a-lag satser stort i år, med blant annet tidligere Rosenborg-spiller Dag Frode Hornseth som spillende assistenttrener. Hornseth måtte senere trekke seg, men i stedet kom tidligere Adecco-angriper Eivind kampen inn på trenersiden. NIF er altså en klubb med ambisjoner.

Når det gjelder NIF 2, består spillerstallen deres av stort sett de samme spillerne som på gamle Ljan IF. Det betyr at vi kan vente oss et møte med en rutinert og godt organisert gjeng, som spiller tøft og gir alle lag hard kamp. Det erfarte vi i fjor, da vi spilte to jevne og tøffe kamper, selv om vi vant med greie sifre både hjemme (2-0) og borte (5-0).

Ljan/NIF2 har vi hatt i serien de fire siste årene nå. I starten lå vi over dem på tabellen, men tapte gjerne de innbyrdes kampene. Deretter lå de over oss på tabellen det året vi rykket opp sammen, og da vant vi én kamp hver. I fjor lå vi øverst, og da vant vi også begge kampene. Men sist vi møttes, i en treningskamp i vinter, var det NIF2 som vant 1-0, etter en tam forestilling av Oppegård. Nordstrand 2 har ellers vært svært aktive på treningskampfronten i vinter, med disse resultatene:
NIF2 - Sandefjord 3 2-3
NIF2 - Torridal 0-2
NIF2 - Bækkelaget 0-3
NIF2 - Høybråten og Stovner 0-3
NIF2 - Rustad 1-1
NIF2 - Bækkelaget 3-1
NIF2 - Sandaker 2-2

Kampreferater fra samtlige finnes på bloggen deres. Orker ikke legge inn SÅ mange linker. Tar heller med et sitat fra Kim, som har vært med på mang en Ljan-match: Det er alltid j****** tøffe kamper mot de gutta der!

I Norstrand 2 sin oppsummering før seriestart, er det spesielt ett navn vi legger merke til, på den ellers korte lista over nye spillere. Kim Solberg er en gammel kjenning fra Kolbotn, med flere landskamper på aldersbestemt nivå, og faktisk også proffspill i Flora Tallinn i Estland bak seg. Lagleder Magne gjorde faktisk et intervju med Kim for Lokalavisen Oppegård på et hotellrom i Tallinn, da han likevel var på klassetur i byen (sammen med blant andre Martin Flatgård).

Siden Lokalavisen Oppegårds arkiv ikke er helt tipptopp, kan spesielt interesserte nøye seg med et intervju på estisk her. Oppholdet i Estland ble dessverre amputert av skader, noe samme avis (med mindre Google Translate er helt på tur) melder i en annen aritkkel her. Det er i alle fall hyggelig å se Kim tilbake på banen, og siden han er Kolbotn-gutt, har han sikkert lyst til å slå Oppegård i 2010-sesongen. Men det får vi prøve å sette en stopper for.Les mer...
0 Comments

Motstander: Nesodden 2


Nesoddens a-lag i 3. divisjon har skumle hensikter denne sesongen (opprykk til 2. divisjon er målet). De har plukket opp spillere fra både Drøbak/Frogn og Langhus med flere. Målet er ifølge bloggen deres dobbel dekning på alle plasser, og dermed er det mange i troppen som må ta til takke med rekruttfotball. Det bør altså være mange spillere med tredjedivisjonsnivå på dette laget.

Mistanken bekreftes delvis gjennom hva Nesodden selv skriver om rekruttlaget på nevnte blogg:

Både a-lag, rekruttlag og juniorlag har kamper. Heldigvis kolliderer ingen av kampene og vi har mulighet til å stille vårt beste lag til enhver tid.

Etter at rekruttlaget rykket opp til 4. divisjon har vi fått en mye bedre arena å vise oss fram på. Dette er viktig for klubbe og for de som kjemper om en plass i første 11'eren. Gode kamper her vil gjøre det lettere å starte for a-laget, samtidig som det er en glimrende mulighet for de beste juniorgutta til å kjenne på hvordan det er å spille seniorfotball.


Her skal vi altså få bryne oss på både de som er benka i 3. divisjon og de som til daglig spiller juniorfotball for Nesoddens lag i 2. divisjon. Juniorene har imidlertid stort sett kamper to dager etter rekruttkampene, og dermed er det sjelden unggutta spiller fulle 90 minutter, kan vi med litt velvilje tolke ut av Nesoddens blogg.


Dette laget kan jo uansett høres ganske skummelt ut, men vi minner om at det ikke er mer enn noen sesonger siden Oppegård opplevde en av våre største gleder på fotballbanen, mot nettopp Nesodden (og da snakker vi a-laget). 3. juni 2005 møtte Oppegård, den gang ledet av spillende trener Martin Flatgård, opp til kamp på Nesodden med syv strake tap i bagasjen. På linja hadde både Trond og Øivind meldt pass, så Magne måtte stå for byttene og kommunikasjon med Martin ute på banen, og det på en dag han hadde mistet stemmen.

Nesodden, på sin side, sto med seks seire og kun ett tap på sine syv første kamper. Her luktet det med andre ord hjemmeseier lang vei. Men Oppegård presterte en kjempekamp, jobbet og kriget fra start til mål. Vi fikk en tidlig ledelse ved Christian Heyerdahl, som vi forsvarte heltemodig gjennom hele kampen. Og da Martin Flatgård selv økte til 2-0 få minutter før slutt, var det ville jubelscener på Oppegård-benken. En stor opptur i en ellers trist sesong. Les hva ØB skrev om den kampen her!

Så hva er moralen? Jo, uansett om Nesodden ser sterke ut, skal man ikke undervurdere Oppegård-gutta.


Ettersom den store fotballrevolusjonen på Nesodden er skjedd i vinter, er det kanskje ikke så relevant å se på fjorårets resultater for rekruttlaget, men vi gjør det nå likevel. Som nevnt over, rykket de opp fra 5. divisjon. Dette skjedde etter en andreplass på tabellen, to poeng bak avdelingsvinner Helset. Vi legger også merke til at Nesodden 2 var betydelig bedre hjemme enn borte. Dette kan naturligvis ha sammenheng med at det ikke er like kult å dra på bortetur for benkesliterne på a-laget, når man alltid må beregne en times tid hver vei.Les mer...
0 Comments

Motstander: Kurer


"En klubb uten rot" står det på nettsidene til FK Kurer. Om man skal tolke dette som at klubben er ryddig, eller at den ikke har noen tilhørighet noe sted, er ikke godt å vite. Mye annet er heller ikke lett å vite, ettersom nettsiden deres er like oppdatert som vår egen pleier å være i desember.

Men noe info er det da mulig å finne om dette laget. Vi husker for eksempel godt deres forrige møte med Oppegård. Det var en treningskamp i sesongoppkjøringen i 2009, og Kurer vant 2-1 på Østre Greverud. Kampen vil bli mest husket for Kurer-spilleren med det fantastiske skuddbeinet, som scoret et av de bedre frisparkmålene i Østre Greverud kunstgress' korte historie. Han er det sikkert verdt å se opp for også i 2010.

Seieren mot Oppegård til tross, 2009-sesongen var ingen jubelsesong for Kurer. Laget havnet sist på tabellen i sin avdeling i 3. divisjon, og rykket dermed ned til oss i fjerde. Det er verdt å merke seg at laget havnet fire poeng bak Rommen, som spilte 0-0 mot Oppegård i sesongoppkjøringen i år. Fjorårets to kamper mellom lagene endte med 2-2 og seier 3-2 til Rommen.

Mest oppsiktsvekkende er det at Kurer hadde 4-4-3, og 19-16 i målforskjell på sine 11 hjemmekamper, mot 1-1-9 og 6-51 i målforskjell på 11 bortekamper i fjor. Laget har altså en hjemme- og bortestatistikk i stil med Strømsgodtset. I fjor i alle fall. Det bør nevnes at fjorårets Kurer-kamper ble spilt på Marienlyst og Tørteberg, mens de i år er flyttet til Bjølsen. Vi får håpe at hjemmefordelen har blitt litt borte etter denne flyttingen, og at Oppegård har muligheter.

Utfra nettsiden til Kurer kan vi også lese oss fram til at spillerstallen har en hovedvekt på spillere som er født tidlig på 80-tallet, altså omtrent som oss i Oppegård. Verdt å merke seg er det også at flere av spillerne har utenlandsopphold bak seg, heldigvis i mindre kjente klubber.Les mer...
0 Comments

Motstander: Korsvoll 2


Det er alltid vanskelig å vite hvor man har lag som har et 2-tall etter navnet sitt. Korsvoll er intet unntak. Ifølge nettsiden til Korsvoll 2, består b-laget av en stamme på 10-15 spillere, pluss tilskudd fra benken til a-laget, c-laget, juniorlaget og g94-laget. Med andre ord kan vi risikere å møte mange type spillere når vi møter dette laget. Det er uansett mindre innslag av a-lagsspillere enn tidligere, uten at det er betryggende på noe vis. Korsvoll har nemlig mange gode lag.

Hovedkjernen virker i alle fall å være lokale spillere, som en gang var talenter, skal vi tro nettsiden. Det eneste vi finner av spillere, ligger under kampreferatet fra en treningskamp. Her virker det som laget stiller opp i en 4-4-2-formasjon.

En av spissene er det verdt å legge merke til. Espen Schjerven spiller vanligvis på c-laget, men har en imponerende karriere bak seg, med spill i både Lyn, Manglerud Star og Oslo Øst. Det skrytes også av et brassemål på Bislett, og det finner vi bevis på i denne artikkelen. Mens vi er inne på MS-artikler fra 2006, er det også verdt å ta med denne, der en ikke ukjent journalist fant det for godt å gi Schjerven en 6-er på børsen i bortekampen mot Tromsdalen, som MS tapte 6-2. Legg også merke til andre spillere på MS-laget, som inkluderer Kolbotn-gutten Carl-Erik Torp (nå Kongsvinger), Vadim Demidov (nå Rosenborg) og Daniel Hamnes (nå Hasle-Løren – og Paradise Hotel).

Vel, tilbake til Korsvoll 2:

Korsvoll 2 har to treningskamper vi finner info fra i vinter. Laget tapte 4-7 mot Bækkelaget, og vant 3-2 mot Wam-Kam. BSK har vi jo kjempet mot en del selv, med varierende hell. Wam-Kam spilte i 8. divisjon i fjor, men vant suverent og skal ikke undervurderes. Det kan nevnes at Oppegård 2 slo Wam-Kam 2 hele 6-1 i en treningskamp i helga.

Korsvoll 2 trenes av Terje Pedersen, som ifølge Korsvolls nettsider har en lang karriere i klubben i den ikke helt ukjente stillingen trener og fotograf.

A-laget til Korsvoll rykket ned fra 2. til 3. divisjon i fjor, så det kan jo være lov å håpe at klubben som helhet er litt svekket av dette. B-laget var faktisk i 3. divisjon i fjor, og havnet fjerde sist, for eksempel syv poeng bak Langhus og 11 poeng bak Kolbotn. Dette hadde etter all sannsynlighet holdt til fornyet plass, hvis ikke a-laget da hadde rykket ned og tatt med seg b-laget i slengen.

Oppegårds siste møte med Korsvoll 2 var i 2006-sesongen, da begge lagene var i 5. divisjon. Korsvoll vant avdelingen med 45 poeng, mens Oppegård ble nummer seks med 17 poeng. I de innbyrdes oppgjørene tapte Oppegård 1-3 hjemme på Dalen, og 0-3 borte på kunstgressbanen til Korsvoll.Les mer...
0 Comments