Sommerstatistikk del 1

Webredaksjonen tok ferie kjapt etter kampen mot Nordstrand 2. Dermed ble ikke statistikken oppdatert skikkelig. Men nå er alle tall ajourført, og vi kan se gjennom i sommerferiens ro og mak.

Henrik er Oppegårds toppscorer etter vårsesongen, med ni fulltreffere. Det er nesten dobbelt så mange som han hadde etter hele sesongen i fjor, da han delte toppscorertittelen med Snorre, Timmy og Martin. I 2009 var Martin toppscorer alene med ti mål, så Henrik mangler ikke mye på å bli Oppegårds mestscorende på tre år nå.

Men det går på bekostning av bredden. Foreløpig har bare syv spillere scoret for Oppegård. Det er et godt stykke bak fjorårets 14 og 11 fra 2009. Men så er vi jo bare halvveis i sesongen da.

Sjekk poenglista her!

På assistlista deler Martin og Bille toppen med seks målgivende hver. Det er like mange som Timmy og Jørn hadde på toppen av den samme lista i fjor. Altså ligger flere fjorårsrekorder an til å ryke i løpet av sesongen.

Det samme gjelder kanskje rekorden for kort. Bjørn-Erik har i alle fall plukket opp tre i løpet av årets første ti kamper, det samme antallet som fjorårets to «sjefsråtasser» Jørn og Keiserud. Vi får håpe dette ikke blir en rekord som ryker i år.

Ellers lever Oppegård opp til imaget som et fair play-lag. Kun åtte gule kort på ti kamper hittil er sterkt. Vi satser på å holde denne trenden også.

Sjekk kortlista her!

Av matchstatistikken ser vi at Martin, Jørn, Bjørn-Erik og Henrik er de fire spillerne som har startet alle kampene hittil. Nå vet vi allerede at Bjørn-Erik ikke får spille neste kamp på grunn av karantene. Dermed blir det i beste fall tre spillere som har startet alle kampene da. Spørsmålet er om dette holder helt inn. I fjor var det bare Martin som startet hver eneste kamp.

I tillegg til de fire nevnte, har også Timmy vært på banen i alle kampene. Han har riktignok fire av dem fra benken, men det er uansett et styrketegn å være med hver gang. I fjorårssesongen var Timmy med på 16 av 18 kamper, den gang med seks kamper som innbytter.

For øvrig har 21 spillere vært på banen for Oppegård hitil i år. I fjor var tallet 27 ved sesongslutt.

Sjekk matchlista her!

Mer statistikk kommer i tiden framover!

Les mer...
0 Comments

Stats før innspurten

Vi skal ikke nekte for at statistikken på siden her har hengt litt etter i år. Men nå er alt oppdatert og informativt før innspurten i årets 4. divisjon.

Den største nyheten er vel at børspoengene er ajourført for hele sesongen, og man kan se hvem som har skrapt sammen flest poeng og flest BB-er i år. Børspoengene for hver enkelt kamp finnes (begrunnet eller ei) i kommentarfeltet på kampreferatet.

Børslista bør uansett leses med en klype salt. I 4. divisjon blir den nemlig litt mer tilfeldig enn andre steder. Vi har nok større variasjon i startoppstillingen enn mange andre. Det fører til at flere spillere har ganske få kamper, og dermed er det plutselig veldig avgjørende om man har fått minuttene sine i en god eller dårlig OI-kamp.

Spesielt uheldig er du nok dersom du bare var med tidlig i sesongen, da børsen var streng og prestasjonene ikke allverden. Du kommer heller ikke langt med et godt innhopp så lenge du ikke har spilt mer enn 30 minutter. På den andre siden ligger du godt an hvis du har spilt mer i det siste enn før sommeren, siden børsen plutselig ble snillere litt uti høstsesongen.

Men vi lar børskommentaren ligge til Dagens Næringsliv og andre som driver med sånt. I stedet oppmuntrer vi alle til full innsats i de to siste kampene. Uansett om man har hatt flaks eller uflaks med hvilke kamper man har fått poeng i hittil, er det gode muligheter til å pynte på karakterene de siste rundene.

Prestisjen er selvsagt høy også i poengligaen og matchoversikten. Også her er det mulig å spille en avgjørende rolle i serieinnspurten.

Så får vi håpe det ikke blir like avgjørende hvem som topper kortstatistikken, selv om den for så vidt er hyggelig lesning i år.Les mer...
0 Comments

Følg Oppegård live!


Teknologien er fantastisk. Nå satser vi også på liveoppdateringer fra Oppegård-kampene her på www.oppegard.org. Helt live blir det nok ikke, siden vi ikke står på linja med videokameraer koblet opp til nettet. Men oppdateringer underveis i kampene skal det bli. Og vi kan i det minste love at det er ingen steder på nettet det vil være mer oppdatert enn her.

For å få til dette, bruker vi Twitter, der a-laget har fått en egen konto. Denne kommer du til på http://www.twitter.com/oifotball. De fem siste oppdateringene fra OIFotball på Twitter vil også komme opp til høyre på forsiden til oppegard.org. Så hvis du har benket det foran dataskjermen fylt med spenning, kan du holde deg oppdatert ved å oppdatere forsiden. Automatisk oppdatering støtter vi dessverre ikke ennå (så vidt jeg vet).

Det fine med Twitter, er at man også kan legge til bilder, så vi satser på å fylle liveoppdateringene med noen bilder også.

Man trenger ikke være på twitter for å følge oppdateringene til a-laget. Men hvis du er på Twitter, og har lyst på oppdateringene inn på din Twitter-konto, kan du følge a-laget på twitter.com/oifotball eller @oifotball, for å bruke Twitter-språket.


Kom gjerne med tilbakemeldinger i kommentarfeltet!Les mer...
0 Comments

Oppfrisket nettside

Påskeferien er tilbakelagt, og seriestarten nærmer seg. Dermed er det på sin plass at også nettsiden begynner forberedelsene til seriestart. Siden er derfor oppdatert med et par nyheter, og flere blir det antakelig framover.

Laget
Litt mer info om laget og generelle ting rundt laget er lagt inn her.

Kamper
Alle seriekamper og treningskamper i 2010 er samlet i denne menyen. Her kan man også klikke seg inn på fakta om kamper som skal spilles, pluss kampomtale av kamper som er spilt.

Historie
Under dette nye menypunktet får man et innblikk i hvordan dagens a-lag har vokst fram. I tillegg finnes linker til alle Oppegårds resultater og tabeller tilbake til 1999 på fotball.no. Har også lagt inn linker til rekruttlages resultater og tabeller de årene det har vært aktuelt.

I undermenyen til Historie finnes de gamle seriespill- og statistikk-sidene fra 2009-sesongen.Det har blitt mye kopiering av lenker utover kvelden her, så det er godt mulig noen er feil. Fint om noen kan tipse hvis de finner noe som ikke er som det skal.Les mer...
0 Comments

Da er ferien over...

Noen av gutta tok muligheten så snart den bød seg – og begynte å delta på de frivillige treningene allerede i starten av november. Andre har på sin side gjort som nettredaksjonen, tatt fri fra de løpende pliktene de siste ukene.

Men nå er det på'n igjen, og hvis spillerne har like mye overskudd som nettredaksjonen her, blir det mye bra både på banen og på nettet framover. Følg med!Les mer...
0 Comments

Se bilder fra de siste kampene


Bilder fra kampene mot Ljan og Manglerud Star er nå ute på nettsiden.

Det passer ganske bra at bildene fra MS-kampen er omtrent like dårlige som spillet var i den kampen. Foreslår derfor at du først klikker her, for å se MS-bildene.

Deretter kan du klikke her for å se Ljan-bildene – og få opp humøret igjen.Les mer...
0 Comments

Se bildene fra storkampen


Bildene fra den store triumfen over Klemetsrud ligger nå ute på gallerisiden. Her er det mange øyeblikk å gjenoppleve:
– Straffesituasjonen med Anders.
– David snubler i feltet.
– Hvor langt unna mål var Jørn på 2-1.
– Og utallige dueller og jubelscener.

Klikk her for å komme rett til galleriet.Les mer...
0 Comments

Bilder på plass


Nærmere 80 bilder fra gårsdagens kamp er nå på plass online.

Her kan du for eksempel se scoringsjubel, pissepause, waterboys, publikum i sola og hvilken utfordring Snorre fikk før han kunne kjøre hjem etter kampen.

Klikk deg inn på Bilder-menyen, eller direkte her.Les mer...
0 Comments

Flere bilder


Vi må vel være den eneste nettsiden som er tregere med bilder når vi vinner enn når vi taper, men nå er i alle fall bildene fra våre to siste seire ute på nett.

Klikk deg inn i Bilder-menyen for å se høydepunktene fra kampene mot Bækkelaget og Ellingsrud. Eller du kan bruke linkene direkte her, hvis du liker det enkelt:

Oppegård - Bækkelaget

Ellingsrud - OppegårdLes mer...
0 Comments

Ny nettside

Ny sesong betyr ny nettside. Og et nivå opp i divisjonssystemet betyr et nivå opp i nettsideverdenen.

For nysgjerrige lesere kan det nevnes at denne nettsiden er laget i et program for nettsider, i motsetning til forårets, som var laget i et program for papirtrykk. Det betyr forhåpentligvis litt flere funksjoner, litt proffere utseende og en raskere side.

Det er riktignok mye å sette seg inn i når man skal lage en nettside på ny måte, så det er neppe alt som er helt optimalt med en gang. Men forhåpentligvis går det framover etter hvert. Tips til forbedringer tas imot med takk!Les mer...
0 Comments