Her gikk det unna

Oppegård klarte å mønstre et imponerende lag tatt i betraktning at det var tidlig ettermiddag siste fredag før jul, men det var en løst sammensatt gjeng med varierende treningsgrunnlag som møtte opp. Det ble som ventet tøft mot et godt 2. divisjonslag med en måneds sesongoppkjøring bak seg allerede.

Vi stilte med en grunnstamme fra årets 4. divisjonslag, sammen med et par nye fjes som fikk prøve seg. I tillegg var Henrik fra 94-laget med. Det samme var hans lagkamerat Torbjørn, som sporty steppet inn da både Håkon og Cato måtte melde pass i mål. Ingen drøm å debutere på seniornivå mot et topplag i 2. divisjon, men både Henrik og Torbjørn leverte gode prestasjoner.

Manglerud Star gikk hardt ut, med et solid lag. Tommy Stenersen og Stig Haddal utgjorde den sentrale midtbanen, som de gjorde i mange kamper i 2. divisjon i fjor. Lynkjappe Viktor Larsson og talentfulle Kristoffer Eide var to andre kjente fjes fra 2. divisjonskampene på Østre Greverud som Oppegård-forsvaret måtte bryne seg på, og helt på topp var ringreven Felix Ademola (med én landskamp for Nigeria!) sulten på å finne veien tilbake til nettmaskene etter lang tids skade.

Ikke overraskende fikk vi nok med å forsvare oss innledningvis. En god mostander, og antakelig også vissheten om at det var en god motstander, gjorde at OI-gutta fikk lite tid med ballen, og også stresset litt når vi første hadde den. MS satte på sin side full fart framover med mange mann når de fikk muligheten, og etter rundt ti minutters spill sto det 1-0 til hjemmelaget. MS kom rundt på kant, spilte ballen på tvers i feltet, der en mann hadde kommet seg unna offsidefella og fikk en enkel jobb med å sette inn førstemålet.

Nå fulgte en lengre periode da vi holdt godt tett bakover, men vi fikk ikke til mye eget spill. Noen tendenser på kantene ble det, og vi fikk til noen gode kombinasjoner på midten, men veien var litt for lang fram til MS sitt mål. Bakover fungerte det heller ikke helt etter læreboka til Geir. Vi jobbet mer enkeltvis enn som et lag defensivt, og Manglerud Star fikk dermed til mange angrep. Men forsvarsrekka gjorde en god jobb og fikk stoppet det som kom.

Men da omgangen rundet halvveis og litt til, ble det hett rundt ørene på Torbjørn i mål igjen. En ting fikk vi nemlig erfare: Blir man hardt straffet for feil i 4. divisjon, blir man det i alle fall i 2. divisjon. Når vi mistet ballen på midtbanen, satte MS full fart framover med mange mann. Det ga store sjanser og endte flere ganger med helt utspilt forsvar – og mål. 5-0 sto det etter hvert til pause.

Innimellom målene nådde kampen også sitt dramatiske høydepunkt. David barket sammen med Ademola i en duell, og sistnevnte ga Oppegård-veteranen hard medfart. I retur fikk den gamle stjernen (Ademola altså, ikke David) ballen i bakhodet fra Torbjørns utspark. Det førte til at Ademola tok en Zidane-nikk på David, og resultatet ble det samme: Rødt kort. David fikk av en eller annen grunn også gult. Og som den sporty gjengen vi er, lot vi MS sette inn en ny spiller, siden det bare var treningskamp. Ikke at det var noe de virkelig trengte kanskje, men...

I pausen snakket vi om å være mer kompakte på midtbanen og prøve å jobbe mer samlet defensivt. Og etter pause var det bedring å spore, selv om MS også hadde løsnet litt på grepet og satt inn flere spillere som ikke er å se i 2. divisjon til daglig. Oslo-laget fikk et par nye scoringer tidlig i omgangen, men denne gang var vi ikke utspilt på samme måte som før pause. To av målene i andre omgang kom henholdsvis etter et knallskudd fra distanse og et straffespark.

Oppegård fikk også til mer spill. Ingar, Jørn og Martin kriget godt på midtbanen og fikk satt i gang Henrik og Shakil på kantene. Gutta på kantene ga også Erling nok å jobbe med på topp, men han fikk det tøft mot MS-forsvaret. Det nærmeste vår ensomme kriger på topp kom scoring, var et halvstående brasseforsøk inne i 16-meteren.

I løpet av den relativt (alt er jo relativt, som kjent) gode Oppegård-perioden, hadde MS fått inn scoring nummer åtte. Og helt mot slutten ble sluttresultatet fastsatt til 9-0. Det er vel omtrent som man kunne regne med / frykte. MS sitt 4. divisjonslag, som vi møtte i serien i år, spilte nemlig flere treningskamper mot 2. divisjonsgutta i løpet av sesongen. Der lå resultatet på rundt 6-0, 7-0, men da i 2x35min-kamper.