Kretsmesterskapet til Romsås


Etter at både Romsås og Lille Tøyen hadde slått Holmen, var det klart for en ren kretsmesterskapsfinale mellom de to lagene fredag. Kretsmesterskapet spilles som enkel serie, så vinneren av denne kampen ville kunne kalle seg kretsmester.

Kampen skulle opprinnelig spilles 16. oktober, men da var det ikke lys på Valle, og dommeren hadde stukket av da lyset omsider kom på. Men fredag ble altså kampen endelig spilt.

Romsås så utvilsomt ut som det beste laget før pause (i alle fall den siste delen som vår utsendte så), og de oransjekledte gikk til pause med en fin 3-1-ledelse på Valle.

Andreomgangen ble derimot mye jevnere, og Romsås mistet mye av initiativet. Lille Tøyen tok over og viste at de var et godt fotballag. Flere ganger klarte de hvite å true bakrommet til Romsås, og midtveis i omgangen var Lille Tøyen oppe på 3-3.

Romsås tok seg sammen og flyttet litt rundt på midten. Kampen var jevn helt til siste slutt, uten at noen av lagene kom til mange sjanser. Men Romsås var mest effektive da muligheten først bød seg. Dermed gikk laget opp til 4-3 like før slutt. Det holdt inn, og laget er dermed kretsmester.

Da får man også pokal, ikke verst. Bildet til høyre viser premiebordet like før kampslutt, samt Romsås' store stjerne Rocky Lekaj i bakgrunnen. Siden sist har også VG fått med seg at han har gått til Romsås, noe vi meldte her på oppegard.org for lenge siden. VG har imidlertid gått litt dypere inn i saken og fått et intervju med Lekaj selv. Hvis noen lurer på hvordan man går fra proffspill til 4. divisjon, kan artikkelen leses her.

Verken Lille Tøyen eller Romsås har skrevet stort om kampen på sine nettsider. Opprykk var tydelig det viktigste. Men på nettsiden til Lille Tøyen fant vi noe annet artig. Laget har nemlig spilt inn en egen sang i løpet av sesongen. Hør den her:

Les mer...
0 Comments

Romsås rykker opp


Etter en imponerende høstsesong, stakk Romsås av med seieren i vår avdeling i 4. divisjon. Laget lå et stykke bak tidlig i høstsesongen, men de har imponert utover høsten, anført av brødrene Lekaj og en innkjøpt trio fra Grorud. Romsås ble også tilkjent seieren i en kamp de opprinnelig tapte mot Kurér, siden Kurér brukte spillere som ikke var spilleberettiget.

Da groruddølene vant siste kamp mot Høybråten og Stovner, samtidig som vi selv slo Jardar 2-1, var Romsås avdelingsvinner, og klar for å møte de to andre avdelingsvinnerne til kamp om to opprykksplasser.

Webredaksjonen her dumpet tilfeldigvis borti første kamp mot Holmen på Valle etter en treningsøkt i forrige uke. Ikke noe kamera med denne gang, så da fikk mobilen gjøre jobben, noe man ser av kvaliteten. Fikk i alle fall sett et kvarter av kampen, som inneholdt både straffebom, mål og rødt kort til Romsås. Ikke kjedelig med dette laget med andre ord.

Romsås har lagt ut et par Youtube-videoer fra kampen.
Her kan du se lages fire scoringer.
Og her kan du se det røde kortet (bare synd de kuttet videoen før spilleren som ble utvist klikka nede på sidelinja).

En hyggelig fyr fra Holmen kunne fortelle at laget ble tatt på senga av det høye tempoet til Romsås, og selv manglet et par sentrale spillere. Dermed sto det 0-3 til pause. Kampen endte til slutt 4-1 til Romsås. For øvrig ble det ifølge Holmen-spilleren tilløp til slåsskamp i pausen, da noen Romsås-spillere hadde slengt med leppa og laget kvalme i garderoben. Synd at et lag med så mange gode fotballspillere skal oppføre seg sånn.

Men søndag trengte ikke Romsås å spille engang for å sikre opprykket. Holmen tapte 1-0 for Lille Tøyen i sin andre kvalikkamp, og da er både Romsås og Lille Tøyen klare for opprykk allerede før lagene møtes i siste kvalikkamp på lørdag. Dermed er det bare å gratulere.

På Youtube finnes det også en video av Romsås-spillerne som følger kampen fra sidelinja og jubler for opprykk etterpå. Klikk her for å se.

Siste kvalikkamp mellom Romsås og Lille Tøyen på lørdag blir dermed en ren finale i kretsmesterskapet. Begge rykker opp, men vinneren der vil også bli kretsmester i 4. divisjon. Hvis noen er interessert i å se det beste Oslo har å by på av 4.divisjonsfotball (på papiret i alle fall), går kampen kl1800 på Valle.
Les mer...
0 Comments