Årets første borteseier

I fjerde forsøk lyktes det endelig å ta poeng på bortebane for Oppegård. Og når det først ble poeng på bortebane, ble det like godt årets beste resultat, med 3-0 mot Ellingsrud. Men om resultatet var godt, var ikke kampen like mye å glede seg over.

Det startet riktignok bra. OI-gutta gikk ut for å få et tidlig mål, og selv om trøkket ikke var helt på topp, tydet innledningen på at Ellingsrud var overkommelig motstand. Pålle fikk kampens første sjanse, da han etter fem minutter fikk en skuddmulighet inne i 16-meteren. Han var imidlertid presset av både keeper og forsvarere, og fikk ikke skikkelig klem på skuddet.

Etter snaue kvarteret kom likevel ledermålet. Jørn spilte Bille gjennom Ellingsrud-forsvaret med en krempasning, og venstrevingen lobbet ballen elegant over keeper. Dermed har fjorårets treer på toppscorerlista åpnet kontoen.

Kampen fortsatte å være jevn utover i omgangen. Selv om Ellingsrud hadde ballen mye, var det Oppegård som var farligst foran motstandermålet. Den gode uttellingen fortsatte da også etter 25 minutter. Pålle fikk en god pasning fra Jørn ute på kanten og slo et innlegg som var så høyt og løst at Geir rakk å både kaste taktikkboka i bakken og banne før ballen ramlet ned inne i feltet. Og gutta på benken rakk også å oppmuntre trenerne med at det kom til å bli mål, før Snorre kriget til seg ballen og sørget for at det var akkurat det som skjedde.

Nå var Snorre i flytsonen. Det er usikkert om det skyldtes et ønske om å vise seg verdig plassen i førsteelleveren eller sparket han fikk i ansiktet som gjorde ham lettere omtåket. Men da Pålle kort tid etter serverte et perleinnlegg, forsøkte Snorre en heading i stedet for et akrobatisk spark. Det ga nesten uttelling, men ballen traff tverrliggeren.

Ti minutter før pause ble det imidlertid uttelling og vel så det. Pålle slo en lavtsprettende lompe framover fra 30 meters hold. Ellingsruds keeper så ut til å få en enkel jobb med å klarere, men han bommet grundig på ballen, som dermed snek seg inn via stolpen. Dermed kunne Oppegård gå til pause med 3-0 – og et kjempeutgangspunkt for andre omgang.

Andre omgang kan kjapt oppsummeres med at Ellingsrud hadde ballen stort sett hele tiden, men sjelden ble farlige foran Oppegård-målet.

OI-forsvaret fortjener ros for at Ellingsrud tross for suverent overtak i ballbesittelse nesten ikke skapte sjanser. Og når de gulgrønne kom til skudd, klarte de ikke å skape store vanskeligheter for Håkon helt bakerst. Nærmest var hjemmelaget da et mål ble (tvilsomt?) annullert for offside like før slutt.

Det offensive spillet er det mindre positivt å si om. Et høyt antall feilpasninger gjorde at Oppegård knapt hadde noe spill etter pause. Her skal god jobbing fra Ellingsrud skal ha sin del av æren. Det er tydelig at det er gode Lillestrøm-tradisjoner der ute, for Jørn var på forhånd identifisert som OIs største trussel. Og utover i andre omgang fikk verken han eller resten av midtbanen mye til å stemme framover.

Dermed fikk ikke de fire tilreisende supporterne fra hjemkommunen se det finspillet de fortjente etter å ha tatt turen. Høydepunktet på tribunen ble i stedet da Vålerenga-kometen Dawda Leigh (opprinnelig fra Ellingsrud) kommenterte at Oppegård virket som de hadde mer tanke bak spillet enn hjemmelaget.

Vi tar med oss den kommentaren, tre poeng og den gode følelsen av å vinne på en dårlig dag hjemover. Resten er det ikke så farlig med. Takk til supporterne som stilte opp igjen, nå også på bortebane. Fire seire av fire mulige med supportergruppa til stede nå.