Årets første seier!

To lag ekstra sugne på poeng møttes denne kvelden på Østre Greverud, og det syntes i innledningen. Ingen av lagene fikk spillet til å sitte skikkelig, men Ljan var det førende laget. De blåhvite kriget godt på midten, spilte godt rundt på kanten og hadde ivrige spisser som lå og lurte på offsidegrensa.

Det var også Ljan som tok ledelsen midtveis i omgangen. Oppegård var litt passive i presset på kanten, og bortelaget fikk slått inn. Keeper Håkon Mæland feilberegnet innlegget, og ballen havnet i beina på en Ljan-angriper, som fikk en enkel jobb med å sette inn 0-1.

Etter målet hevet Oppegård seg. Laget lot seg ikke stresse av å ligge under, men spilte godt med ballen i laget, OI-gutta fikk pasningene til å sitte bedre, og kantspillerne kom bedre med i spillet. På denne måten klarte hjemmelaget også å skape flere sjanser, men avslutningene var ikke som de skulle.

I siste spilleminutt før pause kom belønningen. David Breiby var høyest på en godt slått Oppegård-corner. Han stusset videre til stopperkollega Arvid Yttervik, som krangleheadet inn utlikningen.

Andre omgang startet som første sluttet. Oppegård hadde funnet flyten, og laget fikk til mange gode kombinasjoner. Ljan-forsvaret ble angrepet både via kantene og en god Henrik Selnes på spissplass. Oppegård slet dessverre i avslutningsfasen, og det var ikke før i siste kvarter at uttellingen kom.

Kim ble fint spilt gjennom forsvaret, han la ballen tilbake i feltet fra dødlinja, og Martin kom i full fart og dunket ballen inn. Full jubel på Oppegård-benken.

Ljan prøvde seg på en offensiv for å få en utlikning, men nå var Oppegård-forsvaret tilbake på fjorårets solide nivå – og tempoproblemene fra forrige kamp virket blåst bort. Da det en sjelden gang glapp litt, vartet keeper Håkon opp med en benparade som rettet opp for missen på førstemålet og vel så det.

Oppegård fortsatte kjøret framover, og et par minutter før slutt satt spikeren i kista. Oppegård kombinerte fint oppe i angrep, og Henrik la ballen elegant i mål fra langt ute på høyresiden. 3-1. Et gledelig resultat, og nesten like gledelig at spillet satt like bra som under jubelsesongen i fjor.

Takk også til tilskuerne som møtte opp og støttet oss gjennom kampen. Sånt er moro!