Storseier mot Ljan

Det var to tente lag som gikk på banen på Hallager kunstgress denne tirsdagen. Ljan var tydelig interessert i å unngå en like dårlig start som i forrige kamp, og Oppegård ville vise at oppegårdkvarteret* er et begrep som kan begraves for godt. Dermed gikk begge lag hardt i duellene fra start.

*=Åpningskvarter med lite trøkk og dårlig spill fra Oppegård, som gjerne fører til at motstander tar ledelsen.

Og det var stort sett duellene som var beholdningen i begynnelsen. Ljan satset på lange pasninger mot deres sterke spiss, men Oppegård var gode i både første duell og i kampen om andreballene. Bortelaget klarte imidlertid ikke å få til mye av sitt eget spill, ettersom Ljan-gutta var tidlig oppe i de svartkledte og nektet dem å la ballen gå.

Keeperdebutant Cato fikk vist seg fram midtveis i omgangen. En Ljan-spiller kom helt igjennom forsvaret ute på kanten, men Cato var godt med på skuddet fra skrå vinkel. Kort tid etter var det i stedet Oppegård som tok ledelsen. Bille fikk en fin ball ute på venstrekanten. Han satte fart og la tidlig inn foran mål, og der var Snorre og dunket ballen inn.

Nå begynte Oppegård å få sving på sakene. Laget lå kompakt defensivt, og plukket på den måten opp mange av de viktige andreballene. Offensivt var derimot vingene aktive, slik at spillet ble brettet ut på kantene til Shakil og Bille, og hele banebredden ble tatt i bruk. Det var likevel i midten 2-0-scoringen kom. For tredje kamp på rad sendte Martin av gårde en herlig dupper fra langt hold. Nok en gang var keeper bortimot sjanseløs, og Oppegård kunne gå til pause med tomålsledelse.

Andre omgang begynte litt nølende, uten initiativ til noen av lagene. Men ti minutter ut i omgangen mistet Ljan mye av håpet de hadde igjen. Jørn jaget en ball ned mot Ljans dødlinje og felte Ljans kaptein da han prøvde å sklitakle ballen ut i feltet. Kapteinen svarte med å lange ut et bein (så i alle fall sånn ut fra innbytterbenken) mot en liggende Jørn.

Dommeren dro opp det røde kortet, og ingen av assistentdommerne så ut til å protestere på det via headsetet dommertrioen gikk rundt med (tydelig at vi begynner å komme på et høyt nivå nå). Dermed var Ljan redusert til ti mann.

Oppegård benyttet overtallet til å presse på. Etter kvarteret av andre omgang ble Bille igjen spilt fint fri på venstrekanten. Som i første omgang la han fint inn, men i motsetning til på 1-0-målet, bommet Snorre denne gang. Det gjorde imidlertid ikke Martin, som fulgte opp og økte ledelsen til 3-0 på returen.

Nå var kampen i realiteten avgjort. Ljans angrepsspill ble stressende og kaotisk, og Oppegårds nye stopperpar – Anders og David – hadde god kontroll bakover. Framover fortsatte Oppegård med god angrepsfotball, men neste scoring lot vente på seg. Da den først kom, var det imidlertid en perle. Jørn, Bille og Snorre (antakelig – var mørkt borti der) kombinerte elegant ute på kanten, og på ny ble ballen sendt inn i feltet fra Bille. Martin var på riktig sted også denne gang, og han satte inn sitt tredje og Oppegård fjerde mål.

Ti minutter før full tid fikk Uno sin sesongdebut i Oppegård-drakta, og han fulgte ordren om å holde seg bak på banen til punkt og prikke. Det offensive på høyresiden tok Daniel seg av – og det på en eminent måte. For andre kamp på rad sørget han for målgivende pasning, da han tredde Martin gjennom Ljan-forsvaret. Martin gjorde ingen feil og fastsatte sluttresultatet til 5-0 med sin fjerde scoring.

Dermed kan Daniel glede seg over å ha flest assist per spilte minutter i år, mens Martin sørget for Oppegårds andre hattrick denne sesongen. Og hele laget kunne smile fornøyd over tre poeng og en solid forbedring av målforskjellen. Et imponerende resultat i en kamp der vi igjen hadde en fyldig skadeliste.