Ingar ute resten av sesongen


Dette er kanskje ingen nyhet for den harde kjernen i Oppegård, men det er sikkert mange andre som lurer på hvor det er blitt av Ingar, som hadde en strålende sesongoppkjøring og var fast på laget i de første seriekampene.

Ingar måtte nemlig tidlig ut mot Nesodden 2 i fjerde serierunde (bildet over viser Ingar mens han fortsatt var i aksjon). Helt fra benken konstaterte Bærland kjapt at dette så ut som en skikkelig kneskade, og det hadde han rett i.

Ingar selv rapporterer at fremre korsbånd er røket, og dermed ryker også resten av sesongen. Han melder også at det ligger an til operasjon, og at målet er å få tilbake et like sterkt og stabilt høyrebein på sikt.

Vi har allerede sett Ingar på tribunen etter operasjonen, og gleder oss over at han følger med. Vi følger også med Ingars utvikling og krysser fingrene for at skaden leges snarest mulig.

Av andre langtidsskader sliter våre to "nødkeepere" David og Kenneth fremdeles med smerter i beina. Vår skikkelige keeper Håkon har en forstuelse i foten og er heller ikke fit for fight. Anders Dynna er også ute av spill en stund med kyssesyken.

Mer gledelig er det at Shakil er tilbake i farta etter lyskeskaden som har plaget ham siden treningsleiren i mars, og at Kim forhåpentligvis snart får sin første kamp i år uten at det er noe i veien med verken det ene eller det andre.Les mer...
0 Comments

På offensiven i Rapid

Bare så det er klart med en gang: Oppegård har ikke cashet inn flere millioner på å selge en av sine travere til Rapid Wien. Det er derimot SK Rapid i Moss som har sikret seg Uno Olsen før 2010-sesongen.

Allerede under banketten på treningsleiren i 2009 nevnte Dynna at en av Unos svake sider var at han hadde flyttet til Moss. Og der hadde Anders et poeng. Vi skjønte raskt at Uno ikke ville kunne bidra like mye i Oppegård som tidligere, når han hadde jobb på Gjelleråsen og familie i Moss. Dermed var det ingen overraskelse at Uno fant seg en ny klubb før 2010-sesongen.

Uno har også slitt litt med skader den siste tiden, og han fikk dessverre bare med seg én kamp i 2009-sesongen, da han kom inn som innbytter i 5-0-seieren mot Ljan. Men det var jo igrunn en bra kamp å bidra i, siden det var årets største seier. Vi husker også med glede et par imponerende raid oppover fra høyrebacken i andre omgang.

Uno startet fotballkarrieren i Kolbotn, før han dro til Oppegård da han ble seniorspiller før 2002-sesongen. Her startet han i Oppegård 2 i 8. divisjon, før han gikk gradene oppover i divisjonssystemet, 8-7-6-3, akkurat som de fleste andre fra rekruttlaget. Til minne om denne trivelige tiden, slenger vi inn to bilder fra gode gamle dager. På det ene figurerer Uno i kjent stil som laveste Oppegård-spiller (med nummer syv) i en kamp mot KFUM 3 i 2002-sesongen. På det andre (nedenfor) slår han i hjel litt dødtid på sidelinja med HH, også i kjent stil. Dette var et år senere.

I årene som fulgte gjorde Uno en solid innsats for Oppegård, i ymse posisjoner på banen. De siste årene er det imidlertid backen som har vært Unos plass. Her har han gjort sine saker bra – og vist at man slett ikke trenger å ruve i terrenget for å levere gode fotballkamper. Man kommer langt med innsats og et godt fotballhode.

Etter en kjapp telefon til Uno, kan vi på oppegard.org melde at Uno har fått en ny vår som fotballspiller i Østfold, og han gjør nå sine saker bra som ving og spiss i Rapid. I preseason markerte han seg til og med på toppscorerlista, med fem mål på fire treningskamper (hvis skribenten ikke husker feil).

I seriekampene har det i skrivende stund ikke blitt noen nettkjenning for Uno, men han bidro likevel til et av Rapids mål. For å bruke Unos egne ord, så "falt han sammen som et korthus" da han ble taklet inne i 16-meteren i en av kampene. Rapid fikk straffe og mål, og Uno fikk kallenavnet Oscar.

Uno kunne ellers opplyse at han ennå ikke har fått kort i Rapid (!), og han kunne selvsagt ikke unnlate å kommentere Olsen seniors bortvisning i kampen mot Korsvoll 2:

– Når jeg er borte, må jo han kjefte for begge to. Ikke rart det går gæærnt da.

Avslutningsvis slenger vi på et bilde av Unos siste bidrag i Oppegård. Da vi var på treningsleir i Sarpsborg i mars, kom han nemlig innom og ble med på en trening. Dessverre spilte han på feil side av banen, men David var sjenerøs nok til å ikke fylle hele kameralinsa, så da ble Uno med i bakgrunnen her.

For spesielt interesserte, legger vi også ved en link til Rapids lagbilde og spillerstall for 2010-sesongen. Her kan vi se Uno med sine nye lagkamerater og også følge med statistikken for sesongen.
(Advarer mot sterke bilder for sarte supportere som ikke liker å se gamle helter i ny drakt)

Vi ønsker Uno lykke til videre i Rapid, og ser fram til videre oppdateringer fra Østfold.
Les mer...
0 Comments

Arvid gir seg i Oppegård


Det var omtrent da Åge Hareide overtok Viking i fjor høst at Arvid fortalte på treninga at han skulle flytte til ny jobb i Stavanger. Det kan kanskje høres mistenksomt ut, men inntil videre har han i alle fall ikke blitt presentert smilende med ny drakt noe sted.

Men ny jobb har han i alle fall fått, og da er det farvel til Oppegård-drakta for Arvid, etter en lang karriere i klubben. Mye av tiden har han også vært kaptein, først for det legendariske Andrelaget, senere også for A-laget.

Arvid kom til Oppegård midtveis i 2002-sesongen, da Andrelaget spilte i 8. divisjon. Hans første kamp var hjemmekampen mot KFUM 3, som Oppegård tapte 2-0. Og det er faktisk den kampen det er bilde av over. Legg merke til Arvid i shorts og strømper fra gamleklubben Kolbotn. I bakgrunnen ser vi også dagens Oppegård-spiller André Raastad, sammen med Terje Lørdal og Lars Håvard Thorsby (delvis skjult).

Fant også et par gamle bilder fra en 7. divisjonskamp mot Press (litt av noen drakter på de gutta der!) i 2003-sesongen. Her ble det 3-0 til Oppegård.

Etter hvert tok Arvid skrittet opp på A-laget, og etter det berømte generasjonsskiftet i 2004, har han vært fast inventar der. De to siste sesongene har blitt litt ødelagt av skader, men Arvid noterte seg for 8 kamper og ett mål sist sesong.

Arvids siste obligatoriske kamp for Oppegård ble 3-0-seieren mot Ellingsrud i juni i fjor, og det har vi selvsagt også bilde av, se øverst til høyre. Ellers har han vært med i tre treningskamper i vinter, og vil fortsatt henge med på treningene til han drar.

Om klubben vil ære Arvid med å frede drakt nummer 4 i framtiden er uvisst, men inntil videre blir det neppe noen 4-ere på banen for Oppegård. Drakta ble nemlig borte et eller annet sted på vei tilbake fra utlån til Erlend i fjor sommer.

Vi ønsker Arvid lykke til videre – og gjerne velkommen tilbake i framtiden!Les mer...
0 Comments

Ny spiller til Oppegård

Rett før overgangsvinduet stengte 1. september, dukket en gammel kjenning opp på treninga på Greverud. David hadde vært på telefonen med sin gamle lagkamerat Kristian Holm og fått ham med på treninga.

Kristian er opprinnelig Oppegård-gutt, og Geir tok ham faktisk opp fra junior- til a-laget i Oppegård da han først trente Oppegård for en del år siden. Kristian har siden gjort seg mest bemerket i Follo FK, der han leverte en meget god sesong det året Follo spilte i 1. divisjon.

Kristian ga seg i Follo etter 2007-sesongen, etter 170 kamper for klubben. Det gjør ham til spilleren med nest flest Follo-kamper gjennom tidene (Glen Arne Hansen rundet 171 kamper i fjor høst). Etter Follo-karrieren har det ikke blitt så mye fotball på Kristian, men nå er han klar for å ta i et tak for Oppegård igjen.


(Kilder: Diverse samtaler i garderoben og gamle ØB-artikler)Les mer...
0 Comments

Ny spiller på plass

Alle overgangspapirer er godkjent, og Cato Hestnes er dermed spilleklar for Oppegård. Cato er keeper, og etter noen treninger med Oppegård har både han og resten av laget funnet ut at dette er noe vi har lyst til å fortsette med.

Cato er 29 år gammel og kommer fra Grüner i 3. divisjon. Vi ønsker ham velkommen i Oppegård-drakta.Les mer...
0 Comments

Comeback for Erlend


Ting begynner å likne på fjoråret i Oppegård. Vi ligger høyt på tabellen, Arvid har dratt på seg en kneskade, Svein har vært "snart tilbake" en liten stund – og Erlend "Juniorback" Hovind er klar for spill i Oppegård-forsvaret.

Sommerferiekamper er alltid spennende med tanke på hva slags lag man kan stille, og det blir ikke enklere av at vi har fått noen skader i de bakre rekker. Da er det godt sommerferien også kan bidra i positiv retning. Erlend er hjemme fra studier i Trondheim og har meldt seg til tjeneste i sommer. Dermed kan det bli comeback på venstrebacken i dagens kamp mot Hauketo.

Observante sjeler vil ha fått med seg at Erlend følger med på nettsiden her og legger igjen en kommentar i ny og ne. Og siden han gjør comeback akkurat i den kampen hvor Anton er på ferie, er det greit å sitere følgende kommentar fra Erlend for et par uker siden:

Godt å se at backen fortsatt er rødhåret! Vinneroppskrift:)Les mer...
0 Comments

Nye spillere på plass


Etter en hektisk vinter på overgangsmarkedet, er alt nå i boks, og fem nye spillere er klare for spill til seriestart. Klikk deg inn på artikkelen for å lese mer om dem!

Martin Flatgård er ferskeste spiller inn dørene på Greverud. Sist laget var i 4. divisjon var Martin også med, så hva er vel mer naturlig enn å komme tilbake nå. Det var i 2005-sesongen Martin Flatgård var spillende trener for laget, men etter sesongslutt gjorde han det en annen spillende trener med samme navn også burde vurdert, nemlig gikk tilbake til å bare spille. Samtidig byttet han klubb til Kolbotn, men etter to sesonger der, er han nå tilbake i Oppegård.

Henrik Selnes er i likhet med Martin opprinnelig fra Kolbotn, men i fjor spilte han for Nordby IL, en annen av Oppegårds naboklubber. Nordby spiller i 6. divisjon, noe som kanskje ikke høres så skremmende ut, men når vi ser Henrik trene med resten av laget før årets sesong i 4. divisjon, tipper vi han har herjet bra i 6. div i fjor!

Jørn Heggestad ble lurt inn på a-laget etter å allerede ha engasjert seg i klubbens sportslige ledelse i kraft av å være ansvarsfull forelder. Når du er engasjert i klubben og det kommer for en dag at du har spilt i Tippeligaen tidligere, må man nesten bare regne med å bli headhuntet. Jørn var innom både Lyn og Lillestrøm før han trappet ned, og han kan nå skryte av å ha spilt i alle divisjoner mellom tippeliga og 7. divisjon. Med andre ord lukter det kanskje en kamp på rekruttlaget i år for å fylle opp lista...

Shakil Mohammad er nyinnflyttet til Oppegård og oppsøkte naturlig nok det lokale idrettslaget for å spille fotball. Sånne holdninger liker vi! Shakil har tidligere vært en del av den gode junioravdelingen i Holmlia, men de to siste årene har han ikke spilt aktivt. Formen har likevel blitt holdt ved like med mye løkkefotball, noe som gjør at fotballferdighetene også er på plass.

Pål-Richard Larsen er årets Langhus-import. Tidligere har både to brødre Skoglund og Anders Bille kommet fra vår naboklubb i syd, så det var godt å holde tradisjonen med å hente en Langhus-spiller også i 2009. Heller ikke Pål-Richard spilte fotball aktivt i fjor, men han har allerede løpt mange nok meter på Greverud-kunstgresset til å ta igjen for det tapte i fjor.Les mer...
0 Comments