Disse møter vi i 2012

tabellbunn

Avdelingsoppsettet for 2012 er klart. Som vanlig er vi plassert i avdeling 1. Det er tydelig at fotballkretsen skjønner hvor nivået ligger. Eller noe sånt.

Vi ser umiddelbart at vi møter Bækkelaget i år igjen. Dermed blir det nok en sesong med to tøffe kamper mot den gjengen som tidligere het Nordstrand 2 og Ljan.

Nordstrand 2 er for øvrig i samme avdeling som oss igjen. Men det gjenstår å se om vi møter det gamle Nordstrand 2, som skulle rykket ned fra 5. divisjon i fjor, eller gamle Nordstrand 3, som skulle rykket opp fra 6. divisjon i fjor.

Her er alle lagene i avdelingen:

Bjørndal
Bækkelaget
Hammersborg
Kjelsås 3
Lindeberg
Nordstrand 2
Oppegård
Snarøya
Ski
Ullern 2

Bjørndal og Lindeberg kommer opp fra 6. divisjon. Ullern 2 kommer ned fra 4. divisjon. Resten spilt i 5. divisjon i fjor, med forbehold om at det blir noe krøll med nordstrandslagene.

Vi kommer tilbake med mer om lagene etter hvert.Les mer...
0 Comments

One down, one to go

Vi vant første opprykkskamp 3-2 mot Vembli, og godt var det. Ellers hadde det jo ikke blitt noen opprykkskamp nummer 2. Men det blir det, og i morgen er dagen. Vi sparker i gang kl2015 på Lørenbanen.

Kampen mot Vembli var en fotballfest, med 96 tilskuere og god stemning. Siden siste kamp er bortekamp, kan vi ikke invitere til fotballfest på samme måte, men hvis vi ikke kan ha fest selv, får vi komme til festen.

Derfor settes det opp supporterbuss fra Greverud til Lørenbanen, så det skal bli enkelt å følge Oppegård i innspurten. Og dette vil du ikke gå glipp av! Hvor ofte har du mulighet til å være med på supporterbuss i 5. divisjon? Siden vi har planer om å rykke opp, håper vi det blir med denne ene gangen. Kjenn din besøkelsestid, altså.

Bussen kjører fra klubbhuset på Greverud kl. 1930 torsdag kveld. Andre stopp på turen er Valentinos kl. 1940.

Sjekk ut Facebook-eventet her! | Les deg opp med ØBs artikkel fra forrige kamp her!

Det er dessuten meldt 17 varmegrader i morgen kveld. Ingen grunn til å backe ut på grunn av været altså.

Skulle du mot all formodning ønske å kjøre selv i stedet for å delta på supporterbussen, finner du informasjon om banen her og kart her. Banen ligger ved Økern, like ved Løren ishall.

opprykkskamp2plakatLes mer...
0 Comments

Takk for i gårDet kom kanskje ikke tydelig nok fram i går, derfor gjentar vi det i dag: Tusen takk til alle som stilte opp på kamp i går. Det ble en stor opplevelse for spillere og ledere – og forhåpentligvis en god opplevelse for dere som møtte opp også.

Vi setter i alle fall stor pris på oppmøtet Det er moro når det er så bra stemning på «stadion». Se videoen over og mimre deg tilbake. Eller se hva du gikk glipp av hvis du ikke var der.

Takk også til Vembli for en hyggelig kamp – og for god motstand som bidro til å lage en kamp med bra nivå.


Mer mimring med artikkelen i ØB her:
Her redder Flatgård opprykkshåpet

ØB har også et bildegalleri her:
Oppegård – Vembli 3–2 bildeserie
(Lurer på hvor mye Martin betalte for å få så mange bilder av seg selv)Les mer...
0 Comments

Sommerstatistikk del 3

stats3bilde

Fotball er et lagspill, og selv om det finnes toppscorerlister og spilletidlister, er det sammen vi presterer. Men tro ikke at det ikke er store forskjeller også her. Her er sommerens siste statistikker. Til forskjell fra de andre statistikkene er også Røa-kampen med her.


Scorede mål: 35
Scorede mål 1. omg.: 21
Scorede mål 2. omg.: 14

Baklengsmål: 23
Baklengsmål 1. omg.: 9
Baklengsmål 2. omg.: 14

Vi vinner altså førsteomgangene 21-9, men spiller uavgjort 14-14 etter pause. Oppsiktsvekkende.

I gjennomsnitt scorer vi 3,18 mål per kamp, mens vi slipper inn 2,09. Skal du satse penger på resultatet i en Oppegård-kamp, er altså ikke 3-2 noen dårlig idé.


Det er også en viss forskjell mellom hjemme- og bortekamper. Vi tar hjemmekampene først:

Scorede mål: 24
Scorede mål 1. omg.: 15
Scorede mål 2. omg.: 9

Baklengsmål: 14
Baklengsmål 1. omg.: 5
Baklengsmål 2. omg.: 9

15-5 før pause, altså. 9-9 i andre omgang.

Hjemme har vi et snitt på 4 scorede mål og 2,33 baklengsmål.


Bortekamper:

Scorede mål: 11
Scorede mål 1. omg.: 6
Scorede mål 2. omg.: 5

Baklengsmål: 9
Baklengsmål 1. omg.: 4
Baklengsmål 2. omg.: 5

6-4 før pause. 5-5 etter pause.

Borte har vi et snitt på 2,2 scorede mål og 1,8 baklengsmål.


Vi har åtte gule kort til sammen, 0,73 per kamp. Veldig bra. (I fjor hadde vi et snitt på 1,00).


Hittil i år har vi foretatt 40 spillerbytter, 26 hjemme og 14 borte. Vi har riktignok spilt en bortekamp mer, men det er likevel interessante tall. Det er kanskje dårligere oppmøte på bortekamper?

Ja, vi har jo statistikk på det også. På hjemmekampene har vi hatt til sammen 35 spillere på benken. Tallet borte er 22.

Timmy, Snorre og Thomas er for øvrig de eneste spillerne som har blitt byttet inn igjen etter å ha vært byttet ut.

Kim er foreløpig alene om å ha blitt byttet ut igjen etter å ha kommet inn. Det bør nevnes at han kom rett fra skadelista og spilte 63 minutter i den kampen.


Les mer...
0 Comments

Sommerstatistikk del 2


Har tatt en gjennomgang av statistikken nå på tampen av sommeren. Her er litt ymse statistikk.

Antall spilleminutter er relativt greit. Her ser vi hvem som holder seg skadefri og i tillegg har tillit fra trenerteamet. Nå mister Bjørn Erik den neste kampen med karantene, så da er topplassen up for grabs:

Bjørn Erik Wiig 886
Henrik Selnes 858
Martin Flatgård 835
Jørn Heggestad 835
Cato Hestnes 789
Thomas Knutsen 770
Kim Andrè Morton 770
Pål Richard Larsen 711
Svein Kirstistuen 678
Timothy Herland 587
Morten Jensen 450
Snorre Jensen 404
Andre Raastad 329
Anders Bille 307
Kristian Holm 180
Shakil Mohammad 147
Håkon Mæland 111
Henrik Fallang 90
Ståle Skoglund 86
Thomas Atlar 69
Pål M. Kristoffersen 8


I ishockey måles spillerne gjerne etter hvor mange pluss- og minusmål laget får mens man er på isen. Vi har sjekket det samme med Oppegård-spillerne. Erfaringsmessig slipper vi gjerne inn litt mot slutten av kampene (spesielt mot Røa). Så de som ofte byttes ut litt før slutt kommer nok bedre ut av dette enn de som byttes inn. Uansett, her er lista:

Henrik Selnes 15
Bjørn Erik Wiig 14
Kim Andrè Morton 13
Martin Flatgård 11
Cato Hestnes 11
Jørn Heggestad 10
Svein Kirstistuen 10
Thomas Knutsen 9
Pål Richard Larsen 8
Timothy Herland 6
Andre Raastad 6
Morten Jensen 5
Henrik Fallang 5
Anders Bille 4
Snorre Jensen 2
Håkon Mæland 0
Shakil Mohammad 0
Ståle Skoglund -1
Pål M. Kristoffersen -1
Kristian Holm -2
Thomas Atlar -4


Vi noterer ikke målsjanser i Oppegård, så det er vanskelig å måle sjanseuttelling. Men vi kan i alle fall måle hvem som går færrest minutter mellom hver scoring. Fallang topper lista med 90 minutter mellom hvert mål, med sitt ene mål på én kamp. Deretter kommer de tradisjonelle traverne på rekke og rad.

Henrik Fallang 90
Henrik Selnes 95
Timothy Herland 98
Martin Flatgård 139
Jørn Heggestad 167
Kim Andrè Morton 193
Pål Richard Larsen 356


I samme slengen er det jo på sin plass å ta med en liste over minutter mellom hver assist. Her er Bille i særklasse, med nesten to assist per kamp i snitt. Får håpe han er mer på banen utover høsten!

Anders Bille 51
Martin Flatgård 139
Henrik Selnes 172
Jørn Heggestad 209
Morten Jensen 225
Timothy Herland 294
Kim Andrè Morton 770
Cato Hestnes 789
Bjørn Erik Wiig 886Les mer...
0 Comments

Sommerstatistikk del 1

Webredaksjonen tok ferie kjapt etter kampen mot Nordstrand 2. Dermed ble ikke statistikken oppdatert skikkelig. Men nå er alle tall ajourført, og vi kan se gjennom i sommerferiens ro og mak.

Henrik er Oppegårds toppscorer etter vårsesongen, med ni fulltreffere. Det er nesten dobbelt så mange som han hadde etter hele sesongen i fjor, da han delte toppscorertittelen med Snorre, Timmy og Martin. I 2009 var Martin toppscorer alene med ti mål, så Henrik mangler ikke mye på å bli Oppegårds mestscorende på tre år nå.

Men det går på bekostning av bredden. Foreløpig har bare syv spillere scoret for Oppegård. Det er et godt stykke bak fjorårets 14 og 11 fra 2009. Men så er vi jo bare halvveis i sesongen da.

Sjekk poenglista her!

På assistlista deler Martin og Bille toppen med seks målgivende hver. Det er like mange som Timmy og Jørn hadde på toppen av den samme lista i fjor. Altså ligger flere fjorårsrekorder an til å ryke i løpet av sesongen.

Det samme gjelder kanskje rekorden for kort. Bjørn-Erik har i alle fall plukket opp tre i løpet av årets første ti kamper, det samme antallet som fjorårets to «sjefsråtasser» Jørn og Keiserud. Vi får håpe dette ikke blir en rekord som ryker i år.

Ellers lever Oppegård opp til imaget som et fair play-lag. Kun åtte gule kort på ti kamper hittil er sterkt. Vi satser på å holde denne trenden også.

Sjekk kortlista her!

Av matchstatistikken ser vi at Martin, Jørn, Bjørn-Erik og Henrik er de fire spillerne som har startet alle kampene hittil. Nå vet vi allerede at Bjørn-Erik ikke får spille neste kamp på grunn av karantene. Dermed blir det i beste fall tre spillere som har startet alle kampene da. Spørsmålet er om dette holder helt inn. I fjor var det bare Martin som startet hver eneste kamp.

I tillegg til de fire nevnte, har også Timmy vært på banen i alle kampene. Han har riktignok fire av dem fra benken, men det er uansett et styrketegn å være med hver gang. I fjorårssesongen var Timmy med på 16 av 18 kamper, den gang med seks kamper som innbytter.

For øvrig har 21 spillere vært på banen for Oppegård hitil i år. I fjor var tallet 27 ved sesongslutt.

Sjekk matchlista her!

Mer statistikk kommer i tiden framover!

Les mer...
0 Comments

Ingen spiller alltid

oiboler2

Da Pålle måtte ut med en smell ni minutter før slutt i kampen mot Bøler 2, betød det samtidig at ingen spillere på Oppegård har vært på banen i alle minutter i år.

Evighetsmaskinen Pålle hadde vært på banen i samtlige 621 minutter før han ble byttet ut, altså nesten syv fulle kamper. Nærmest det tallet i årets Oppegård-mannskap er Bjørn-Erik med 616 minutter. Deretter følger Cato med 609 og Henrik med 602.

Totalt har Oppegård spilt 630 minutter seriefotball i år (ikke medregnet overtid).

Cato, Fallang og Kristian er for øvrig de eneste tre spillerne som aldri har blitt byttet ut etter å ha startet en kamp. Så hadde de vært tilgjengelig fra start hver gang, kunne de kanskje utfordret Pålle i kampen om flest spilleminutter.

Ellers viser matchstatistikken at fem spillere har startet hver kamp, mens det er åtte som har vært på banen i alle kamper.

Følg med videre for flere drypp fra statistikken.Les mer...
0 Comments

Fin artikkel og bildeserie i ØB

oiskioblad

ØB var på kampen vår mot Ski i går, og har laget både artikkel og bildeserie fra kampen. Anbefaler alle å sjekke ut. Artikkelen finner dere her, mens bildegalleriet ligger her.Les mer...
0 Comments

Lykke til fra 2x Daniel

danielflatg2

I dag er en stor dag for både Oppegårds straffetaker (?) Martin og sønnen hans Daniel. Mange husker kanskje artikkelen her på nettsiden om da Martin ble far. Det er nøyaktig to år siden i dag, noe som altså betyr at Daniel fyller to år.

– Dette er en stor dag for både meg og maskotten vår Daniel. Han er to år og digger fotball og Oppegård, sier Martin i en kommentar.

I dagens anledning har han også snakket med Daniels navnebror Braathen, som spiller proff i Tolouse i Frankrike. Landslagsspilleren ønsker oss også lykke til i kveldens kamp. Hvis vi begynner å vinne noen kamper, var det ikke umulig at Braaten ville trene litt med oss i sommer, så dette kan jo være en motivasjon i seg selv.

Vi gratulerer lille-Daniel med dagen og håper dagens kamp kan imponere både små og store Daniel-er.Les mer...
0 Comments

Tid for seriestart

nif2oi
Vi er klar for 2011-sesongen, og Nordstrand 2 er første motstander. Siden i fjor har NIF2 mistet så godt som hele laget til Bækkelaget. Men samtidig satses det bra i Nordstrand om dagen, så det er godt mulig de har et bra andrelag likevel.

Seriestart er vanskelig å spå, og det blir enda verre av at vi ikke vet noe om hva slags lag vi møter, men vi får ta med oss det positive fra treningskampene og gå for seier.

Kampen går i alle fall på Hallager kunstgress, der vi har flere gode minner fra tidligere. I 2008 tok vi et langt skritt mot opprykk med seieren mot Ljan her. I 2009 gjorde vi også en av årets beste kamper, da vi slo Ljan 5-0. Det var i den perioden Martin sendte inn et langskudd eller to i hver kamp. Denne dagen scoret han fire (klikk på linken over og se gliset).

Les mer om Nordstrand 2 på motstandersiden vår.Les mer...
0 Comments

A tru(s)e legend

truse2

Vi har i Oppegård blitt vant til at David kunngjør at "dette er siste sesong". For han dukker stadig opp når det skal spilles fotball likevel. Men denne gang var det visst alvor, for plutselig kom overgangsskjemaet fra Drammen FK på Snorres bord. Men vi kan jo forstå at det frister mer med en klubb der man slipper å krysse Oslofjorden til hver trening og kamp.

Uansett var det uaktuelt å slippe David ut av klubben uten en siste hyllest. På treningsleiren ble den pønsket ut, med Martin som hovedarkitekt og litt bistand fra Svein.

David har nemlig alltid vært en forkjemper for den klassiske trusa, i likhet med andre fotballstjerner som John Arne Riise (klikk her), Zlatan (klikk her) og Messi (klikk her). Dette har vært gjenstand for mange diskusjoner i garderoben opp gjennom årene, og da måtte jo avslutningen markeres skikkelig.

truse3
Martin tok i kjent stil ordet og takket David for innsatsen gjennom mange år. Han la vekt på at gutta ønsket å hedre David en siste gang, og at han med litt hjelp fra Svein hadde funnet den perfekte måten å gjøre dette på. Deretter fulgte han opp med å dra ned buksa og vise fram en truse av ekte David-klasse.

Og det stoppet ikke der. Samtlige spillere og ledere fulgte opp med å gjøre det samme. Ned med buksa, frem med trusa. Da ble til og med David målløs, så Martin benyttet muligheten og fikk signert sin truse.

– Fantastisk, gutter! Det er godt dere følger moten, sa David etter signaturen. Han la til at han hadde en mistanke om at det var noe truserelatert på gang da han hørte at Svein var involvert.

David fulgte opp med å understreke (og demonstrere) hvilke underverker truser gjør for bevegelsesfriheten i hofteleddet. Kanskje det er nøkkelen til å holde på så lenge som David har gjort...?

David takket også for tre (eller var det 30?) fantastiske sesonger i sitt siste opphold i Oppegård.

– Jeg var på treningsleir med den nye gjengen nå i helga. Det var veldig bra, men det var liksom noe som manglet likevel, sa han.

Vi takker også David for innsatsen de siste årene, og slutter oss til Martins ord om at han har en vinnervilje vi alle kan lære mye av.

Og de som tror David har vært på Østre Greverud for siste gang, får nok tro om igjen. Han er nemlig obsertvert på et par oldboystreninger allerede. Sikkert med truse da også.Les mer...
0 Comments

Dagbok fra treningsleir: Søndag

senga

Mange slitne bein etter tre-fire dager på treningsleir, og noen holdt senga litt lengre enn andre. Ingen grunn til å klandre dem for det. Ryktene sier at de fleste Oppegård-gutta fant sofaen fort etter hjemkost. Sånn sett er det denne posituren de fleste befinner seg i denne søndagen.

Vi ser tilbake på helga med mye gode minner, her er noen av dem:Les mer...
0 Comments

Dagbok fra treningsleir: Lørdag

dots

Etter fredagens to økter, ryddet vi garderoben for alle verdisaker. Kun Dots-pakkene lot vi være igjen. Men disse var tydeligvis for verdisaker å regne i Sarpsborgs fotballmiljø. Da vi skulle i gang med første lørdagsøkt, var nemlig alle pakkene spist opp, tydeligvis sammen med øl, hvis vi skal dømme etter søpla som møtte oss i garderoben.

matgeir
Men eventuelle Dots-hungrige spillere ristet raskt sulten av seg og gikk i gang med dagens første treningsøkt på en søkkvåt bane. Etter en ny runde med overraskende slitsom tørrtrening, gikk det gule/oransje laget for revansje i spilløkten. Men blått lag var igjen overlegne. 3-0 til pause ble til 7-3 til slutt, og det var full kontroll hele veien. Med unntak av en liten periode da Pålle giret opp medspillerne med replikken "Nå faller vi ned på gult nivå".

Til lunsjen hadde Martin fått med seg både foreldrene og sønnen til bords. Servitørene måtte fram med barnemenyen, og da var ikke Geir sen om å henge seg på. Sjelden har vi sett en blidere Geir ved et bord, med både pølser og pommes frittes på tallerkenen, og is til dessert.

Martin sørget også for god stemning ved bordet, da han hadde en uvanlig god tone med servitøren. Hun hadde visstnok kalt Martin kjekk, men hun ble både flau og rød i ansiktet da hun innså at Martin hadde fortalt gutta om dette. Men Martin viste rutine og prøvde å ro seg i land med sitatet "jeg sa bare at en sjarmerende jente hadde kalt meg kjekk". Og dette fungerte nok, for Martin fikk servitøren til å peke ut Dickens som et fint mål for kvelden, og fristet med at hun nok kom til å være der.

sjekkern

Vel tilbake på treningsfeltet til siste økt, var det mange slitne bein. Spesielt det blå laget hadde tatt seg ut i kampen for de to første seirene i best av tre-turneringen. Dermed var de ikke særlig interessert da de guloransje prøvde å forhandle seg til en siste mulighet. Til slutt falt valget på en kvitt eller dobbelt, og lagene gikk på banen med stor motivasjon.

unokenneth
Uno, som forlot Oppegård til fordel for Rapid før 2010-sesongen, hadde også fulgt opp fjorårets tradisjon med å stikke innom treningsleiren. Han kunne formidle at det er tøffe tider i Rapid, men at han nå har slått seg opp som kaptein på andrelaget i klubben.

Uno fikk se at det guloransje laget begynte å få orden på spillet sitt, og faktisk ledet 2-1 til pause. Dermed kunne det se ut til at spillerne på det blå laget var i ferd med å miste sin hardt inntjente veddemålsdrikke. I pausen gjorde derimotdet blå laget noen rokkeringer på laget. Shakil ble sendt ut på venstrekanten, til stor frustrasjon fra en sliten Thomas Atlar på høyrebacken. Med et par tunneler fra dagen i forveien friskt i minne, svarte han på det taktiske grepet med «Nei,nei! Shakil er mye bedre i midten».

Det blå laget slo hardt tilbake etter pause, selv om det ikke var duellen på høyreback/venstreving som ble avgjørende. Andreomgangen liknet nemlig på de to andre kampene, og de blå gikk av med seieren 7-4. Det fastsatte totalresultatet for helga til 20-8 i blått favør (eller 23-13, hvis vi tar med oppvarmingskampen i første økt fredag).

Ved middagsbordet utmerket Geir seg igjen, denne gang ved å komme nærmere en halvtime for sent til matbordet. Men han er i alle fall delvis unnskyldt ved at han hadde en gammel versjon av helgeprogrammet, der middagstiden var en time senere. Uansett ble han applaudert til bords, og toastmaster Arvid kunne ønske velkommen til treningsleirens avsluttende buffet.

Som det sømmer seg på Oppegård-fest, vanket det mange priser under middagen. Både Martin og de nordnorske gutta forsynte seg bra fra premiebordet. Nettsiden ble honorert med Loreal-prisen (fordi jeg fortjener det), og Kim stakk som vanlig av med en rullekake. Med kneskaden klarte Kim imidlertid ikke å forsvare prisen som mvp (mest verdifulle spiller) fra de to siste årene. I stedet var det Shakil som velfortjent fikk prisen etter strålende innsats i både treningskamp og på treningsfeltet.

nordtale

Taler hører også med ved middagsbordet. Arvid og Svein hadde invitert våre ferske gutter fra nord til å holde nykomlingtale. Og det var en oppgave gutta taklet på imponerende vis. Alle de obligatoriske temaene var ble elegant berørt, og stemningen steg flere hakk rundt bordet, etter hvert som vi fikk høre om livet som nordnorsk i Oppegård. Ansiktet til Geir på bildet over sier vel sitt.

Martin, som hevdet å ikke være glad i å snakke, hadde også forberedt en solid tale, der han tok opp både aktuelle temaer fra treningsleiren. Nåtidens (treningsleirens) store spiller Shakil ble hyllet også av Martin, sammen med fortidens (David) store Oppegård-mann. Og omsider ble det offisielle programmet avrundet som det startet på torsdag, med noen ord fra trenerne. Både Geir og Jørn var enige med tidligere talere om at vi virkelig er en trivelig gjeng å være på tur med.
Les mer...
0 Comments

Dagbok fra treningsleir: Fredag

firkant
Fredagen begynte med godt frammøte til frokost, og påfølgende trening. Martin hadde legen på speedial og ordnet smertestillende til lysken til Arvid på det lokale apoteket. Dermed var Kim og Arvid eneste fraværende da treningen begynte klokken 10. Jammen dukket Ståle opp som assisterende ballhenter også.

Etter en solid firkantøkt, fikk Martin dra i gang en avslutningsøvelse med ymse avslutninger fra ball i bevegelse. Det trengte vi etter en kamp med fem mål som fort kunne vært ti. Avslutningsvis ble det en spillsekvens med høyt press og seks mot seks. Det ene laget ble litt finta ut da Holm gikk opp i angrep i en 2-4-formasjon, men stopperen viste at han slett ikke var helt borte foran mål. Selv om det lyste forsvarstakter da han taklet inn en scoring i duell med keeper Kenneth.

I mellomtiden hadde Kim og Arvid kommet tilbake fra sin runde på byens helsetilbud. Det viste seg at legevakta ikke hadde lege (hva er en legevakt uten lege, egentlig?), så Kim måtte komme tilbake senere. Skadeduoen fikk i alle fall med seg den avsluttende straffekonken, der det oransje laget gikk av med seieren.

bordlapp
Etter trening fremskyndet vi lunsjen og fikk en god pause etterpå, før det var på'n igjen på Tunebanen. Det var nok noen som stusset da intensivt firkantspill ble avløst av formasjonstrening i gå-tempo. Men Geir strødde pasninger til både høyre og venstre, og jammen fikk spillerne løpt litt likevel. Martin brukte til og med Morten som unnskyldning da han ble sliten selv.

Samme Martin hadde også dratt i gang et veddemål på en øl per spiller i turneringen mellom blått og oransje lag. Med de oransje sin 5-3-seier i oppvarmingskampen på morgenen friskt i minne, så dette ut til å være en god deal. Men da alvoret begynte på ettermiddagsøkta, var det de blå som var friskest. Til pause sto det 5-0, og da hjalp det ikke med 1-1 etter pause. De blå har føringen etter første runde i best av tre-turneringen.

billinja
I løpet av treningen fikk Kim endelig audiens hos legevakta, uten annet resultat enn noen piller og den sedvanlige henvisningen videre. Kim og Arvid ble også observert spionerende på treningen fra bilen bak mål.

Etter trening var det muligheter for avkobling i bassenget, og det var en mulighet de fleste gutta grep. Boblebad, badstue og vannsklie var kjærkomne innslag etter dagens treningsøkter. De ivrigste (Snorre) tok til og med noen lengder i det store svømmebassenget.

Til middag sto det treretters på menyen. Det virket lenge som Geir hadde tatt middagen på Esso i stedet, men han kom inn tidsnok til å få med seg maten, og det vil vi tro han ikke angret på. God mat, og sjeldent få kommentarer fra enden av bordet.

middag

Stillheten rundt bordet kan muligens skyldes at alle ville spise effektivt for å få med seg slutten av Vålerenga-kampen etterpå. Magne hadde nemlig gått høyt ut og lovet storskjermkamp i møterommet ved hjelp av TV2Sumo. Takket være et godt korridorløp av en kneskadd Kim, fikk vi internettilgangen i orden, og videoen var oppe cirka 13 sekunder før Bojan satte inn 2-0 for Vålerenga.

vifmatch

Etter å ha pisket opp stemningen på mail på forhånd, var det også tid for å sjekke pokerferdighetene i en uhøytidelig turnering etter middag. Thomas K. hadde gått hardt ut på forhånd og så dette som lettjente og sårt tiltrengte penger til en slunken studentkasse. Han fikk med seg Timmy, Martin, Kristian, Morten og Jørn til bords – og et par interesserte tilskuere rundt.

For en gangs skyld var Jørn den urutinerte som kom til kort. Deretter gikk det slag i slag helt til Martin og Kristian satt igjen, førstnevnte med et solid overtak (her får Timmy supplere med fancy faguttrykk ved behov). Martin var i flytsonen og trakk det lengste strået med en heldig avslutning.

Resultatliste treningsleirpoker 2011 (runde 1 av ?):
1. Martin
2. Kristian
3. Morten
4. Timmy
5. Thomas K.
6. Jørn

Blir det rematch i morgen?

poker1Les mer...
0 Comments

Dagbok fra treningsleir: Torsdag

garderobe
Siden Quality i Sarpsborg har vært så omtenksomme å gjøre trådløs-nettet gratis siden i fjor (eller i alle fall fortalt oss om det), får vi utnytte situasjonen og komme med daglige oppdateringer fra treningsleiren. Fint for familie og fans på hjemmefronten. Det er vel foreløpig flere familie enn fans som følger med, men det får så være.

Torsdagen startet med middag i restauranten. Siden det var kamp tre timer etter, var det ingen grunn til å kjøre på med for mye tungt, så det ble lasagne.

Bjørn-Erik var litt bekymret for all den smeltede osten og varslet tøffe tak på høyrebacken under kampen. Geir var som vanlig klar med restaurantanmeldelsene, men var overraskende positiv til kveldens "kjøttsuppe". Vi gleder oss til det dukker opp paté og panacotta på bordet.

Siden middagen var ferdig 1830, flyttet vi spillermøtet fra 1900 til 1840. Martin og Thomas A. hadde ikke helt oppfattet beskjeden og måtte ringes inn til møtet. Men de var fortsatt kjappere enn Raastad og Thomas K., som kom rett fra henholdsvis Gardermoen og jobbintervju og dukket opp litt ut i videoanalysen.

video

Etter noen formaninger om dagens treningskamp, var det nemlig video fra forrige kamp mot Rommen som var hovedingrediens på møtet. Martin hadde gledet seg stort til å se video fra denne gode kampen, så skuffelsen var nok litt stor da han registrerte flere dårlige mottak og pasninger fra seg selv. Ellers var det nok flere av gutta som fikk seg en overraskelse over at ting går en del saktere ute på banen enn det virker når man er i situasjonene selv.

Men videoen inneholdt også lyspunkter. Vi fikk se mye bra forsvarsspill og gode tendenser offensivt. Og gode sitater som «Løp det forteste du kan» og «Hold kjeft, Børnie! Du er langt unna».

skilt
Etter møtet var det rask skifting og tur opp til banen for treningskamp. Alt om kampen kan du lese i kampreferatet her! Vi nevner bare at banen på Berg var i god stand, som vanlig. Kim tok rollen som ballpumper og dotspusher (til tross for at godteri var forbudt). Kenneth og Magne delte på ballhentingen

Øivind var den av de ikke-kampklare som tok den største støyten. I mangel på dommer stilte han nemlig opp og ledet kampen myndig fra området rundt midtsirkelen. En gang måtte han fram med strenge ord, men siden kortene lå så langt nede i innerlomma (og været var over middels surt), lot han dem bli der.

Martin tok en utradisjonell manøver etter hvert som kampen nærmet seg 90 minutter på stillingen 3-3, og avtalte straffekonk med en motstander. Håkon var ikke særlig lysten på dette, etter å ha mistet følelsen på hender og føtter i kulda. Han vurderte derfor å score selvmål for å unngå uavgjort, men det var det i stedet en Berg-spiller som tok seg av. Ikke så lysten på straffekonk han heller tydeligvis.

Etter kampen kunne dermed Håkon og Øivind gratulere hverandre med fin innsats. Og vi vendte tilbake til hotellet for å feire seieren med 8-9 øl. Til sammen på hele laget altså.

dommer

Siden Morten fikk mye pes for lite løping på videoanalysen, og vi ikke fikk bevist det motsatte, tar vi med en video av målet hans i Rommen-kampen her. Som vi ser, handler det ikke bare om å løpe mye, men å løpe smart. Fint angrep og fin scoring:


Det var alt fra torsdagen. Følg med videre!
Les mer...
0 Comments

Kampoppsettet er klart

kampstart

Da er spenningen endelig utløst. Alle som har gledet seg til å finne ut når vi har lokaloppgjør mot Ski, når vi skal spille gresskamp mot Bækkelaget og når vi har siste hjemmekamp før ferien.

De siste årene har vi hatt hjemmekamp i både første og siste runde. I år blir det motsatt. Vi starter med bortekamp mot Nordstrand 2 torsdag 28. april. Siste serierunde er borte mot Hasle-Løren 2 torsdag 29. september.

Innimellom her har vi mange kamper, de fleste på torsdager kl2015. Tre unntak blir det imidlertid: Onsdag 11. mai spiller vi borte mot OSI 2. 1. juni har vi onsdagskamp på hjemmebane, mot Bøler 2. Dermed blir ikke langhelgen ødelagt, ettersom 2. juni er Kristi himmelfartsdag.

23. mai har kretsen også satt opp en mandagsrunde. Her møter vi Abildsø borte. Det betyr også at vi får tre kamper på 8 dager (torsdag-mandag-torsdag) denne uka. Uvant tett kampprogram for oss.

Vi merker oss ellers at vi har klart å få bortekampen mot Vembli (deilig med 5. divisjon, da møter man lag med sånne navn) på kunstgresset på Ekeberg. Dermed slipper vi å spille på humpegresset der oppe. Årets eneste gresskamp blir mot Bækkelaget på Sportsplassen 8. september.

Her er alle kampene våre:
Torsdag 28.04. 20:15 Nordstrand 2 – Oppegård (Hallager kunstgress)
Torsdag 05.05. 20:15 Oppegård – Røa 2 (Østre Greverud kg.)
Onsdag 11.05. 19:00 OSI 2 – Oppegård (Domus Athletica)
Torsdag 19.05. 20:15 Oppegård – Ski (Østre Greverud kg.)
Mandag 23.05. 20:15 Abildsø – Oppegård (Abildsø kunstgress)
Torsdag 26.05. 20:15 Oppegård – Bækkelaget (Østre Greverud kg.)
Onsdag 01.06. 20:15 Oppegård – Bøler 2 (Østre Greverud kg.)
Torsdag 09.06. 18:30 Vembli – Oppegård (Ekeberg kunstgress)
Torsdag 16.06. 20:15 Oppegård – Hasle-Løren 2 (Østre Greverud kg.)
Torsdag 23.06. 20:15 Oppegård – Nordstrand 2 (Østre Greverud kg.)

Torsdag 11.08. 20:15 Røa 2 – Oppegård (Røa kunstgress)
Torsdag 18.08. 20:15 Oppegård – OSI 2 (Østre Greverud kg.)
Torsdag 25.08. 20:15 Ski – Oppegård (Ski kunstgress)
Torsdag 01.09. 20:15 Oppegård – Abildsø (Østre Greverud kg.)
Torsdag 08.09. 20:15 Bækkelaget – Oppegård (Sportsplassen)
Torsdag 15.09. 20:15 Bøler 2 – Oppegård (Haraløkka kunstgress)
Torsdag 22.09. 20:15 Oppegård – Vembli (Østre Greverud kg.)
Torsdag 29.09. 20:15 Hasle-Løren 2 – Oppegård (Løren kunstgress)

Klikk her for å se oppsettet for hele avdelingen!
Les mer...
0 Comments

Klart for treningskamper

vinterogk

Oppegård har planlagt seks treningskamper før sesongstart. Motstanden er variert, og vil nok gi oss en test på mange måter.

Vi spiller følgende kamper:

13.02. kl. 1930: Oppegård – Bækkelaget (5. div)
20.02. kl. 1730: Oppegård – Nesodden Jr
13.03. kl. 1730: Oppegård – Rustad (4. div)
20.03. kl. 1730: Oppegård – Manglerud Star 2 (3. div)
31.03. kl. 2100: Berg IL (5. div) – Oppegård
10.04. kl. 1500: Ellingsrud IL (5. div) – Oppegård

Tidspunktene for alle kamper er ikke bekreftet.
Kickoff på Ellingsrud-kampen må avklares med baneansvarlig på Ellingsrud, mens vi må krangle med NM-kvalik for 16-åringer om å få tiden 13. mars. Takk til Oslo fotballkrets der.

Les mer...
0 Comments

Disse møter vi i 2011

kampstart

Den endelige bekreftelsen på at det ble nedrykk lot vente på seg, men nå er det i alle fall ingen tvil lengre. Avdelingene for 2011-sesongen er satt opp, og vi befinner oss i 5. divisjon avdeling 1.

Avdelingen består av disse lagene:
Abildsø, Bækkelaget, Bøler 2, Hasle-Løren 2, Nordstrand 2, Oppegård, OSI 2, Røa 2, Ski og Vembli.

Mye andrelag altså, med andre ord gode muligheter for uforutsigbare kamper. I den forbindelse tar vi en kjapp sjekk på hvor førstelagene til alle disse spiller. Hasle-Løren spiller i 2. divisjon. Nordstrand, Bøler og Røa spiller i 3. divisjon. OSI spiller i 4. divisjon. Dermed er det neppe noe dårlig tips at Hasle-Løren 2 kan bli et sterkt lag.

Se hele oppsettet fra 4. til 7. divisjon i Oslo Fotballkrets her!

Se oppsettet for 3. divisjon (hele landet) her!Les mer...
0 Comments

Geir klar for ny sesong


Geir Sjøvold bekrefter nå at han trener Oppegård også neste sesong. Klubb og trener er nå enige om de praktiske detaljene, og sesongoppkjøringen er like om hjørnet. Treningene begynner mandag 10. januar!

For de som måtte mene at det er litt sent å ikke ha satt i gang før nå, minner vi om at Premier League-lagene klarer seg med halvannen måneds sesongoppkjøring (selv om grunntreningen og egentreningen vel er en litt annen der i gården).

Nøyaktige tidspunkter for trening har vi ikke ennå, men vi vil hovedsaklig trene mandag, tirsdag og torsdag fram til 1. mai. Alle treninger er på kunstgresset. I tillegg har vi mulighet til å bruke banen på søndager, da sammen med rekruttlaget.

Hold også av mandag 24. januar til spillermøte.Les mer...
0 Comments

Sesongavslutning


Som så ofte ellers når Oppegård-gutta samles til hyggelig lag, var det Valentinos som var stedet sesongen 2010 skulle feires – i den grad det var noe å feire da. Det er utvilsomt morsommere å feire gode sesonger, og oppmøtet sto litt i stil med treningsoppmøtet i deler av sesongen. Men som på treningene var det ingenting å si på innsatsen til de som faktisk var på plass.

Morten startet showet med en informativ og underholdende presentasjon av årets spillerstall, før spillere og støtteapparat kastet seg over det som var av pizza og tilhørende drikke. Mellom slagene var det som vanlig utdeling av årets priser, og nok en gang ble edelt metall* godt fordelt i spillergruppa.

Her er lista over årets prisvinnere:
(håper den er komplett)

Årets deiligste: Cato, for mange deilige redninger i bortekampen mot Jardar.
Årets peneste: Martin, for å ha snakket med den peneste dama under treningsleiren.
Årets sliter: Supporterne, representert med Even, for å ha stilt opp gjennom en tung sesong.
Årets positive: Pålle, for å alltid stille opp med godt humør, uansett når han begynner på jobb dagen etter.
Årets toppsorer: Selnes, som var en av fire med fem seriemål, men scoret flest av disse i treningskampene.
Årets mest verdifulle spiller: Timmy, som både vant poengligaen og er et glimrende forbilde med treningsoppmøte.
Årets oppegårdkniksen: Hele laget, ingen verken nevnt eller glemt!

Sykdom i lagledelsen gjorde at årets fotballquiz utgikk, men den ble i stedet erstattet av et lengre lysbildeshow, snedig ferdigstilt mellom pizzabitene (ikke så vanskelig når man ikke orker mat uansett). Nytt av året var videoklipp i lysbildeshowet, noe som ble satt pris på. Skal derfor prøve å få ut videodelen av det på nett.

Ettersom dette var siste fest før OI fikk stablet et damelag på beina, måtte man også denne gang rekruttere kvinnelig selskap andre steder enn innad i klubben. Men et par telefoner fra noen av gutta ut over kvelden gjorde susen, så da ble det damebesøk rundt bordene utover kvelden.

Andre forlot festen tidlig, enten grunnet sykdom, andre forpliktelser eller cupfinalemoro i Ski sentrum. Dette var jo kvelden før vår samarbeidsklubb Follo spilte cupfinale på Ullevaal, og det skjer jo ikke hver dag.

Vi takker igjen festkomiteen Morten og Svein for arbeidet med programmet, de fikk jo også en takk på festen.

Og så takker vi Thomas så mye for å alltid stille opp med lokaler og god service. Han fikk ikke noen takk på festen, men måtte i stedet betale ølen for Magne, begge deler på grunn av influensatåka til undertegnede.

Ikke umulig vi kommer tilbake neste år, og da satser vi på at vi har en solid sesong å feire.


* Hermetikkbokser flest (og dermed trolig dog-boksene også) er laget av stål, med et lag tinn utenpå. Stål er for øvrig en blanding av jern og karbon.

Les mer...
0 Comments

Rykker vi ned?


Når vet man egentlig om man har rykket ned? I en vanlig sesong er det forsåvidt gitt ut fra hvilken plass man havner på. Men denne sesongen skal divisjonssystemet gjøres om, så da er det ikke godt å vite. Får man et kondolansebrev i posten sammen med en velkomst til 5. divisjon? Må man vente til serieoppsettet for 2011 kommer en gang på senvinteren?

Vi har ikke noe fasitsvar, men vi kan da prøve å regne oss fram til et. Og siden alt henger sammen med hva som skjer i 3. divisjon, begynner vi der.

Det vi vet, er at divisjonssystemet fra 2011 skal endres, slik at vi får 14 avdelinger i 3. divisjon, i stedet for dagens 24. I Nord-Norge beholdes fire avdelinger på grunn av de lange reiseavstandene. I Sør-Norge skal vi ned fra 20 til 10 avdelinger.

De 10 avdelingene i 3. divisjon i Sør-Norge skal bestå av 14 lag, altså 140 til sammen.
Taper av kvalikkamper om opprykk til 2. div.: 10 lag
Lag 2-6 i dagens 3.div avdeling 1-20 100 lag
18 opprykkslag fra 4. divisjon 18 lag
Sørnorske nedrykkslag i 2. div Max 12 lag

Lagene fra 7. plass og nedover i 3. divisjon rykker altså ned til 4. divisjon.

Men: Siden bare 11 sørnorske lag rykket ned fra 2. divisjon, blir det en plass ledig i 3. divisjon til beste 7-er i Sør-Norge.
Og: Lyn gikk jo konkurs, og etterlater seg en ledig plass i 2. divisjon 2011. Dermed er det enda en plass ledig til et sørnorsk lag i 2. divisjon. Det fører til at også nest beste 7-er i 3. divisjon unngår nedrykk.

Dessverre var de to beste 7-erne ikke fra Oslo. Dermed rykker alle lag fra 7. til 14. plass i 3. divisjon ned i Oslo.


Nå kommer det viktigste:

4. divisjon i Oslo 2011 vil være tre avdelinger a 12 lag, til sammen 36 lag:
Nedrykk fra 3.div (lag 7-12 i 3 avdelinger): 18 lag
Opprykk fra 5. div (3 avdelingsvinnere): 3 lag
Det gir 21 lag fra 3. og 5. divisjon. Altså 15 (36-21) plasser igjen å kjempe om for dagens 4. divisjonslag.
Når man legger til plassene til Romsås og Lille Tøyen, som forsvinner opp til 3. div., blir det 17 plasser til dagens 4. divisjonslag.

I dag er det 30 lag i 4. divisjon i Oslo. Trekker man fra de 17 som får lov til å fortsette, blir det 13 lag som må takke for seg. Det blir da lagene på plass 7-10 i hver avdeling, pluss dårligste 6-er.

Vi endte som beste 8-er. Dermed er det pr i dag fire lag foran oss i køen for å holde seg i 4. divisjon.


Våre sjanser hadde vært bedre dersom to Oslo-lag hadde blitt de beste 7-erne i 3. divisjon. Da hadde det rykket ned færre til 4. divisjon i Oslo. I tillegg har både Lyn 2 og Øvrevoll/Hosle trukket laget sitt i 3. divisjon i år. Det kunne gitt to ledige plasser i 4. divisjon neste år. Men nå har både Lyn (les her) og Øvrevoll Hosle (det sto i shoutboxen på siden her) stablet sine lag på beina igjen.

Det er heller ingen andrelag som blir flyttet ned fra 4. divisjon, som ikke allerede har rykket ned, så her kan vi heller ikke håpe på noe hjelp.

Vårt eneste håp er dermed at fem lag fra Oslo i 3. eller 4. divisjon trekker seg før neste sesong, eller at webredaksjonen har regnet noe feil underveis her. Det siste er nok mer sannsynlig enn det første, men uansett ser det ut som vi må belage oss på 5. divisjon neste år.

Vi holder dere oppdatert!


Les mer...
0 Comments

Positiv Fair Play-kveld


Seniorseksjonen i fotballgruppa hadde invitert til Fair Play-kveld på idrettshuset onsdag i forrige uke. Drøyt 20 spillere fra a-lag, rekruttlag og junior jenter møtte opp, og de tilstedeværende fikk oppleve et interessant foredrag fra Svein Dahle i Oslo fotballkrets.

Les om bakgrunnen for Fair Play-kvelden her!

Dahle er leder for kretsens Fair Play-prosjekt, i tillegg til å være dommer og ildsjel i SF Grei. Dermed kjenner han idretten fra mange synsvinkler. Med video, bilder, tegninger og stort engasjement fortalte Dahle om Fair Play på en lettfattelig og interessant måte. Han satte de frammøtte i dommeren situasjon og forklarte mange aktuelle episoder ut fra dommerens ståsted.

En av videoene han viste fram, var et godt eksempel på hva dommeren betyr i fotball:Men mye av fokus var på dommerens jobb med å holde spillet under kontroll, for å unngå stygge episoder på banen (noe som føltes ekstra relevant for a-lagets gutter dagen etter Veitvet-kampen). Dette krever respekt for dommerens avgjørelser fra både spillere, ledere og tilskuere. Hvis lederne er dårlige forbilder og viser manglende respekt, kan dette fort smitte over på spillerne på banen, noe som igjen kan heve temperaturen og føre til stygge taklinger og skader (ekstrem kortversjon, det er ikke lett å skrive korte referater fra gode foredrag).

Etter en liten pause, gikk Dahle også gjennom regler for offside, frispark, gule og røde kort. Og selv om mye var kjent for de fleste, var det nok mange som fikk seg en aha-opplevelse også. Det er visst en del ting som gir frispark og kort som vi absolutt ikke visste om.

Nysgjerrige kan klikke HER (pdf-fil) og lese reglene selv. Det er regel 11 og 12 som ble tatt opp på møtet. Nyttig kunnskap!

Selvsagt ble Dahle utfordret på flere av reglene med intrikate spørsmål fra salen, men han hadde gode svar på det meste, og det ble en god diskusjon ut av det.

Etter foredraget ble klubbens holdningskontrakter lagt fram og signert av de som ønsket det. Målet er at alle spillerne på sikt skal signere kontrakten, og at arbeidet med den skal følges opp internt i klubben. Siden a-laget ikke var fulltallig på møtet, vil det ble en egen signeringsseanse i løpet av de nærmeste ukene.

Takker alle som møtte opp, og håper dere fikk mye ut av kvelden!
Les mer...
0 Comments

Fair Play-kveld på onsdag


Onsdag kommer en representant fra Oslo fotballkrets til Oppegård for å sette fokus på Fair Play sammen med a-lag, rekruttlag og juniorlag i klubben.

Kvelden deles inn i et foredrag om Fair Play og gode holdninger, og en underskriftsdel, der spillere og ledere skal undertegne holdningskontrakter der man forplikter seg til Fair Play og gode holdninger.

Det er seniorstyret i fotballgruppa som står bak arrangementet. Her er utfyllende informasjon:Fair Play er mer enn gule og røde kort, det handler om hvordan vi oppfører oss mot hverandre – både på og utenfor banen. Fotballgruppen vil legge vekt på å skape gode holdninger som forplikter både spillere, trenere, lagledere, foreldre/foresatte så lenge de er med i klubben. Vi ønsker å skape et godt miljø hvor fotball og sosialt fellesskap bidrar til å skape trygghet og trivsel for den enkelte. Klubben ønsker å være en sentral aktør i nærmiljøet for å skape gode oppvekstvilkår for barn og ungdom. Derfor er positive holdninger noe av det vi setter fokus på. Vi vil at alle i vår klubb skal ha en positiv adferd og bidra positivt til i miljøet, slik at alle trives. Fotball er for alle – og i Oppegård IL Fotball er alle like verdifulle! I dette ligger også respekt og forståelse for det enkelte individs behov for å bli akseptert, få anerkjennelse, følge tilhørighet og få tilpassede utfordringer etter egne forutsetninger.

I forbindelse med signeringen av holdningskontraktene er Oslo Fotballkrets (OFK) invitert til å holde et foredrag om Fair Play og respekt for hverandres roller i fotballen, samt en gjennomgang av konkret regelkunnskap på et par punkter. Under foredraget vil det bli lagt vekt på å involvere spillerne underveis slik at de i størst mulig grad blir reflekterte over holdningene og verdiene. Opplegget for kvelden vil derfor se slik ut:

Klokkeslett/aktivitet
18:00 / Leder av Seniorseksjonen ønsker velkommen og introduserer Svein Dahle (OFK)
18:05 / Foredrag av Dahle, OFK
20:00 / Signering av holdningskontrakter (slutt ca 20:15)

Det er svært viktig at lagene stiller fulltallig med sine spillere og lagledere/trenere denne kvelden!
Les mer...
0 Comments

Oppegård på radio

Det eminente radioprogrammet FK Fotball på NRK P3 hadde sist søndag en sending med fokus på rare dommeravgjørelser. Og da tenkte lagleder Magne at det var på sin plass å skaffe Oppegård litt oppmerksomhet på riksdekkende radio. Dermed ble det en sms til programlederne, og jammen ble vi lest opp på lufta også.

Den aktuelle hendelsen skjedde i kampen mellom Oppegård og Nesodden. Og det var for så vidt Nesodden som sto i sentrum, men det er jo moro å dra ut morsomheter likevel.

Noen vil kanskje huske episoden det siktes til her. Nesodden fikk frispark, og bortelaget tok frisparket kjapt. Det ble belønnet med gult kort av dommeren. Siden vi jo betaler dommeren på hjemmekampene, benyttet Magne sjansen til å spørre dommeren om dette merkelige kortet i garderoben etter kampen. Han kunne fortelle at han hadde markert at han skulle blåse før frisparket kunne tas. Og når spilleren tar det likevel, er det usportslig opptreden, som kvalifiserer til gult kort.

Det rare er at dette var andre gang i løpet av et par uker denne merkelige regelen hadde dukket opp i Magnes fotballsfære. Den andre episoden kan dere høre om i klippet fra FK Fotball, som finnes her:

http://nl.nrk.no/podkast/aps/186/nrk_fk_fotball_2010-0809-1153_634169515800000000.mp3

Oppegård-praten begynner rett etter 48:30, og som dere vil høre, er programlederne åpenbart enig i at dette er litt rart.

Det kan kanskje bli skummelt på fotballbanen hvis dommerne er så fri til å bruke kortstokken når de synes noe er usportslig, så vi lar dette være en oppmuntring til fair play utover høsten.

Les mer...
0 Comments

Trøstespising for bortesupportere

Da Tottenham feide Wigan av banen med 9-1 i fjor høst, gikk Wigan til det skrittet å betale tilbake billettprisen for alle supporterne som så kampen i London. Og Oppegårds bortekamp mot Veitvet nylig, var omtrent like flau som Wigans fadese mot Tottenham.

Det føltes i alle fall sånn på sidelinja, så da skulle vi gjerne betalt tilbake billettpengene til supporterne som kom for å se på oss på Veitvet. Men det kostet jo ikke penger å komme inn på kunstgresset på Veitvet. Dermed syntes Magne det var på sin plass å gi tilskuerne en annen kompensasjon for 26 kilometers kjøring hver vei – og 90 minutter med skuffende fotball, der to polske spisser scoret til sammen fem mål.

Dermed ble løsningen en pølse i Oppegårds eminente stadionkiosk. Både rekruttlagstrener Kaspar og vår ivrige supporter Even fikk hver sin pølse i pausen av 1-1-kampen mot Høybråten og Stovner. Rekruttlagets lagleder Jon Arne var også hyggelig nok til å forevige pølseoverrekkelsen med dette bildet.

Heldigvis fikk supporterne se mer bra spill i siste hjemmekamp, og forhåpentligvis blir det mer bra spill å glede seg over framover. Vi lar dette være en oppmuntring til supporterne og håper dere fortsetter å komme på kamp – og tar med dere en venn eller tre.Les mer...
0 Comments

På offensiven i Rapid

Bare så det er klart med en gang: Oppegård har ikke cashet inn flere millioner på å selge en av sine travere til Rapid Wien. Det er derimot SK Rapid i Moss som har sikret seg Uno Olsen før 2010-sesongen.

Allerede under banketten på treningsleiren i 2009 nevnte Dynna at en av Unos svake sider var at han hadde flyttet til Moss. Og der hadde Anders et poeng. Vi skjønte raskt at Uno ikke ville kunne bidra like mye i Oppegård som tidligere, når han hadde jobb på Gjelleråsen og familie i Moss. Dermed var det ingen overraskelse at Uno fant seg en ny klubb før 2010-sesongen.

Uno har også slitt litt med skader den siste tiden, og han fikk dessverre bare med seg én kamp i 2009-sesongen, da han kom inn som innbytter i 5-0-seieren mot Ljan. Men det var jo igrunn en bra kamp å bidra i, siden det var årets største seier. Vi husker også med glede et par imponerende raid oppover fra høyrebacken i andre omgang.

Uno startet fotballkarrieren i Kolbotn, før han dro til Oppegård da han ble seniorspiller før 2002-sesongen. Her startet han i Oppegård 2 i 8. divisjon, før han gikk gradene oppover i divisjonssystemet, 8-7-6-3, akkurat som de fleste andre fra rekruttlaget. Til minne om denne trivelige tiden, slenger vi inn to bilder fra gode gamle dager. På det ene figurerer Uno i kjent stil som laveste Oppegård-spiller (med nummer syv) i en kamp mot KFUM 3 i 2002-sesongen. På det andre (nedenfor) slår han i hjel litt dødtid på sidelinja med HH, også i kjent stil. Dette var et år senere.

I årene som fulgte gjorde Uno en solid innsats for Oppegård, i ymse posisjoner på banen. De siste årene er det imidlertid backen som har vært Unos plass. Her har han gjort sine saker bra – og vist at man slett ikke trenger å ruve i terrenget for å levere gode fotballkamper. Man kommer langt med innsats og et godt fotballhode.

Etter en kjapp telefon til Uno, kan vi på oppegard.org melde at Uno har fått en ny vår som fotballspiller i Østfold, og han gjør nå sine saker bra som ving og spiss i Rapid. I preseason markerte han seg til og med på toppscorerlista, med fem mål på fire treningskamper (hvis skribenten ikke husker feil).

I seriekampene har det i skrivende stund ikke blitt noen nettkjenning for Uno, men han bidro likevel til et av Rapids mål. For å bruke Unos egne ord, så "falt han sammen som et korthus" da han ble taklet inne i 16-meteren i en av kampene. Rapid fikk straffe og mål, og Uno fikk kallenavnet Oscar.

Uno kunne ellers opplyse at han ennå ikke har fått kort i Rapid (!), og han kunne selvsagt ikke unnlate å kommentere Olsen seniors bortvisning i kampen mot Korsvoll 2:

– Når jeg er borte, må jo han kjefte for begge to. Ikke rart det går gæærnt da.

Avslutningsvis slenger vi på et bilde av Unos siste bidrag i Oppegård. Da vi var på treningsleir i Sarpsborg i mars, kom han nemlig innom og ble med på en trening. Dessverre spilte han på feil side av banen, men David var sjenerøs nok til å ikke fylle hele kameralinsa, så da ble Uno med i bakgrunnen her.

For spesielt interesserte, legger vi også ved en link til Rapids lagbilde og spillerstall for 2010-sesongen. Her kan vi se Uno med sine nye lagkamerater og også følge med statistikken for sesongen.
(Advarer mot sterke bilder for sarte supportere som ikke liker å se gamle helter i ny drakt)

Vi ønsker Uno lykke til videre i Rapid, og ser fram til videre oppdateringer fra Østfold.
Les mer...
0 Comments

Vinteren var visst ikke over

Snorre hadde knapt stått opp da han fikk dagens første telefon om snøvær og spørsmål om brøyting eller avlysning av kamper. Kunstgressbanen som i går kveld var bar, hadde i dag plutselig et hvitt snødekke over det hele. Varmekablene er for lengst slått av, og i i løpet av formiddagen steg snønivået til 10 centimeter. Da begynte enkelte å frykte avlyste kamper.

Men Snorre hadde is i magen – og god dialog med både kommunen og værgudene. Så fort snøværet ga seg, var brøytepatruljen på plass, og et par timer senere var banen grønn igjen. De kjente og kjære brøytekantene rundt banen var også tilbake. Kanskje det er akkurat dette som skal til for at a-laget skal finne tilbake til finspillet fra vinterens treningskamper. Følg med i kveld for å se!

Legger ved et par bilder fra dagens brøytejobb. Takk for dem – og ikke minst takk for jobben!Les mer...
0 Comments

Oppegård tippet på tredjeplass

Det er ikke mange tippeselskaper som setter odds på 4. divisjon, men Nordicbet gjorde det i fjor, og de har visst tenkt å fortsette i år. Oppegårds kamp mot Korsvoll 2 er ikke med på oddsprogrammet i første serierunde, men det går an å tippe på avdelingsvinner, og det er jo morsomt. Her sier nemlig oddsen noe om hvilke forventninger de har til lagene.

Og Oppegård har havnet på en tredjeplass på tabellen til NordicBet, med 5.50 i odds på avdelingsseier. Det samme har Ellingsrud. Favorittene til Nordicbet er tydeligvis Kurer, som har fått 3.50 i odds, men Korsvoll 2 har 3.75. Begge disse lagene rykket ned fra 3. divisjon i fjor, så det er kanskje ingen overraskelse.

Nordicbets har derimot ikke særlig tro på Veitvet eller Høybråten/Stovner. De ligger nederst på oddstabellen med henholdsvis 13.00 og 14.00 i odds.

Hele lista:
Kurer: 3.50
Korsvoll 2: 3.75
Ellingsrud: 5.50
Oppegård: 5.50
Nordstrand 2: 7.00
Romsås: 8.00
Jardar: 12.00
Nesodden 2: 12.00
Veitvet: 13.00
Høybråten/Stovner: 14.00

Det går også an å tippe på hvem du tror kommer øverst på tabellen av Oppegård og Romsås. Her er vi knappe favoritter, med 1.55 i odds, mens Romsås har 2.30.

Link til spillet finner du her. Klikk på "Alle" for å se alle typer spill på vår avdeling.Les mer...
0 Comments

Serieoppsettet er klart


Serieoppsettet for 2010-sesongen er nå klart. Vi starter med hjemmekamp mot Korsvoll 2, tirsdag 20. april. Deretter går det slag i slag fram til vi møter samme lag igjen borte i siste kamp før sommerferien, tirsdag 22. juni.

Høstsesongen sparkes i gang med Oppegård – Kurer mandag 10. august, og siste serierunde er hjemmekampen mot Jardar torsdag 28. september.

Alle kampene går på tirsdager, med unntak av bortekampen mot Veitvet onsdag 19. mai. Vi spiller også alle kampene på kunstgress for første gang.


Kampoppsettet i sin helhet ligger her:
http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?tournamentId=81090


Oppegårds kamper:
Tirsdag 20.04.2010 20:30 Oppegård - Korsvoll 2
Tirsdag 27.04.2010 18:45 Kurer - Oppegård
Tirsdag 04.05.2010 20:30 Oppegård - Nesodden 2
Tirsdag 11.05.2010 20:15 Nordstrand 2 - Oppegård
Onsdag 19.05.2010 20:15 Veitvet - Oppegård
Tirsdag 25.05.2010 20:30 Oppegård - Romsås
Tirsdag 01.06.2010 20:15 Ellingsrud - Oppegård
Tirsdag 08.06.2010 20:30 Oppegård - Høybr/Stovn
Tirsdag 15.06.2010 20:15 Jardar - Oppegård
Tirsdag 22.06.2010 20:15 Korsvoll 2 - Oppegård

Sommerferie

Tirsdag 10.08.2010 20:30 Oppegård - Kurer
Tirsdag 17.08.2010 20:15 Nesodden 2 - Oppegård
Tirsdag 24.08.2010 20:30 Oppegård - Nordstrand 2
Tirsdag 31.08.2010 20:30 Oppegård - Veitvet
Tirsdag 07.09.2010 20:15 Romsås - Oppegård
Tirsdag 14.09.2010 20:30 Oppegård - Ellingsrud
Tirsdag 21.09.2010 20:15 Høybr/Stovn - Oppegård
Tirsdag 28.09.2010 20:30 Oppegård - Jardar
Les mer...
0 Comments

Treningsleir i Sarpsborg


Oppegård-gutta reiste nedover torsdag ettermiddag, og tok inn på Quality Resort i Sarpsborg, bedre kjent som badehotellet ved E6. Totalt 15 spillere og to ledere var på plass, og ytterligere fire spillere, en leder og en styreformann sluttet seg til gjengen dagen etter.

Oppholdet ble innledet med et spillermøte, og deretter en solid treretters middag, hvor Geir frydet seg stort over laksepateen. Deretter bar det opp til første treningsøkt bare tre kvarter etter at desserten var oppspist. Dermed var Oppegård-gutta litt tunge i beina allerede på første treningsøkt på den kjempefine kunstgressbanen til Tune IL.

Hardkjøret fortsatte tidlig på fredag, med en ny treningsøkt om formiddagen. Denne gang var kveldsøkta heldigvis lagt før middagen. Det førte til at baktroppen med Bille, Cato og Magne ikke rakk ned før midt i treninga, men til gjengjeld var gutta hakket friskere enn de hadde vært med både to treningsøkter og en treretters i beina.

Fredagskvelden gikk med til en ny middag, og deretter et glimt av gullrekka på tv. Kristian viste imidlertid sin rutine som treningsleirdeltaker, da han kjapt dro fram pokerkofferten fra bagen. Dermed var kveldsprogrammet klart for brorparten av gutta.

Det ble spilt innledende runder ved to bord, før de beste møttes til finalespill ved hovedbordet. Runden varte og rakk, og etter hvert kjempet deltakerne nesten like mye med klokka som med hverandre. Forhåndsfavoritt Martin røyk ut og endte på femteplass. Dermed sluttet han seg til den iherdige baneforholddiskusjonen i andre enden av loungen på Quality.

Bille og Cato hadde satset en whiskyflaske innbyrdes, og det ble dermed en kamp i kampen mellom disse to. Bille røyk først, og ble nummer fire, mens Cato fulgte kort tid etter, og ble nummer tre. Men altså best i whiskykonkurransen. De to siste ved bordet var Timmy og Bærland, som begge hadde en god haug med sjetonger på bordet foran seg. Siden klokka tikket mot to om natta, og begge egentlig begynte å bli litt lei, delte de potten i to. Begge var fornøyde, i motsetning til publikum, som ventet på en seierherre.

Resultatlista i pokerturneringen ble med andre ord:
1. Christian Bærland og Timmy Herland
2.
3. Cato Hestnes
4. Anders Bille
5. Martin Flatgård
6. Morten Malmo

Var det flere i finalen? Takk for input til resultatlista!

Lørdag morgen var det tidlig opp til spillermøte allerede klokka 0845. En halvtimes tid senere var gutta på plass på kunstgresset til Tune IL igjen. Denne gang for å spille treningskamp mot Berg IL fra Halden.

Kampen var jevnspilt, men en Oppegård-gjeng med tunge bein, etter tre økter på to dager, klarte ikke å prester på normalt nivå. Slitne bein gir også slitne hoder, og dermed fungerte ikke laget som det skulle, og det ble 0-1-tap. Mer om kampen i egen artikkel her!

Etter kampen var det tilbake til hotellet for å pleie slitne bein og ta igjen tapt søvn etter den uvanlig tidlige matchen. Marit Bjørgen og Petter Northug lekte med verdenseliten på tv, og viste at det er noen som har mye bedre kondis enn oss gutta på Oppegård.

Siste treningsøkt lørdag gjorde vi som i fjor, og arrangerte en miniturnering for å motivere slitne spillere til en siste innsats. Lagene ble delt inn i Barcelona, Liverpool og Roma, til glede for noen og frustrasjon fra andre. Fem spillere på hvert lag, og Martin og Ståle utgjorde keepertrioen sammen med Cato. Resten av gjengen pleiet skader på linja.

Trippel serie med fire minutters kamper hørtes ut som mer enn nok for de slitne spillerne, men det ble trøkket til fra start. Alle ga det de hadde, og litt til. Og prestisjen og vinnerviljen var intakt også mot slutten av en lang helg.

Kim hadde prikket inn formtoppen til treningsleirturneringen akkurat som i fjor. Han spant rundt og prikket inn scoringer fra mange vinkler, og fikk senere prisen for mest verdifulle spiller, akkurat som i fjor. I tillegg til å bidra mye til Liverpools triumf med sine scoringer, vartet Kim også opp med mange tøffe taklinger. Men mostanderne hisset seg mer opp over dem enn dommeren, akkurat som når Liverpool grisespiller i virkeligheten :-)

Etter turneringen ble David stående igjen og trene skudd, mens resten av gjengen hadde fått nok og vendte tilbake til hotellet. Der ventet varm dusj, og deretter Stabæk - Vålerenga på tv. Til kampen fikk vi også servert frisk frukt og grønnsaker, som seg hør og bør når man bor fint.

Til middag kom den berømte laksepateen på bordet igjen, og Geir søkte tilflukt i barnebuffeten, der han hentet seg pølse og pommes frittes i stedet. Ellers gled maten ned, selv om Jørn nøyde seg med én av de fire dessertene han fikk på bordet.

Under middagen ble også helgas priser delt ut. Kristian tok imot champagneflaska på vegne av turneringsvinner Liverpool, mens Kim fikk sin bestemannspris. Flere spillere forsynte seg også av premieposen (som denne gang var litt oppgradert fra den tradisjonelle hermetikken).

David hadde også kommet seg tilbake fra skuddtreningen i tide til middagen, men han angret kanskje litt da Svein tok ham på senga med bursdagspresang til ære for 45-årsdagen dagen derpå. Men med partytruse og vinflaske i posen, kunne David uansett gå smilende fra middagen.

Kvelden var viet til "bankett", der de fleste gutta samlet seg i loungen og tok noe godt å drikke. Etter hvert ble det tynnere besatt rundt bordene. Noen trakk over til den hakket større banketten, der lærere i alle aldre (nesten i alle fall) feiret overstått lærermesterskap i håndball, mens andre trakk seg tilbake til gode hotellsenger.


Søndag var det en støl gjeng som satte kursen nordover mot Oppegård igjen. Spøken om at vi selvsagt skulle møtes til fast trening klokka 19 om kvelden ble man aldri lei, men det forble en spøk. Fortjent fri til alle gutta fram til tirsdag! Takker for en fin tur!

Flere bilder fra treningsleiren her!

Les mer...
0 Comments

Arvid gir seg i Oppegård


Det var omtrent da Åge Hareide overtok Viking i fjor høst at Arvid fortalte på treninga at han skulle flytte til ny jobb i Stavanger. Det kan kanskje høres mistenksomt ut, men inntil videre har han i alle fall ikke blitt presentert smilende med ny drakt noe sted.

Men ny jobb har han i alle fall fått, og da er det farvel til Oppegård-drakta for Arvid, etter en lang karriere i klubben. Mye av tiden har han også vært kaptein, først for det legendariske Andrelaget, senere også for A-laget.

Arvid kom til Oppegård midtveis i 2002-sesongen, da Andrelaget spilte i 8. divisjon. Hans første kamp var hjemmekampen mot KFUM 3, som Oppegård tapte 2-0. Og det er faktisk den kampen det er bilde av over. Legg merke til Arvid i shorts og strømper fra gamleklubben Kolbotn. I bakgrunnen ser vi også dagens Oppegård-spiller André Raastad, sammen med Terje Lørdal og Lars Håvard Thorsby (delvis skjult).

Fant også et par gamle bilder fra en 7. divisjonskamp mot Press (litt av noen drakter på de gutta der!) i 2003-sesongen. Her ble det 3-0 til Oppegård.

Etter hvert tok Arvid skrittet opp på A-laget, og etter det berømte generasjonsskiftet i 2004, har han vært fast inventar der. De to siste sesongene har blitt litt ødelagt av skader, men Arvid noterte seg for 8 kamper og ett mål sist sesong.

Arvids siste obligatoriske kamp for Oppegård ble 3-0-seieren mot Ellingsrud i juni i fjor, og det har vi selvsagt også bilde av, se øverst til høyre. Ellers har han vært med i tre treningskamper i vinter, og vil fortsatt henge med på treningene til han drar.

Om klubben vil ære Arvid med å frede drakt nummer 4 i framtiden er uvisst, men inntil videre blir det neppe noen 4-ere på banen for Oppegård. Drakta ble nemlig borte et eller annet sted på vei tilbake fra utlån til Erlend i fjor sommer.

Vi ønsker Arvid lykke til videre – og gjerne velkommen tilbake i framtiden!Les mer...
0 Comments

Nå setter vi i gang


En uke med masse snø på kunstgresset og massevis av minusgrader har ført til at årets to første treninger måtte utsettes. Men i dag er banen noenlunde grønn, og gradestokken er litt mindre blå enn tidligere. Dermed sparker vi i gang sesongen med årets første trening klokka 19 på ØGK.

Sesongoppkjøringen startet allerede i desember, med ukentlige treninger og en testkamp mot Manglerud Stars 2. divisjonslag. Men nå er vi i gang for alvor, med tre treninger i uka, alle på kunstgresset på Greverud.

Tirsdag 21.00-22.30
Torsdag: 21.00-22.30
Søndag: 19.00-20.30Les mer...
0 Comments

Godt nyttår!Vi ønsker alle spillere, deres familier, alle supportere, dommere, motstandere (bortsett fra når de møter oss) og andre fotballvenner et riktig godt nyttår! Bildet viser god julestemning på Østre Greverud kunstgress julaften ettermiddag. Krysser fingrene for bedre forhold når vi skal i gang med trening igjen i 2010. Imens er det bare å kose seg med ferien! Hilsen fra oss i støtteapparatet.Les mer...
0 Comments

Disse møter vi neste sesong

Oslo Fotballkrets har visst hatt oppsettet liggende ute på sine sider i en ukes tid, men nettredaksjonen har sovet litt i timen. Nå kan vi imidlertid bringe lista over våre motstandere i 2010-sesongen:

Ellingsrud
Høybråten og Stovner
Jardar
Korsvoll 2
Kurer
Nesodden 2
Nordstrand 2
Romsås
Veitvet

Flere gamle kjenninger altså, og vi kan samtidig konstatere at det blir flere lengre borteturer i 2010. Ellingsrud var vår lengste bortetur i år, og nå er de plutselig de aller fleste kampene like langt unna.

Observante sjeler vil kanskje stusse på at Nordstrand 2 er med, ettersom de trakk laget sitt i fjor. Grunnen er at Nordstrand IF og Ljan IF har slått sammen fotballgruppene sine. Dermed er det den gode gamle Ljan-gjengen vi kommer til å møte i år igjen, ettersom Nordstrand 2 har overtatt plassen til Ljan. Altså blir vi nok ikke kvitt de gutta med det første :-)

Mer informasjon om alle motstanderne kommer etter hvert som researchavdelingen har gjort sitt utover vinteren.

Vi har igjen fått plass i avdeling 1. Her er for ordens skyld de andre avdelingene:

Avdeling 2:
Grei
Grorud 2
Heming
Holmen
Lokomotiv Oslo
Putten
Sagene 2
Vembli
Vollen
Vålerenga 3

Avdeling 3:
Bækkelaget
Fossum
Helset
Lille Tøyen
OSI
Rustad
Røa 2
St. Hanshaugen
Svett
Ullern 2
Les mer...
0 Comments

Høydepunkter fra avslutningenValentinos har kanskje sørget for at Thomas ikke har hatt tid til å trene like mye som Geir skulle ønske i år. Men spisestedet har også vartet opp med både pizza til store møter og lokaler til mindre møter i løpet av sesongen. Dermed var det også naturlig å avslutte sesongen der støtteapparatet møttes for å planlegge for nøyaktig et år siden.

Med god planlegging av festen fikk Oppegård til et bra oppmøte, og spenningen var stor da kvelden ble åpnet med slideshow med høydepunkter fra fotoarkivet. Etter et innblikk i Billes skader, Davids taklinger og Martin og Jørns jubelscener (pluss litt til), holdt hovedtrener Geir en tale om sesongen som var gått – og litt om den som kommer. Det var naturlig nok mye hyggelig å snakke om der.

Keepertrener Øivind tok etter hvert også ordet – og ga både rosende ord og en shot til hver av lagets to gode målvakter. På talelista sto også Kim, som sammen med Arvid fortalte om sitt gode samarbeid i sesongen som har gått, og hvordan man blir sterkere av å stå sammen.

Trond takket for seg som assistenttrener etter mange år i fotballen. Han har vært med rundt den gjengen som startet satsingen som endte på dagens Oppegård-lag i en årrekke, og det er bare å håpe at Anders fortsetter for fullt, så Trond fortsatt blir å se rundt laget så ofte som mulig likevel. Lagleder Magne takket også Trond for innsatsen gjennom mange år, som både trener og laglederkollega.

En som også takket for seg, var lagkaptein David, som allerede i en alder av 44 år har bestemt seg for å legge skoene på hylla. Resten av laget trodde ikke 100% på avgjørelsen, og de ville i alle fall ikke godta den uten videre. "Ett år til, David" runget lenge i lokalet, og hovedpersonen selv måtte ringe hjem til kona og la henne høre på stemningen underveis i sangen. Det var likevel ingenting som tydet på at kona ga grønt lys til videre fotballkarriere uten videre, så vi får vente og se hva som skjer.

Det som i alle fall er sikkert, er at David har gjort en strålende innsats i Oppegårds gule og svarte drakt i mange år, og det var fullt fortjent da han ble utnevnt til årets oppegårdkniksen i en av kveldens mange kåringer.

Toastmaster Anders hadde ellers full kontroll på de andre kåringene, og alle vinnere mottok vel fortjente premier, som var verdt innsatsen og vel så det:

Årets nykommer: Cato – mange positive bidrag med godt humør og reflektert spillerbørs.
Årets smilegutt: Bærland – 1 kamp som ubenyttet reserve, 13 kamper som tilskuer, men alltid til stede og i godt humør.
Mest verdifulle spiller: Øivind – holder fortsatt mål når han tar på seg keeperhanskene på treningsfeltet.
Årets hurragutt: Kim – lite på banen i år, men full spiker tenfor
Årets sliter: Pålle – alltid full fart i 90 minutter, og på trening
Årets lagspiller: Snorre – sannsynligvis den som bruker mest krefter på Oppegård
Laglederprisen: Pålle – ivrigst på dugnad
Årets toppscorer: Martin – fikk prisen som bestilt
Årets spiller: David – raskt stemt fram under fotballquizen, men 16 kamper, 2 mål og bare 2 gule kort bør være god nok forklaring.

Fotballquizen til lagleder'n ga både spillere og støtteapparat muligheten til å teste sine kunnskaper om Oppegård som lag og sesongen 2009 spesielt. Overraskende mange hadde god oversikt over hjemmestatistikk, scoringer og snittalder på troppen, mens ikke engang quizmasteren hadde helt kontroll på antall gule kort.

Full kontroll hadde heller ikke Trond og Øivind, som bommet på spørsmålet om hvor gamle de er til sammen, mens nabobordet, som Trond prøvde å lure, dermed fikk poeng. Dette ble likevel ikke avgjørende, for vinnerlaget, som mer eller mindre er gutta på bildet øverst her, var suverent best. Så gode var de, at ryktene gikk om juksing med mobilsurfing...

Ut over kvelden var programmet fritt. Praten gikk om løst og fast mellom saluttene, og premiene fra både quiz og kåringer fikk bein å gå på. I det hele tatt ble det en avslutning som var den gode sesongen verdig.


Klikk her for flere bilder fra festen
Les mer...
0 Comments

Da er ferien over...

Noen av gutta tok muligheten så snart den bød seg – og begynte å delta på de frivillige treningene allerede i starten av november. Andre har på sin side gjort som nettredaksjonen, tatt fri fra de løpende pliktene de siste ukene.

Men nå er det på'n igjen, og hvis spillerne har like mye overskudd som nettredaksjonen her, blir det mye bra både på banen og på nettet framover. Følg med!Les mer...
0 Comments

Trening med Arnar Førsund


I juli har Oppegård-gutta fri fra de vanlige treningene, men hver tirsdag er det likevel fotball for de som vil – og det sammen med rekruttlaget.

Treningsvillige spillere fikk en bonus på tirsdagens trening, da HamKams Arnar Førsund var hentet inn som gjestetrener. Førsund spiller stopper og høyreback i adeccoligaklubben og har også vært innom Vålerenga, Kongsvinger og Sandefjord – de to sistnevnte klubber på utlån fra Vålerenga. Han har i tillegg 46 landskamper for ulike aldersbestemte landslag.

Forsvarsspill var tema for dagens trening. Selv om Arnar selv understreket at han ikke har noen stor trenererfaring, er det tross alt ikke mange her i landet som er bedre enn ham på forsvarsspill i praksis.

Arnar tok kommandoen fra start og forkastet den oppsatte jogginga til fordel for firkantspill. Når til og med HamKam-gutta synes jogging er kjedelig, var det ingen grunn til å plage spillere i 4. og 8. divisjon med det samme. Dermed steg dagens gjestetrener raskt i kurs hos spillerne.

Arnar foreslo også å innføre meksikaner (blinkskyting på bakenden) til de som røyk på en tunnel i firkantspillet "for å bedre stemningen", men gutta ble i stedet enige om å kjøre doble runder i midten som straff. Og stemningen holdt seg bra likevel.

Firkantspillet ble fulgt opp av pressøvelser inne i 16-meteren, som ga god trening i både press, pasninger og omstilling mellom de to. Intensiteten var også bra etter hvert som vinnerinstinktet våknet.

Økta ble avsluttet med en spilløkt. Arnar innledet med noen linjer om press og bevegelser i forhold til hverandre og ball. Deretter fikk gutta slippe seg løs i flere korte spilløkter, mens vi på linja diskuterte forskjellene på toppfotball og 4. divisjon.

Arnar viste underveis at han setter pris på gode prestasjoner. Etter en serie elegante driblinger fra Marius ute på kanten, mistet laget ballen ut over linja, men gjestetreneren mente prestasjonen var så bra at spillet måtte fortsette. Og da det blå laget banket ballen inn etter dagens beste angrep noen minutter før slutt, avsluttet Arnar treninga umiddelbart. Det angrepet var nemlig så bra at det måtte være det siste.

Dermed var det bare for gutta å tøye ut etter økta, og Arnar fikk overrakt den kalde colaen han skulle ha for jobben. Snusboksen var allerede avlevert før treninga.

Oppegård takker Arnar for innsatsen og ønsker ham gjerne velkommen tilbake en annen gang. I mellomtiden fortsetter sommertreningene de to neste tirsdagene også.


Se flere bilder fra treninga her!Les mer...
0 Comments

Comeback for Erlend


Ting begynner å likne på fjoråret i Oppegård. Vi ligger høyt på tabellen, Arvid har dratt på seg en kneskade, Svein har vært "snart tilbake" en liten stund – og Erlend "Juniorback" Hovind er klar for spill i Oppegård-forsvaret.

Sommerferiekamper er alltid spennende med tanke på hva slags lag man kan stille, og det blir ikke enklere av at vi har fått noen skader i de bakre rekker. Da er det godt sommerferien også kan bidra i positiv retning. Erlend er hjemme fra studier i Trondheim og har meldt seg til tjeneste i sommer. Dermed kan det bli comeback på venstrebacken i dagens kamp mot Hauketo.

Observante sjeler vil ha fått med seg at Erlend følger med på nettsiden her og legger igjen en kommentar i ny og ne. Og siden han gjør comeback akkurat i den kampen hvor Anton er på ferie, er det greit å sitere følgende kommentar fra Erlend for et par uker siden:

Godt å se at backen fortsatt er rødhåret! Vinneroppskrift:)Les mer...
0 Comments

Karantene for Dynna


Med en heftig takling på en Bækkelaget-spiller nede ved cornerflagget, sikret Anders seg sitt tredje gule kort for sesongen. Dermed må Oppegård klare seg uten den skuddvillige midtbanekrigeren i kampen mot Ellingsrud.

De to andre gule kortene i år plukket Anders opp etter to kjappe småstygge taklinger mot Vålerenga, og en ettersleng mot Klemetsrud.

Også i fjor fikk Anders tre gule kort, men det tredje kom ikke før i siste serierunde. Dermed ingen karantene den gang.Les mer...
0 Comments

Videoanalyse og Champions League


Det kan sikkert være farlig å sammenlikne seg med Europas beste fotballag, men det får så være. Oppegård bestemte seg likevel for å kombinere video av forrige hjemmekamp med Champions League-finale på klubbhuset. Legg til litt pizza fra Valentinos, så var forholdene tilrettelagt for en bra kveld.

Selve videoanalysen ble det ikke så mye av, ettersom vi kom fryktelig sent i gang med videoen av Rustad-kampen, men vi fikk i alle fall pratet mye før vi snurret film. Litt kampvideo ble det også, før flertallet stemte for å bytte til Champions League-finale i stedet..

I mellomtiden hadde den yngre garde fra Kolbotn ILs toppserielag i fotball funnet veien til Greverud. Jentene hadde fartet rundt lenge, før de kom på at det hadde vært kamp på Greverud før, og da gamblet de på at storskjermen sto på denne kvelden også. Og det gjorde den jo, selv om jentene måtte tåle litt 4. divisjonsfotball før det ble Manchester United mot Barcelona.

Litt tekniske problemer var det før Champions League-finalen endelig var oppe på storskjermen. Snorre og Anders koblet det de var gode for, David byttet til seg mokkabønner mot kald pizza med fotballjentene (han fikk riktignok beholde pizzaen også), Henrik mistet tålmodigheten og dro videre, flere fotballjenter hadde fått høre ryktene og dukket opp, og det gjorde jammen Jan Thomas også.

Det ble altså en solid gjeng som endte opp med å se fotballkamp på klubbhuset til slutt. Og da både lyd og bilde fra Roma omsider var på plass, var alle riktig så fornøyde, unntatt de som holdt med Manchester United da...

Klikk her for flere bilder!Les mer...
0 Comments

Gratulerer x2


Martin ble pappa til lille Daniel om morgenen tirsdag 19. mai. Vi godkjenner det som høyst gyldig fravær fra kamp og gratulerer så mye som pappa. Satser på at Daniel blir Oppegård-spiller om noen år!

Benytter samtidig sjansen til å gratulere fotballgruppas leder Jan Thomas Birkeland med bursdagen som også er 19. mai. Fin dag for Oppegård-fotballen dette!Les mer...
0 Comments

Nordstrand 2 trekker laget

Nordstrand 2 har trekt laget fra 4. divisjon avdeling 1. Det betyr i praksis to seriekamper mindre for Oppegård, og (hvis man følger tidligere års praksis) at bare ett lag rykker ned fra vår avdeling i år. Synd at vi får færre kamper, og ekstra synd for Kenneth og Bille, som allerede hadde planlagt å gå hjemmefra til kampen mot NIF2 den 2. juni.Les mer...
0 Comments

Nye spillere på plass


Etter en hektisk vinter på overgangsmarkedet, er alt nå i boks, og fem nye spillere er klare for spill til seriestart. Klikk deg inn på artikkelen for å lese mer om dem!

Martin Flatgård er ferskeste spiller inn dørene på Greverud. Sist laget var i 4. divisjon var Martin også med, så hva er vel mer naturlig enn å komme tilbake nå. Det var i 2005-sesongen Martin Flatgård var spillende trener for laget, men etter sesongslutt gjorde han det en annen spillende trener med samme navn også burde vurdert, nemlig gikk tilbake til å bare spille. Samtidig byttet han klubb til Kolbotn, men etter to sesonger der, er han nå tilbake i Oppegård.

Henrik Selnes er i likhet med Martin opprinnelig fra Kolbotn, men i fjor spilte han for Nordby IL, en annen av Oppegårds naboklubber. Nordby spiller i 6. divisjon, noe som kanskje ikke høres så skremmende ut, men når vi ser Henrik trene med resten av laget før årets sesong i 4. divisjon, tipper vi han har herjet bra i 6. div i fjor!

Jørn Heggestad ble lurt inn på a-laget etter å allerede ha engasjert seg i klubbens sportslige ledelse i kraft av å være ansvarsfull forelder. Når du er engasjert i klubben og det kommer for en dag at du har spilt i Tippeligaen tidligere, må man nesten bare regne med å bli headhuntet. Jørn var innom både Lyn og Lillestrøm før han trappet ned, og han kan nå skryte av å ha spilt i alle divisjoner mellom tippeliga og 7. divisjon. Med andre ord lukter det kanskje en kamp på rekruttlaget i år for å fylle opp lista...

Shakil Mohammad er nyinnflyttet til Oppegård og oppsøkte naturlig nok det lokale idrettslaget for å spille fotball. Sånne holdninger liker vi! Shakil har tidligere vært en del av den gode junioravdelingen i Holmlia, men de to siste årene har han ikke spilt aktivt. Formen har likevel blitt holdt ved like med mye løkkefotball, noe som gjør at fotballferdighetene også er på plass.

Pål-Richard Larsen er årets Langhus-import. Tidligere har både to brødre Skoglund og Anders Bille kommet fra vår naboklubb i syd, så det var godt å holde tradisjonen med å hente en Langhus-spiller også i 2009. Heller ikke Pål-Richard spilte fotball aktivt i fjor, men han har allerede løpt mange nok meter på Greverud-kunstgresset til å ta igjen for det tapte i fjor.Les mer...
0 Comments

Ny nettside

Ny sesong betyr ny nettside. Og et nivå opp i divisjonssystemet betyr et nivå opp i nettsideverdenen.

For nysgjerrige lesere kan det nevnes at denne nettsiden er laget i et program for nettsider, i motsetning til forårets, som var laget i et program for papirtrykk. Det betyr forhåpentligvis litt flere funksjoner, litt proffere utseende og en raskere side.

Det er riktignok mye å sette seg inn i når man skal lage en nettside på ny måte, så det er neppe alt som er helt optimalt med en gang. Men forhåpentligvis går det framover etter hvert. Tips til forbedringer tas imot med takk!Les mer...
0 Comments