Trening i sommer

treningogk

Oppegård fortsetter tradisjonen med sommertreninger sammen med rekruttlaget i sommer. Nytt av året er at vi også tar med juniorlaget på treningene, siden vi nå har et juniorlag. Dermed satser vi på at det blir hyggelig stemning på treningsfeltet i sommerukene.

Treningstid er onsdager kl. 1900 på Østre Greverud Kunstgress.

I tillegg trener oldboyslaget hver mandag kl. 2000 på samme bane. Vi oppfordrer spillere som kan til å også delta på disse treningene. I rolige sommermåneder kan man neppe få for mye trening.

I motsetning til tidligere år, har vi ingen kjendiser å lokke med på sommertreningene i år. Men vi satser på at noen kvikke juniorspillere veier opp for dette og skaper trøkk på treningene likevel.

25. juli er det full trening igjen med høstsesongen rett rundt hjørnet.Les mer...
0 Comments

Geir klar for ny sesong


Geir Sjøvold bekrefter nå at han trener Oppegård også neste sesong. Klubb og trener er nå enige om de praktiske detaljene, og sesongoppkjøringen er like om hjørnet. Treningene begynner mandag 10. januar!

For de som måtte mene at det er litt sent å ikke ha satt i gang før nå, minner vi om at Premier League-lagene klarer seg med halvannen måneds sesongoppkjøring (selv om grunntreningen og egentreningen vel er en litt annen der i gården).

Nøyaktige tidspunkter for trening har vi ikke ennå, men vi vil hovedsaklig trene mandag, tirsdag og torsdag fram til 1. mai. Alle treninger er på kunstgresset. I tillegg har vi mulighet til å bruke banen på søndager, da sammen med rekruttlaget.

Hold også av mandag 24. januar til spillermøte.Les mer...
0 Comments

Klart for sommerturnering


Fjorårets sommertreninger var en suksess, med avslutningsturneringen som et av de store høydepunktene. Det andre var selvsagt besøket fra Arnar Førsund, som sporty stilte opp som gjestetrener. Her fikk rekruttlaget og a-laget sammen bryne seg på noen utfordringer fra øverste nivå.

Se bilder fra Førsund-treninga her!

Nå setter vi i gang igjen. Også i år satser vi på besøk fra toppfotballen. Denne gang er det Lillstrøm-spilleren Frode Kippe som kommer innom og lærer oss noen triks. Dette skjer på treninga torsdag 1. juli.

Her er fullt program for sommertreningene:
Tirsdag 29 Juni (18:00-19:30) Firkant og spill
Torsdag 1 Juli (18:00-19:30) Firkant og spill – Gjesteinstruktør: Frode Kippe

Tirsdag 6 Juli (18:00-19:30) Firkant og spill
Torsdag 8 Juli (18:00-19:30) Firkant og spill

Tirsdag 13 Juli FRI Sommerferie
Torsdag 15 Juli FRI Sommerferie

Tirsdag 20 Juli (18:00-19:30) Firkant og spill

I tillegg vurderer vi en avslutning med cup og moro.


Mer informasjon (ikke så mye mer altså, siden jeg har kopiert mesteparten) finner du her (pdf)!
Les mer...
0 Comments

Treningsleir i Sarpsborg


Oppegård-gutta reiste nedover torsdag ettermiddag, og tok inn på Quality Resort i Sarpsborg, bedre kjent som badehotellet ved E6. Totalt 15 spillere og to ledere var på plass, og ytterligere fire spillere, en leder og en styreformann sluttet seg til gjengen dagen etter.

Oppholdet ble innledet med et spillermøte, og deretter en solid treretters middag, hvor Geir frydet seg stort over laksepateen. Deretter bar det opp til første treningsøkt bare tre kvarter etter at desserten var oppspist. Dermed var Oppegård-gutta litt tunge i beina allerede på første treningsøkt på den kjempefine kunstgressbanen til Tune IL.

Hardkjøret fortsatte tidlig på fredag, med en ny treningsøkt om formiddagen. Denne gang var kveldsøkta heldigvis lagt før middagen. Det førte til at baktroppen med Bille, Cato og Magne ikke rakk ned før midt i treninga, men til gjengjeld var gutta hakket friskere enn de hadde vært med både to treningsøkter og en treretters i beina.

Fredagskvelden gikk med til en ny middag, og deretter et glimt av gullrekka på tv. Kristian viste imidlertid sin rutine som treningsleirdeltaker, da han kjapt dro fram pokerkofferten fra bagen. Dermed var kveldsprogrammet klart for brorparten av gutta.

Det ble spilt innledende runder ved to bord, før de beste møttes til finalespill ved hovedbordet. Runden varte og rakk, og etter hvert kjempet deltakerne nesten like mye med klokka som med hverandre. Forhåndsfavoritt Martin røyk ut og endte på femteplass. Dermed sluttet han seg til den iherdige baneforholddiskusjonen i andre enden av loungen på Quality.

Bille og Cato hadde satset en whiskyflaske innbyrdes, og det ble dermed en kamp i kampen mellom disse to. Bille røyk først, og ble nummer fire, mens Cato fulgte kort tid etter, og ble nummer tre. Men altså best i whiskykonkurransen. De to siste ved bordet var Timmy og Bærland, som begge hadde en god haug med sjetonger på bordet foran seg. Siden klokka tikket mot to om natta, og begge egentlig begynte å bli litt lei, delte de potten i to. Begge var fornøyde, i motsetning til publikum, som ventet på en seierherre.

Resultatlista i pokerturneringen ble med andre ord:
1. Christian Bærland og Timmy Herland
2.
3. Cato Hestnes
4. Anders Bille
5. Martin Flatgård
6. Morten Malmo

Var det flere i finalen? Takk for input til resultatlista!

Lørdag morgen var det tidlig opp til spillermøte allerede klokka 0845. En halvtimes tid senere var gutta på plass på kunstgresset til Tune IL igjen. Denne gang for å spille treningskamp mot Berg IL fra Halden.

Kampen var jevnspilt, men en Oppegård-gjeng med tunge bein, etter tre økter på to dager, klarte ikke å prester på normalt nivå. Slitne bein gir også slitne hoder, og dermed fungerte ikke laget som det skulle, og det ble 0-1-tap. Mer om kampen i egen artikkel her!

Etter kampen var det tilbake til hotellet for å pleie slitne bein og ta igjen tapt søvn etter den uvanlig tidlige matchen. Marit Bjørgen og Petter Northug lekte med verdenseliten på tv, og viste at det er noen som har mye bedre kondis enn oss gutta på Oppegård.

Siste treningsøkt lørdag gjorde vi som i fjor, og arrangerte en miniturnering for å motivere slitne spillere til en siste innsats. Lagene ble delt inn i Barcelona, Liverpool og Roma, til glede for noen og frustrasjon fra andre. Fem spillere på hvert lag, og Martin og Ståle utgjorde keepertrioen sammen med Cato. Resten av gjengen pleiet skader på linja.

Trippel serie med fire minutters kamper hørtes ut som mer enn nok for de slitne spillerne, men det ble trøkket til fra start. Alle ga det de hadde, og litt til. Og prestisjen og vinnerviljen var intakt også mot slutten av en lang helg.

Kim hadde prikket inn formtoppen til treningsleirturneringen akkurat som i fjor. Han spant rundt og prikket inn scoringer fra mange vinkler, og fikk senere prisen for mest verdifulle spiller, akkurat som i fjor. I tillegg til å bidra mye til Liverpools triumf med sine scoringer, vartet Kim også opp med mange tøffe taklinger. Men mostanderne hisset seg mer opp over dem enn dommeren, akkurat som når Liverpool grisespiller i virkeligheten :-)

Etter turneringen ble David stående igjen og trene skudd, mens resten av gjengen hadde fått nok og vendte tilbake til hotellet. Der ventet varm dusj, og deretter Stabæk - Vålerenga på tv. Til kampen fikk vi også servert frisk frukt og grønnsaker, som seg hør og bør når man bor fint.

Til middag kom den berømte laksepateen på bordet igjen, og Geir søkte tilflukt i barnebuffeten, der han hentet seg pølse og pommes frittes i stedet. Ellers gled maten ned, selv om Jørn nøyde seg med én av de fire dessertene han fikk på bordet.

Under middagen ble også helgas priser delt ut. Kristian tok imot champagneflaska på vegne av turneringsvinner Liverpool, mens Kim fikk sin bestemannspris. Flere spillere forsynte seg også av premieposen (som denne gang var litt oppgradert fra den tradisjonelle hermetikken).

David hadde også kommet seg tilbake fra skuddtreningen i tide til middagen, men han angret kanskje litt da Svein tok ham på senga med bursdagspresang til ære for 45-årsdagen dagen derpå. Men med partytruse og vinflaske i posen, kunne David uansett gå smilende fra middagen.

Kvelden var viet til "bankett", der de fleste gutta samlet seg i loungen og tok noe godt å drikke. Etter hvert ble det tynnere besatt rundt bordene. Noen trakk over til den hakket større banketten, der lærere i alle aldre (nesten i alle fall) feiret overstått lærermesterskap i håndball, mens andre trakk seg tilbake til gode hotellsenger.


Søndag var det en støl gjeng som satte kursen nordover mot Oppegård igjen. Spøken om at vi selvsagt skulle møtes til fast trening klokka 19 om kvelden ble man aldri lei, men det forble en spøk. Fortjent fri til alle gutta fram til tirsdag! Takker for en fin tur!

Flere bilder fra treningsleiren her!

Les mer...
0 Comments

Nå setter vi i gang


En uke med masse snø på kunstgresset og massevis av minusgrader har ført til at årets to første treninger måtte utsettes. Men i dag er banen noenlunde grønn, og gradestokken er litt mindre blå enn tidligere. Dermed sparker vi i gang sesongen med årets første trening klokka 19 på ØGK.

Sesongoppkjøringen startet allerede i desember, med ukentlige treninger og en testkamp mot Manglerud Stars 2. divisjonslag. Men nå er vi i gang for alvor, med tre treninger i uka, alle på kunstgresset på Greverud.

Tirsdag 21.00-22.30
Torsdag: 21.00-22.30
Søndag: 19.00-20.30Les mer...
0 Comments

Gir treningen resultater?


Etter en ukes kamppause, er det igjen på tide å ikle seg drakta for Oppegård-gutta. Mens vi har løpt rundt på gressbanen på Svartskog, har Klemetsrud spilt uavgjort mot Ljan, mens Manglerud Star slo Hauketo. Dermed ligger Oppegård tre poeng bak KIL og fire poeng bak MS når to runder gjenstår.

Treningsoppmøtet har ikke vært allverden i disse to rolige ukene, men flere enkeltspillere har imponert og gitt trenerteamet flere alternativer i viktige posisjoner. Blant annet stiller Oppegård for første gang med to keepere til kamp. Det kan være greit med solid mannskap når vi skal innta naturgress for første gang i år, banen er nok hakket tyngre enn vi er vant til.

Tirsdagens motstander er et lag som har hatt både oppturer og nedturer gjennom sesongen. Det er egentlig ikke noe særlig vits i å oppsummere sesongen til Bækkelaget her, for det har laget akkurat gjort selv på sine egne nettsider. Bare se her!

Hvis folk ikke gidder å lese, kan vi oppsummere at Bækkelaget startet bra, men mistet mange spillere midtveis og hadde en dårlig periode. I det siste har laget kommet sterkt igjen og vil nok by på god motstand på sportsplassen tirsdag. Kampstart kl.2015 på Sportsplassen. Ivrige supportere kan ta trikk 18 eller 19 til Sportsplassen. Eventuelt er adressen til banen Kongsveien 50. Innkjøring fra oversiden, via Jomfrustien. Heia Oppegård!
Les mer...
0 Comments

Trening med Arnar Førsund


I juli har Oppegård-gutta fri fra de vanlige treningene, men hver tirsdag er det likevel fotball for de som vil – og det sammen med rekruttlaget.

Treningsvillige spillere fikk en bonus på tirsdagens trening, da HamKams Arnar Førsund var hentet inn som gjestetrener. Førsund spiller stopper og høyreback i adeccoligaklubben og har også vært innom Vålerenga, Kongsvinger og Sandefjord – de to sistnevnte klubber på utlån fra Vålerenga. Han har i tillegg 46 landskamper for ulike aldersbestemte landslag.

Forsvarsspill var tema for dagens trening. Selv om Arnar selv understreket at han ikke har noen stor trenererfaring, er det tross alt ikke mange her i landet som er bedre enn ham på forsvarsspill i praksis.

Arnar tok kommandoen fra start og forkastet den oppsatte jogginga til fordel for firkantspill. Når til og med HamKam-gutta synes jogging er kjedelig, var det ingen grunn til å plage spillere i 4. og 8. divisjon med det samme. Dermed steg dagens gjestetrener raskt i kurs hos spillerne.

Arnar foreslo også å innføre meksikaner (blinkskyting på bakenden) til de som røyk på en tunnel i firkantspillet "for å bedre stemningen", men gutta ble i stedet enige om å kjøre doble runder i midten som straff. Og stemningen holdt seg bra likevel.

Firkantspillet ble fulgt opp av pressøvelser inne i 16-meteren, som ga god trening i både press, pasninger og omstilling mellom de to. Intensiteten var også bra etter hvert som vinnerinstinktet våknet.

Økta ble avsluttet med en spilløkt. Arnar innledet med noen linjer om press og bevegelser i forhold til hverandre og ball. Deretter fikk gutta slippe seg løs i flere korte spilløkter, mens vi på linja diskuterte forskjellene på toppfotball og 4. divisjon.

Arnar viste underveis at han setter pris på gode prestasjoner. Etter en serie elegante driblinger fra Marius ute på kanten, mistet laget ballen ut over linja, men gjestetreneren mente prestasjonen var så bra at spillet måtte fortsette. Og da det blå laget banket ballen inn etter dagens beste angrep noen minutter før slutt, avsluttet Arnar treninga umiddelbart. Det angrepet var nemlig så bra at det måtte være det siste.

Dermed var det bare for gutta å tøye ut etter økta, og Arnar fikk overrakt den kalde colaen han skulle ha for jobben. Snusboksen var allerede avlevert før treninga.

Oppegård takker Arnar for innsatsen og ønsker ham gjerne velkommen tilbake en annen gang. I mellomtiden fortsetter sommertreningene de to neste tirsdagene også.


Se flere bilder fra treninga her!Les mer...
0 Comments

Videoanalyse og Champions League


Det kan sikkert være farlig å sammenlikne seg med Europas beste fotballag, men det får så være. Oppegård bestemte seg likevel for å kombinere video av forrige hjemmekamp med Champions League-finale på klubbhuset. Legg til litt pizza fra Valentinos, så var forholdene tilrettelagt for en bra kveld.

Selve videoanalysen ble det ikke så mye av, ettersom vi kom fryktelig sent i gang med videoen av Rustad-kampen, men vi fikk i alle fall pratet mye før vi snurret film. Litt kampvideo ble det også, før flertallet stemte for å bytte til Champions League-finale i stedet..

I mellomtiden hadde den yngre garde fra Kolbotn ILs toppserielag i fotball funnet veien til Greverud. Jentene hadde fartet rundt lenge, før de kom på at det hadde vært kamp på Greverud før, og da gamblet de på at storskjermen sto på denne kvelden også. Og det gjorde den jo, selv om jentene måtte tåle litt 4. divisjonsfotball før det ble Manchester United mot Barcelona.

Litt tekniske problemer var det før Champions League-finalen endelig var oppe på storskjermen. Snorre og Anders koblet det de var gode for, David byttet til seg mokkabønner mot kald pizza med fotballjentene (han fikk riktignok beholde pizzaen også), Henrik mistet tålmodigheten og dro videre, flere fotballjenter hadde fått høre ryktene og dukket opp, og det gjorde jammen Jan Thomas også.

Det ble altså en solid gjeng som endte opp med å se fotballkamp på klubbhuset til slutt. Og da både lyd og bilde fra Roma omsider var på plass, var alle riktig så fornøyde, unntatt de som holdt med Manchester United da...

Klikk her for flere bilder!Les mer...
0 Comments