Tap i serieåpningen

Serieåpninger er ikke helt Oppegårds greie. Og i år ble vi igjen sittende med en sur følelse etter første seirekamp. 2-3 mot Korsvoll 2 er ikke et resultat det svinger av. Men prestasjonene svingte veldig i denne serieåpningen.

De første minuttene var jevnspilte, og ingen av lagene hadde den store flyten i spillet. Det ble med noen få kombinasjoner på hver side, og ikke noe skikkelig spill. Utover i omgangen fikk Korsvoll et visst initiativ. De var gode til å få tempo på ballen og utnytte mellomrommene i Oppegård-laget.

Dette ga resultater etter cirka halvtimen. En Korsvoll-angriper ble spilt gjennom. Cato gjorde en god jobb og presset ham utover mot siden, men da Cato slapp presset for å finne veien tilbake til mål, fikk angriperen tid til å slå en fin 45-pasning ut i feltet. Der fikk en blåkledt spiller den plassen han trengte for å sette inn 1-0.

Målet fikk Oppegård til å våkne. Bille sørget for å holde Korsvoll-forsvarerne på tå hev der han lå og luktet på offsidegrensa, men vi fikk aldri utnyttet bakrommet skikkelig. På kantene var det derimot sving på sakene. Malmo og Pålle stelte i stand mye liv på sin høyrekant, og det ble flere muligheter ut av det, men OI-gutta klarte ikke å få ballen i mål. Nærmest var Malmo da han kom seg fint inn i feltet, men sendte skuddet like utenfor et halvåpent mål med venstrebeinet.

Også på venstresiden skjedde det ting, og Henrik Fallang viste flere ganger god teknikk og fine innlegg. Men trøkket i boksen var ikke helt som det skulle. Dermed gitt Oppegård til pause med 0-1, men optimismen i behold.

De første minuttene etter pause fortsatte Oppegård som i slutten av første omgang. Men snart tok Korsvoll over mye av spillet igjen. Oppegård hadde litt store avstander i laget, og dermed fikk Korsvoll plass til å spille en del ball mellom Oppegårds ledd. Bakerst holdt imidlertid Oppegård tett, og det ble ikke noe særlig sjanser ut av spillet til Korsvoll.

Men da de ikke klarte å skape sjanser selv, fikk de litt hjelp av dommeren, som valgte å blåse straffe etter en duell i Oppegård-feltet. Ifølge godt plasserte tilskuere var dette bare skulder mot skulder, og heller ikke Oppegård-spillerne ute på banen skjønte mye av avblåsningen. Men straffe ble det, og dermed 2-0 også.

Kort tid senere var Korsvoll på farta igjen, og en av deres angripere var på vei gjennom mot Cato. Men vår sisteskanse stupte uredd inn og fanget ballen foran beina til motstanderen, mens tilskuerne rundt banen holdt pusten og luktet hjernerystelse lang vei. Men Cato kom ut av duellen med ball og uten skader.

Oppegård strevde fortsatt med å holde laget samlet og få spillet til å sitte, men vi var nære å få en redusering, da et frispark ble headet like utenfor Korsvoll-målet. I stedet var det Korsvoll 2 som fikk en ny scoring. Et slapt tilbakespill fra Oppegård-forsvaret nådde fram til Cato samtidig som motstandernes spiss. Cato tapte duellen han uventet havnet oppi, og dermed kunne Korsvoll spasere inn 3-0.

Midt i denne dårlige perioden hadde også Øivind blitt sendt på tribunen, etter å ha sagt sin mening om dommeren, da han ikke stoppet spillet selv om Bille lå nede og holdt seg til bakhodet. Nå var det heldigvis ingen alvorlig hodeskade på Bille, som kunne spille videre, men det så definitivt ille nok ut da han lå nede.

Nå så det svart ut for Oppegård, men laget maktet å sette inn en sluttspurt. En Henrik ut, en annen inn, og litt omrokkering. Bille var tilbake på venstrekanten og serverte et fint innlegg til Kim. Selv med slitne bein fullførte Kim som vanlig helt inn, og kriget om ballen inne i feltet. Ballen spratt fra Kim, via et motstanderbein og til Henrik Selnes, som kontant satte ballen i mål.

Med bare syv minutter igjen på kampuret kjørte Oppegård på videre. Korsvoll-forsvaret måtte for n-te gang ta i bruk ulovlige midler for å stoppe angrep på Oppegårds høyreside. Bille slo et fint frispark inn i feltet, Henrik raget høyest og headet ballen inn helt nede i hjørnet.

Oppegård øynet nå et poeng som virket særdeles langt unna bare minutter i forveien. Shakil hadde kommet inn for Ingar og var like ved å heade et nytt Bille-innlegg i mål. Kort tid senere var han på farta igjen, denne gang på høyrekanten. Shakil fikk en god skuddmulighet fra litt spiss vinkel, men vendte i stedet hjemover og prøvde seg på et "backfoot"-innlegg. Dette stoppet imidlertid i motstanderbackens mage/arm et sted, og selv om vi på benken syntes det var vel så mye straffe som den vi fikk imot oss, var det ingen store rop om straffe ute på banen.

Oppegård-gutta hadde nemlig fullt fokus på å jage utlikning, og vi pumpet ball etter ball inn i Korsvolls 16-meter, både bakfra og fra begge kantene. Men vi vant ikke de avgjørende duellene i feltet, og tiden rant til slutt ut. Dommeren blåste av, og Korsvoll kunne reise hjem med tre poeng.

Kampfakta:

Oppegård - Korsvoll 2 2-3 (0-1)
Østre Greverud kunstgress
Mål: 1-3: Henrik Selnes (assist: Kim Morton), 2-3: Henrik Selnes (assist Anders Bille).