En herlig dag!

oihl1

Vi gikk høyt ut før kampen i dag. Vi inviterte til toppkamp hjemme på Greverud, og tok sjansen på å love årets beste fotballkamp på kunstgresset. Og publikum lot tippeliga være tippeliga og møtte opp. Da er det deilig å levere varene så til de grader.

Etter kampen vanket det gratulasjoner via Twitter fra mannen bak den eminente nettsiden Oslofotballen.com. Han skrev:
Råsterk seier mot et lag som hadde 48-6-1 (330-58) på 55 kamper siden oppstarten i 8.div i 2008! Gratulerer! (link)

Vi ga altså Hasle-Løren 2 deres andre serietap på tre år. Det er det grunn til å være stolte av. Vi gratulerer alle spillere med stor innsats ute på banen, og takker publikum for oppmøtet. Det er deilig å ha entusiasme i ryggen. Som hattrickmann Henrik sa etter at han ble applaudert av banen: «Det er noe spesielt med å spille hjemme».

Vel, det var nok store ord. Her kommer referatet minutt for minutt:

1: Kampstart

1: Bille er på farta nedover venstrekanten. Han får slått inn, men innlegget går inn til keeper.

2: Svein misser på høyrebacken, men Thomas er fint på plass og rydder opp like bak.

2: Gjengen på sidelinja funderer på om Thomas har talenter som midtbanespiller.

4: Lang ball til Timmy. Han forsøker et innlegg mot Henrik inne i feltet, men innlegget blir litt fislete, og keeper fanger.

6: 1-0! Jørn bryter fint på midten. Han spiller Henrik, som ambisiøst nok prøver et innlegg med venstre. Ballen er ikke 100 prosent, og Martin er ikke i skuddposisjon når han får tak i ballen i feltet, men Oppegårds kaptein legger i stedet kula til Jørn. Vestlendingen kommer først på ball og tupper ballen i hjørnet. Kjempestart!

9: HL-innlegg. Raastad skyter i brystet på seg selv og inn til keeper. Vi kaller det elegant tilbakespill.

11: Nytt Bille-innlegg. Henrik og Timmy er begge nær ved å få en avslutning på mål, men hoder og tær er litt for korte.

12: Hasle-frispark fra venstresiden. Cato glipper innlegget, men er kjapt nede og holder ballen etterpå.

14: HL spiller gjennom spissen, som vinner duellen med Bjørn-Erik. Cato gjør en fin benparade på skuddet fra litt skrått hold.

15: HL på farta igjen, i samme stil som sist. Spissen kommer seg forbi Bjørn-Erik igjen. Men akkurat som ved forrige situasjon gjør Cato en fin redning.

17: Oppegård blir løpende en del imellom nå. Hasle-Løren kjører.

18: En Hasle-spiller får vendt opp med ball i feltet. Han skyter, og ballen stryker tverrliggeren på vei ut til utspill.

19: Lang ball mot Timmy. Han får en litt dårlig førstetouch, og kommer veldig skrått på når han skal skyte. Dermed går ballen i nettveggen.

20: HL-frispark på venstrekanten. Cato er høyt oppe i feltet og slår ut. Offside er det også. Eller ufint duellspill. Frispark får vi i alle fall.

23: Litt roligere nå. Det verste trykket fra Hasle-Løren har avtatt.

oihl3
25: 2-0! Kim vinner ballen på midten og spiller fram Martin. Han spiller videre inn til Henrik, som kriger seg forbi forsvareren og setter inn Oppegårds andre mål for kvelden.

27: Høyt tempo i kampen, men en liten pause i sjansekjøret nå. Kim og resten av midtbanen er god på å bryte Hasle-Løren-angrepene før det blir farlig.

28: Både Follo-leder Jan Thomas og Oppegård-klippe Kristian Holm ankommer stadion omtrent på dette tidspunktet.

31: 2-1. Hasle-Løren får et brudd på sin venstreside. Det slås inn i feltet, og Bjørn-Erik får bare en liten tå på ballen. En Hasle-spiller kan dermed plukke opp nedfallsfrukten og trille ballen i mål.

34: 2-2: HasleLøren får tid og rom på midtbanen. Ballen spilles fram til venstrevingen, som har beveget seg inn i feltet. Han klinker til på direkten, og ballen flyr inn i motsatt hjørne. Vakker scoring dessverre.

37: Bra pasning mot Bille på kanten, men han avblåses for offside. Ville protester fra Oppegårds supporterskare på tribunen.

38: Oppegård jobber bra og vinner ballen høyt oppe i banen. Timmy får til slutt skutt fra 15-20 meter, men skuddet er med venstre, og Timmy er litt ute av balanse. Dermed redder keeper greit.

39: Cato får et tilbakespill og vender bort en motstander. Geir ber ham slå langt i stedet. Cato sier han er enig, uten at vi skal legge så mye i den uttalelsen.

41: Bille er på raid nedover venstrekanten igjen. Han ser ut til å slite med å få noe ut av situasjonen, men skaffer likevel corner. Som det ikke blir noe stort ut av.

42: Bille ligger nede ut med skade etter løpet. Morten tar en kjapp oppvarming og kommer inn på venstrevingen.

43: Corner til Hasle-Løren. Heading like utenfor første stolpe av en av de høye forsvarerne.

44: Martin vinner en hodeduell (!) og header fram til Morten på kanten. Han flikker elegant på førstetouch til Henrik, som er på vei gjennom. Han rives i bakken av en forsvarer, og dommeren blåser straffe. Helt korrekt, ettersom holdingen fortsatte inn i 16-meteren (ny regel).

45: 3-2! Martin er sikker igjen og scorer sitt tredje straffemål på to kamper.

Pause

Bille pakker sammen for dagen og drar hjem (eller på legevakta?) etter å ha gjort det som best kan beskrives som «å slå opp en hjernerystelse». Litt groggy sier han likevel ifra at han ønsker oppdatering når 5-2-seieren er sikret.

Kiosken har stengt, så Jan Thomas og Magne koker kaffe til tilskuerne og deler ut noen gratis kopper som takk for frammøtet.

46: Start andre omgang.

48: Corner til Oppegård. Ballen heades ut til ny corner.

49: Ingenting ut av corneren.

52: Rolig start på andre omgang. Hasle-Løren misbruker en corner.

53: Lang ball til Morten på løp (!). Han legger til Selnes, som elegant vender bort en stopper. Oppegård-spissen er imidlertid fortsatt under press, og skuddet går over.

54: Akrobatisk langskudd fra Hasle-Løren, som vipper opp ballen og kliner til på volley fra 35 meter. Like utenfor, men Cato har kontroll.

56: Corner for HL. Den blir altfor lang, og bortelaget klarer ikke skape noen farligheter.

57: Magne går for å hente mer kaffe.

58: 4-2. Martin forsøker et innlegg mot Henrik. Ballen går innom en HL-spiller (kanskje i hånda?). Henrik snapper uansett ballen og dunker den i nettaket.

62: Morten er på farta på venstrekanten og slår et av sine herlige innlegg. Ballen når helt fram til Timmy på bakre stolpe, og Timmy kaster seg fram og skyter like over (så vidt vi kan huske, ble nemlig overrumplet av påfølgende oppdatering).

63: 5-2: Kjempescoring! Martin chipper inn ballen til Henrik i bakrom. OI-spissen venter ned keeperen (uttrykk signert Arvid) og lobber ballen i bakre hjørne. Elegant!

65: Oppegård fortsetter å stå høyt i stedet for å legge seg bakpå. Hasle-Løren virker å bli litt stresset av dette. Holder hjemmelagets kondis helt inn?

69: Hasle-Løren får corner. Den lander bakerst i feltet og virker ufarlig, men bortelaget får likevel til et skudd som går i krysstanga.

70: Timmy kommer til innlegg fra kanten og spiller ut til Kim på 14 meter. Oppegårds midtbanekriger treffer bare halvveis.

70: Hasle slår tilbake og spiller seg fram til en skuddmulighet fra venstre. Ballen har skummel retning (i alle fall sett fra benken), men den flyr utenfor.

oihl2
72: Kjempeball fra Morten til Timmy, som er ganske alene. Han velger en pasning tilbake til Morten i stedet for skudd. I utgangspunktet ingen dum idé, men pasningen er upresis nok til at Hasle-Løren snapper ballen.

74: Shakil inn for Timmy. Hyggelig å se Shakil tilbake på banen igjen etter skaden.

75: Henrik får ballen og klarer å rive seg forbi Hasle-forsvaret igjen. Han skyter, men keeper er nede i hjørnet og redder.

76: Snorre inn for Henrik. Rent spissbytte.

80: Corner til Hasle-Løren. Oppegård får klarert, og Bjørn-Erik går på et av sine lange contringsløp. OI-stopperen blir en smule rådvill når han kommer inn i 16-meteren, og Hasle-Løren får omsider tak i ballen.

81: Kim har fått en vridning og må ut. Atlar kommer inn og tar plass på topp. Snorre må ned på vingen, og Shakil går inn som indreløper.

83: Omtrent på dette tidspunktet lager Bjørn-Erik sitt eneste frispark for dagen. Fortsatt kompromissløs i stilen, men på den rette siden av loven i dag.

85: Hasle-Løren får frispark på cirka 20 meter. Cato dirigerer på plass en mur, for øvrig uten Bjørn-Erik.

85: Hasle skyter i en Oppegård-spiller som kaster seg fram ved siden av muren. Ballen kommer tilbake til bortelaget, som fyrer av igjen. Over denne gang.

88: André har gjort sitt for dagen, og Ståle kommer inn på venstrebacken.

89: Hasle-Løren prøver en contring etter et brudd. Bortelaget får skutt, og Cato gir en liten retur, som han selv plukker opp uten problemer.

oihl4
90: Lang Ball til Atlar på topp. Han vender fint bort første motstander, men får ballen over på venstrebeinet. Dermed blir det ikke den rette klemmen på skuddet, og keeper redder.

91: Hasle-Løren spiller seg fint fram og får skutt bra i retning nedre hjørne. Cato er fint på pletten og redder Oppegård fra et baklengsmål i sluttminuttene.

93: Ståle erobrer ballen på venstrebacken og spiller mot Morten. Han lar ballen rulle videre framover og lurer hele Hasle-Løren. Oppegård skaper ikke noe på innlegget, men Morten får velfortjent jubel for finta likevel.

93: Hasle-Løren prøver en siste gang, men Oppegård klarerer i første omgang, og dommer blåser av før bortelaget får forsøkt seg igjen.

Slutt

Oppegård – Hasle-Løren 2 5-2 (3-2)
5. divisjon menn, Østre Greverud kunstgress
Mål: 1-0 (6 min): Jørn Heggestad (assist Martin Flatgård). 2-0 (25 min): Henrik Selnes (assist Martin Flatgård). 2-1 (31 min). 2-2 (34 min). 3-2 (45 min): Martin Flatgård (str.) (assist: Henrik Selnes). 4-2 (58 min): Henrik Selnes (assist Martin Flatgård). 5-2 (63 min): Henrik Selnes (assist Martin Flatgård).
Kort: Ett gult til Hasle-Løren.
Laget: Cato Hestnes – Svein Kirstistuen, Thomas Knutsen, Bjørn-Erik Wiig, André Raastad (Ståle Skoglund fra 88 min) – Martin Flatgård – Timmy Herland (Shakil Mohammad fra 74 min), Kim Morton (Thomas Atlar fra 81 min), Jørn Heggestad, Anders Bille (Morten Jensen fra 42 min) – Henrik Selnes (Snorre Jensen fra 76 min).
Ubenyttede reserver: Håkon Mæland
Tilskuere: Cirka 30

Dagens høydepunkt: 5-2-scoringen var utrolig fin. 4-2-scoringen utrolig viktig. Vanskelig å velge blant mye positivt.
Dagens nedtur: Vanskelig å velge her også, av helt andre grunner. Valget faller på at Magne glemte minnekort i speilrefleksen.

Les hva ØB skriver om kampen her!

oihl1

Vi gikk høyt ut før kampen i dag. Vi inviterte til toppkamp hjemme på Greverud, og tok sjansen på å love årets beste fotballkamp på kunstgresset. Og publikum lot tippeliga være tippeliga og møtte opp. Da er det deilig å levere varene så til de grader.

Etter kampen vanket det gratulasjoner via Twitter fra mannen bak den eminente nettsiden Oslofotballen.com. Han skrev:
Råsterk seier mot et lag som hadde 48-6-1 (330-58) på 55 kamper siden oppstarten i 8.div i 2008! Gratulerer! (link)

Vi ga altså Hasle-Løren 2 deres andre serietap på tre år. Det er det grunn til å være stolte av. Vi gratulerer alle spillere med stor innsats ute på banen, og takker publikum for oppmøtet. Det er deilig å ha entusiasme i ryggen. Som hattrickmann Henrik sa etter at han ble applaudert av banen: «Det er noe spesielt med å spille hjemme».

Vel, det var nok store ord. Her kommer referatet minutt for minutt:

1: Kampstart

1: Bille er på farta nedover venstrekanten. Han får slått inn, men innlegget går inn til keeper.

2: Svein misser på høyrebacken, men Thomas er fint på plass og rydder opp like bak.

2: Gjengen på sidelinja funderer på om Thomas har talenter som midtbanespiller.

4: Lang ball til Timmy. Han forsøker et innlegg mot Henrik inne i feltet, men innlegget blir litt fislete, og keeper fanger.

6: 1-0! Jørn bryter fint på midten. Han spiller Henrik, som ambisiøst nok prøver et innlegg med venstre. Ballen er ikke 100 prosent, og Martin er ikke i skuddposisjon når han får tak i ballen i feltet, men Oppegårds kaptein legger i stedet kula til Jørn. Vestlendingen kommer først på ball og tupper ballen i hjørnet. Kjempestart!

9: HL-innlegg. Raastad skyter i brystet på seg selv og inn til keeper. Vi kaller det elegant tilbakespill.

11: Nytt Bille-innlegg. Henrik og Timmy er begge nær ved å få en avslutning på mål, men hoder og tær er litt for korte.

12: Hasle-frispark fra venstresiden. Cato glipper innlegget, men er kjapt nede og holder ballen etterpå.

14: HL spiller gjennom spissen, som vinner duellen med Bjørn-Erik. Cato gjør en fin benparade på skuddet fra litt skrått hold.

15: HL på farta igjen, i samme stil som sist. Spissen kommer seg forbi Bjørn-Erik igjen. Men akkurat som ved forrige situasjon gjør Cato en fin redning.

17: Oppegård blir løpende en del imellom nå. Hasle-Løren kjører.

18: En Hasle-spiller får vendt opp med ball i feltet. Han skyter, og ballen stryker tverrliggeren på vei ut til utspill.

19: Lang ball mot Timmy. Han får en litt dårlig førstetouch, og kommer veldig skrått på når han skal skyte. Dermed går ballen i nettveggen.

20: HL-frispark på venstrekanten. Cato er høyt oppe i feltet og slår ut. Offside er det også. Eller ufint duellspill. Frispark får vi i alle fall.

23: Litt roligere nå. Det verste trykket fra Hasle-Løren har avtatt.

oihl3
25: 2-0! Kim vinner ballen på midten og spiller fram Martin. Han spiller videre inn til Henrik, som kriger seg forbi forsvareren og setter inn Oppegårds andre mål for kvelden.

27: Høyt tempo i kampen, men en liten pause i sjansekjøret nå. Kim og resten av midtbanen er god på å bryte Hasle-Løren-angrepene før det blir farlig.

28: Både Follo-leder Jan Thomas og Oppegård-klippe Kristian Holm ankommer stadion omtrent på dette tidspunktet.

31: 2-1. Hasle-Løren får et brudd på sin venstreside. Det slås inn i feltet, og Bjørn-Erik får bare en liten tå på ballen. En Hasle-spiller kan dermed plukke opp nedfallsfrukten og trille ballen i mål.

34: 2-2: HasleLøren får tid og rom på midtbanen. Ballen spilles fram til venstrevingen, som har beveget seg inn i feltet. Han klinker til på direkten, og ballen flyr inn i motsatt hjørne. Vakker scoring dessverre.

37: Bra pasning mot Bille på kanten, men han avblåses for offside. Ville protester fra Oppegårds supporterskare på tribunen.

38: Oppegård jobber bra og vinner ballen høyt oppe i banen. Timmy får til slutt skutt fra 15-20 meter, men skuddet er med venstre, og Timmy er litt ute av balanse. Dermed redder keeper greit.

39: Cato får et tilbakespill og vender bort en motstander. Geir ber ham slå langt i stedet. Cato sier han er enig, uten at vi skal legge så mye i den uttalelsen.

41: Bille er på raid nedover venstrekanten igjen. Han ser ut til å slite med å få noe ut av situasjonen, men skaffer likevel corner. Som det ikke blir noe stort ut av.

42: Bille ligger nede ut med skade etter løpet. Morten tar en kjapp oppvarming og kommer inn på venstrevingen.

43: Corner til Hasle-Løren. Heading like utenfor første stolpe av en av de høye forsvarerne.

44: Martin vinner en hodeduell (!) og header fram til Morten på kanten. Han flikker elegant på førstetouch til Henrik, som er på vei gjennom. Han rives i bakken av en forsvarer, og dommeren blåser straffe. Helt korrekt, ettersom holdingen fortsatte inn i 16-meteren (ny regel).

45: 3-2! Martin er sikker igjen og scorer sitt tredje straffemål på to kamper.

Pause

Bille pakker sammen for dagen og drar hjem (eller på legevakta?) etter å ha gjort det som best kan beskrives som «å slå opp en hjernerystelse». Litt groggy sier han likevel ifra at han ønsker oppdatering når 5-2-seieren er sikret.

Kiosken har stengt, så Jan Thomas og Magne koker kaffe til tilskuerne og deler ut noen gratis kopper som takk for frammøtet.

46: Start andre omgang.

48: Corner til Oppegård. Ballen heades ut til ny corner.

49: Ingenting ut av corneren.

52: Rolig start på andre omgang. Hasle-Løren misbruker en corner.

53: Lang ball til Morten på løp (!). Han legger til Selnes, som elegant vender bort en stopper. Oppegård-spissen er imidlertid fortsatt under press, og skuddet går over.

54: Akrobatisk langskudd fra Hasle-Løren, som vipper opp ballen og kliner til på volley fra 35 meter. Like utenfor, men Cato har kontroll.

56: Corner for HL. Den blir altfor lang, og bortelaget klarer ikke skape noen farligheter.

57: Magne går for å hente mer kaffe.

58: 4-2. Martin forsøker et innlegg mot Henrik. Ballen går innom en HL-spiller (kanskje i hånda?). Henrik snapper uansett ballen og dunker den i nettaket.

62: Morten er på farta på venstrekanten og slår et av sine herlige innlegg. Ballen når helt fram til Timmy på bakre stolpe, og Timmy kaster seg fram og skyter like over (så vidt vi kan huske, ble nemlig overrumplet av påfølgende oppdatering).

63: 5-2: Kjempescoring! Martin chipper inn ballen til Henrik i bakrom. OI-spissen venter ned keeperen (uttrykk signert Arvid) og lobber ballen i bakre hjørne. Elegant!

65: Oppegård fortsetter å stå høyt i stedet for å legge seg bakpå. Hasle-Løren virker å bli litt stresset av dette. Holder hjemmelagets kondis helt inn?

69: Hasle-Løren får corner. Den lander bakerst i feltet og virker ufarlig, men bortelaget får likevel til et skudd som går i krysstanga.

70: Timmy kommer til innlegg fra kanten og spiller ut til Kim på 14 meter. Oppegårds midtbanekriger treffer bare halvveis.

70: Hasle slår tilbake og spiller seg fram til en skuddmulighet fra venstre. Ballen har skummel retning (i alle fall sett fra benken), men den flyr utenfor.

oihl2
72: Kjempeball fra Morten til Timmy, som er ganske alene. Han velger en pasning tilbake til Morten i stedet for skudd. I utgangspunktet ingen dum idé, men pasningen er upresis nok til at Hasle-Løren snapper ballen.

74: Shakil inn for Timmy. Hyggelig å se Shakil tilbake på banen igjen etter skaden.

75: Henrik får ballen og klarer å rive seg forbi Hasle-forsvaret igjen. Han skyter, men keeper er nede i hjørnet og redder.

76: Snorre inn for Henrik. Rent spissbytte.

80: Corner til Hasle-Løren. Oppegård får klarert, og Bjørn-Erik går på et av sine lange contringsløp. OI-stopperen blir en smule rådvill når han kommer inn i 16-meteren, og Hasle-Løren får omsider tak i ballen.

81: Kim har fått en vridning og må ut. Atlar kommer inn og tar plass på topp. Snorre må ned på vingen, og Shakil går inn som indreløper.

83: Omtrent på dette tidspunktet lager Bjørn-Erik sitt eneste frispark for dagen. Fortsatt kompromissløs i stilen, men på den rette siden av loven i dag.

85: Hasle-Løren får frispark på cirka 20 meter. Cato dirigerer på plass en mur, for øvrig uten Bjørn-Erik.

85: Hasle skyter i en Oppegård-spiller som kaster seg fram ved siden av muren. Ballen kommer tilbake til bortelaget, som fyrer av igjen. Over denne gang.

88: André har gjort sitt for dagen, og Ståle kommer inn på venstrebacken.

89: Hasle-Løren prøver en contring etter et brudd. Bortelaget får skutt, og Cato gir en liten retur, som han selv plukker opp uten problemer.

oihl4
90: Lang Ball til Atlar på topp. Han vender fint bort første motstander, men får ballen over på venstrebeinet. Dermed blir det ikke den rette klemmen på skuddet, og keeper redder.

91: Hasle-Løren spiller seg fint fram og får skutt bra i retning nedre hjørne. Cato er fint på pletten og redder Oppegård fra et baklengsmål i sluttminuttene.

93: Ståle erobrer ballen på venstrebacken og spiller mot Morten. Han lar ballen rulle videre framover og lurer hele Hasle-Løren. Oppegård skaper ikke noe på innlegget, men Morten får velfortjent jubel for finta likevel.

93: Hasle-Løren prøver en siste gang, men Oppegård klarerer i første omgang, og dommer blåser av før bortelaget får forsøkt seg igjen.

Slutt

Oppegård – Hasle-Løren 2 5-2 (3-2)
5. divisjon menn, Østre Greverud kunstgress
Mål: 1-0 (6 min): Jørn Heggestad (assist Martin Flatgård). 2-0 (25 min): Henrik Selnes (assist Martin Flatgård). 2-1 (31 min). 2-2 (34 min). 3-2 (45 min): Martin Flatgård (str.) (assist: Henrik Selnes). 4-2 (58 min): Henrik Selnes (assist Martin Flatgård). 5-2 (63 min): Henrik Selnes (assist Martin Flatgård).
Kort: Ett gult til Hasle-Løren.
Laget: Cato Hestnes – Svein Kirstistuen, Thomas Knutsen, Bjørn-Erik Wiig, André Raastad (Ståle Skoglund fra 88 min) – Martin Flatgård – Timmy Herland (Shakil Mohammad fra 74 min), Kim Morton (Thomas Atlar fra 81 min), Jørn Heggestad, Anders Bille (Morten Jensen fra 42 min) – Henrik Selnes (Snorre Jensen fra 76 min).
Ubenyttede reserver: Håkon Mæland
Tilskuere: Cirka 30

Dagens høydepunkt: 5-2-scoringen var utrolig fin. 4-2-scoringen utrolig viktig. Vanskelig å velge blant mye positivt.
Dagens nedtur: Vanskelig å velge her også, av helt andre grunner. Valget faller på at Magne glemte minnekort i speilrefleksen.

Les hva ØB skriver om kampen her!

0 Comments