Storseier i regnværet

Akkurat da dommeren blåste i gang kampen på Østre Greverud, åpnet himmelen seg for fullt, og et regnvær man sjelden ser nord for Middelhavet (og øst for Bergen) brakte løs. Bildet viser litt av forholdene. Det fortsatte en drøy halvtime, og da var det så trangt i innbytterbåsen at det var vanskelig å se noe særlig av kampen, dermed et litt knapt referat fra førsteomgangen.

Før kampstart skjedde det imidlertid ting. I løpet av dagen fartet både Dynna og Cato til sykehuset med sine gravide samboere. Dermed opplevde vi det spesielle å ha to spillere ute på grunn av fødsel samme dag. Forrige hjemmekamp var det to på legevakta, denne gang to på fødestua. Lurer på hva det neste blir...

Oppegård tok uansett ledelsen allerede etter fire minutter. Bille ble spilt fint fram på venstrekanten og slo lavt inn i feltet. Snorre nådde ikke helt fram, men det gjorde Timmy på bakre stolpe. Han satte inn ballen, og dermed 1-0.

Videre i omgangen ble det mye tullball på grunn av regnet. Ingen av lagene fikk noe særlig rytme i angrepsspillet sitt, og det som faktisk ble skapt kom i stor grad på grunn av tilfeldigheter. Det eneste spillet som virkelig satt, var stikkerne mot Bille på venstrekanten. Han ble spilt fram flere ganger, og kom også til en del gode innlegg, men dessverre uten resultat. Flere ganger var Timmy like ved å nå ballen på bakre stolpe.

En strek i regningen var en skade på Kristian midtveis i første omgang, som gjorde at han måtte ut. Ståle overtok plassen i midtforsvaret sammen med Morten, og duoen fant kjapt tonen og spilte godt sammen. Den defensive organiseringen når vi står mur, ser kanskje ikke like bra ut, men det fungerte nå fint i tilfellet på bildet i alle fall

Ellingsrud var på ingen måte ufarlige. Laget hadde flere kjappe og tekniske spillere som laget litt trøbbel for OI-forsvaret. Forsvaret stoppet imidlertid mye, og Håkon plukket ned skuddene som kom. Tendenser til overvann på banen gjorde at Oppegård av og til slet med å klarere. En gang førte det til at Ellingsrud fikk en bra skuddmulighet inne i 16-meteren, men Håkon gjorde en kjemperedning og holdt ballen i fast grep.

Etter en god Ellingsrud-periode, kom Oppegård seg mot slutten av omgangen igjen. Laget var også nær ved å gå opp til 2-0 på en heading etter corner. Men det ble med 1-0 til pause, og heldigvis hadde regnet også gitt seg på dette tidspunktet.

Oppegård startet andreomgangen litt ustødig, og Ellingsrud fikk noen tilløp til sjanser, men ballen rullet ikke bortelagets vei, og i stedet tok Oppegård over igjen. Etter drøye 5min kom Bille rundt igjen. Keeper bommet på innlegget, men det gjorde Timmy også, og ballen spratt like utenfor.

Oppegård-spillerne begynte å se slitne ut litt utover i omgangen, og Ellingsrud vant en del dueller. Men i de bakre rekker var Oppegård kontante og fikk ballen greit unna. Bille var fortsatte å være en konstant trussel på venstrekanten, der han lå på offsidegrensa og forvirret både motspillere og assistentdommer. Kvarteret ut i omgangen var Timmy igjen nær ved å få et innlegg i mål, men selv på det våte gresset klarte han ikke skli fort nok til å få et godt treff på ballen.

Ellingsrud satte inn en offensiv med et par cornere. På den andre var det rene kanonaden mot Oppegård-målet, men Håkon og forsvarerne reddet fint. Etter to nye cornere, fikk Oppegård omsider klarert, og pulsen kunne synke litt igjen.

Få minutter senere var Timmy på ferde på høyrekanten. Han hadde akkurat taklet en motspiller så leggbeskytteren hans fløy. Oppegård fortsatte kjempingen, og Timmy vant ballen på ny like etter. Han slo fint over til Bille, som la igjen til Martin. Han klinket ballen inn via keeper. Nydeling scoring, og 2-0. Martin kunne dermed slippe jubelen løs.

Og jubelen hadde knapt lagt seg da Timmy var på ferde igjen. Denne gang var det Shakil som knallet til på et langskudd. Timmy luktet retur, og selv om han var litt uheldig med førstetouchen, fikk han satt ballen inn. 3-0. Ellingsrud-spillerne ropte på offside, men fikk ikke mer ut av det enn et gult kort for munnbruk.

Ellingsrud ga seg ikke, men satte opp en ny offensiv, og vant en corner igjen. Men Oppegård klarerte og gikk i angrep. André kastet langt, Oppegård vant ballen og Shakil kom seg til linja. Han la fint inn foran mål, der Martin var helt alene. Han brukte akkurat så mange touch han hadde tid til, og tuppet ballen inn. 4-0.

Junaid og Thomas kom etter målet inn for en sliten Snorre, og en halvskadet Timmy. Junaid debuterte dermed på a-laget, etter en sesong med mange mål og assists på rekruttlaget, men litt redusert etter ramadan og sykdom den siste tiden.

Oppegård fortsatte uansett innsatsen og fikk en ny corner. Martin slo inn, og Bille headet ballen inn på første stolpe. 5-0, og et nytt solid hjemmeresultat var på gang. Både Martin og Bille sikret seg dermed tre poeng i poengligaen i dagens kamp. Som vi ser av bildet, skal Thomas også ha ros for godt duellarbeid på målet. Han holder keeperen unna Bille på en måte som en amerikansk fotballspiller hadde vært stolt av.

Kort tid etter var Thomas nære ved å score på en spektakulær volley etter frispark, men han traff ikke ballen. Debutant Junaid utmerket seg også, med en knalltakling der han vant ballen tilbake etter først å ha mistet den. Ryktene om taklingen hadde allerede spredd seg til sent ankommende tilskuere innen kampslutt.

Etter dette ebbet kampen så smått ut. Det var fortsatt bra temperatur på banen, og dommeren fikk mange "innspill" på dømmingen sin, både fra spillere og ledere (mest hos bortelaget). Det mest interessante som skjedde var at en Ellingsrud-spiller satte inn en grisetakling på Thomas kort tid før slutt (se videoen) og fikk gult kort for denne. Dommeren blåste av like etter, og Oppegård kunne ta bølgen for 5-0-seier.

Kampfakta:
Oppegård – Ellingsrud 5-0 (1-0)
Østre Greverud kunstgress
Mål: 1-0: Timmy Herland (assist: Anders Bille), 2-0: Martin Flatgård (assist: Anders Bille), 3-0 Timmy Herland (assist: Shakil Mohammad), 4-0: Martin Flatgård (assist: Shakil Mohammad), 5-0: Anders Bille (assist: Martin Flatgård).
Gult kort: Jørn Heggestad (tøff takling).
Tilskuere: Drøye 10. Imponerende i DET været og med Champions League på tv.
Laget: Håkon Mæland – André Raastad, Morten Keiserud, Kristian Holm, Pål-Richard Larsen – Jørn Heggestad – Timmy Herland, Shakil Mohammad, Martin Flatgård, Anders Bille – Snorre Jensen
Benyttede reserver: Ståle Skoglund, Thomas Atlar, Junaid Butt
Andre frammøtte: Svein Kirstistuen, Kim André Morton, Henrik Selnes, Kenneth Skoglund