Viktig seier i bunnoppgjøret

Nordstrand 2 gikk best ut i bunnkampen på Østre Greverud kunstgress. Aggressive blåhvite spillere løp mye og nektet Oppegård tid og rom. Dette førte til at svært få Oppegård-pasninger traff medspillere, og det ble stor strekk i laget.

NIF utnyttet overtaket og fikk et par tilløp til sjanser. Etter syv minutter ble også den iherdige innsatsen innledningsvis belønnet med scoring. Jørn sklitaklet på ball et stykke utenfor 16-meteren, men dommeren blåste frispark. Ljans spillende lagleder (noen lagledere hevder seg på banen også) Ståle tok fart og klinket ballen inn, gjennom det som var av spillere og forbi keeper. Dermed 0-1

Spillet jevnet seg ut etter hvert som omgangen gikk. Bille viste seg som en trussel med farta si på venstrekanten, uten at det ble store sjanser ut av det. I midtbaneleddet hadde Oppegård fortsatt problemer med å få til noe spill, men forsvaret hadde fått orden på formasjonen og feide unna det som kom. Når det gjelder Bille, så ble han klippet ned et par-tre ganger tidlig i kampen, som gjorde at han måtte takke for seg allerede etter halvspilt førsteomgang. André kom inn, og Pålle flyttet seg opp på venstrebacken.

NIF2 overtok litt, men de fikk ikke mange åpne skuddmuligheter foran Cato. Litt press var det likevel på dødballene, siden Nordstrand-gutta er noen skikkelige kraftkarer, og Cato måtte ta frem et par bra redninger for å holde oss inne kampen. En gang motsto han også lysten til å ta en skikkelig tv-redning, og safet i stedet ballen i krysstanga og ut.

Oppegård var heller ikke ufarlige når vi omsider kom oss framover. Henrik hadde kriget så hardt mot Nordstrand-forsvaret de første 35 minuttene at venstreskoa revnet. Dermed måtte Snorre overta, og han fikk en bra mulighet på et innlegg rett før pause.

Men Oppegård fortsatte å trykke på. Mot slutten av omgangen fikk vi et ukjent antall cornere på rad (seks-syv?). Jørn skrudde nydelig inn flere ganger, og til slutt gikk ballen over streken inne i feltet, etter litt om og men. Nøyaktig hva som skjedde her, er vanskelig å si, selv med bildeserien til høyre (som riktignok mangler øyeblikket der ballen går over streken). Vi ser i alle fall André kjempe godt mot keeper, mens Kristian og Pålle (delvis skjult) kriger med masse Nordstrand-spillere der ballen er. Om noen er nær før den krysser linja er ikke godt å si. Øyenvitneskildringer i kommentarfeltene mottas med takk!

Andre omgang startet omtrent like bra som første sluttet. Bare få minutter var spilt da Timmy klinte til på volley. Ballen gikk i en vakker bue (typisk Martin-2009) over keeper og inn i lengste hjørnet. Oppegård hadde dermed fått en solid opptur, med mål både rett før og rett etter pause. Skal vi være litt småmorsomme, scoret faktisk Jørn 1-1-målet i det 47. minutt, mens Timmy ga oss ledelsen 2-1 i det 46. minutt. Ikke så enkelt disse overtidsgreiene...

Nordstrand prøvde å svare etter den solide kalddusjen, og det var ikke langt unna det gikk, da deres kjappe spiss ble spilt gjennom. Men Cato var ute og gjorde målet lite, seg selv stor og fikk en mesterlig redning. Vår sisteskanse fulgte generelt opp Håkons gode spill fra sist og leverte flere gode redninger. Et par ganger kastet han seg også ut i feltet med helsa som innsats. Men med vellykket resultat.

Utover i andre omgang var det Oppegård som var det førende laget. Med slitne bein etter all løpingen før pause klarte ikke Nordstrand 2 henge like godt med lengre. Jørn vant stadig flere dueller på midtbanen, og fikk tredd pasninger mot Pålle på venstrevingen gang etter gang. Pålle viste sine gode medtak og tok med backen på stadige løpeturer og kom til innlegg som skapte mange oooohhh-situasjoner inne i feltet.

Timmy og André vartet også opp med godt samspill ute på høyrekanten. Selv om ballen ikke var like mye her som på venstrekanten hos Pålle, var nettopp den evige trusselen på høyresiden med på å skape rom på motsatt side.

De fleste av våre offensive spillere fikk skuddmuligheter etter innlegg fra Pålle i løpet av omgangen. Men skuddene ble enten sleivspark eller blokkert av forsvar og keeper. Snorre, og resten av stadion, trodde han hadde gjort 3-1 midtveis i omgangen, men assistentdommeren var oppe med flagget. Jubelen stilnet dermed rett før live-tjenesten her på siden holdt på å oppdateres med 3-1.

Men 3-1 kom uansett like etter. Igjen kom Pålle til innlegg, og denne gang traff Kim godt inne i feltet. Ballen fant veien inn nede i hjørnet, og nå kunne både live-tjenesten og jubelen fullføre det de ikke fikk gjort minutter i forveien.

Nordstrand flyttet opp flere spillere i håp om å ta tilbake ledelsen, og det ga en viss uttelling. Bortelaget fikk jevnet ut kampen litt igjen og yppet seg spesielt med flere dødballsituasjoner mot slutten av kampen. Cato slo blant annet et nytt, hardt frispark over. Så fulgte et par cornere, men Nordstrand fikk ikke til det samme cornertrøkket som Oppegård hadde før pause. Og ellers fortsatte Svein og Kristian å dominere i midtforsvaret, som de hadde gjort hele kampen.

Oppegård red av den defensive stormen, hjulpet av Dynna og Shakil som kom innpå i sluttminuttene. Vi fikk også mer plass til contringer, men mot slutten begynte kreftene også å ta slutt for de svartkledte. Dermed ebbet det ut med 3-1-seier, og tre gledelige poeng.

Kampfakta:
Oppegård – Nordstrand 2 3-1 (1-1)

Mål: 0-1 (7): Ståle Bjørnersen. 1-1 (45+2): Jørn Heggestad. 2-1 (46): Timmy Herland (assist: Snorre Jensen). 3-1 (66): Kim André Morton (assist: Pål-Richard Larsen).
Gule kort: Fire til Nordstrand 2. Ingen til Oppegård.
Tilskuere: Cirka 25 (i første omgang, tynnere mot slutten)
Laget: Cato Hestnes – Pål-Richard Larsen, Svein Kirstistuen, Kristian Holm, Morten Keiserud – Martin Flatgård – Timmy Herland, Kim André Morton, Jørn Heggestad, Anders Bille – Henrik Selnes
Benyttede reserver: André Raastad, Snorre Jensen, Shakil Mohammad, Anders Dynna
Ubenyttede reserver: Håkon Mæland
Andre frammøtte: Ståle Skoglund