Uavgjort mot serielederen

Det var lite som minnet om feriefotball da Kurer og Oppegård møttes på Østre Greverud tirsdag. Begge lag ønsket å spille fin fotball, og fikk det bra til i perioder. Vi våger påstanden om at dette må ha vært en av de mest underholdende kampene i 4. divisjon i år.

Oppegård tok initiativet tidlig i kampen. Timmy og Pålle var energiske og gode på hver sin kant, og fikk mye å jobbe med fra den nye midtbanetrioen, der Shakil hadde tatt plassen til en ferierende Kim. Ved flere anledninger så det småfarlig ut når vi fikk ballen inn i feltet, men Kurer fikk som regel klarert.

Selv om Oppegård var det førende laget innledningvis, tok Kurer godt vare på ballen når de fikk muligheten. De ballsikre spillerne gjorde det vanskelig å vinne ballen tilbake, og bortelaget klarte å skapte noen småsituasjoner i OIs felt. Forsvaret virket ikke helt 100% innledningsvis, men justerte fort og satte standarden.

Det gjorde også Timmy offensivt. Han fortsatte den kvikke trenden fra Korsvoll-kampen og treningene i sommer. Det gikk ikke altfor mange minuttene av kampen før han ga alt og vant en viktig duell på sin kant. Duellseieren ga ham klar bane mot mål, og Timmy fyrte av. Keeper reddet skuddet, men ikke mer enn at Pålle fulgte opp fra motsatt kant og kjempet ballen inn.

Oppegård prøvde å fortsette det gode spillet etter scoringen, men Kurer kjempet seg tilbake i kampen. Det gikk ikke mange minuttene før de utliknet heller. Midtbanespilleren som slo tunnel på vår gamle Kurer-spiller Jørn, og spilte vakkert gjennom en lagkamerat, kommer sikkert til å bli hedret for dette på avslutningsfesten deres i høst. Lagkameraten gjorde for øvrig heller ingen feil alene med Cato, og dermed sto det 1-1.

I denne perioden midtveis i første omgang vant Kurer mange viktige andreballer, og de utnyttet også slurv fra Oppegård til å få et visst initiativ. Men det ble ikke særlig farlig foran Oppegård-målet.

I stedet klarte Oppegård å vinne tilbake overtaket i kampen. Martin, Shakil og Jørn tok tak på midten, og fortsatte å fore kantene og Snorre med baller. Også Malmo trosset knesmerter og var med framover fra høyrebacken. I denne perioden spilte Oppegård meget bra, og skapte sjanser både etter høye innlegg, små stikkere og et par fine enkeltprestasjoner.

Vi hadde mange situasjoner i feltet, slik vi har hatt i en del kamper i år. Men til forskjell fra en del andre kamper i år, kom vi til mange avslutninger i denne kampen mot Kurer. Dessverre var bare et lite fåtall på mål, og dermed fikk vi sjelden utfordret Kurers litt vaklende keeper.

Farlighetene toppet seg da en våken Shakil så at keeperen var feilplassert og sendte av gårde et skudd mot den ledige enden av målet. Ballen smalt i stolpen bak keeper, og Snorre kunne enkelt sette returen inn. Men på merkelig vis klarte OI-spissen å sette ballen i tverrliggeren på blank goal.

Kurer var heller ikke ufarlige når de kom på visitter i OI-forsvaret. Men det ble med et par halvgode skudd fra ok posisjon. Dermed gikk lagene til pause på 1-1.

I andre omgang var det Kurer som startet best. Laget fra Oslo kjempet godt og utfordret Oppegård-forsvaret flere ganger. Men våre fire bak hadde stort sett god kontroll, og klarerte det som kom, selv om marginene kunne synes små et par ganger. Cato var også patent og kastet seg inn i tøffe dueller i feltet et par ganger – med hell.

I den gode Kurer-perioden kom en ny megasjanse for Oppegård. Denne gang var det Timmy som fikk en mulighet på tilnærmet åpent mål. Et fint innlegg fra kant ble headet mot mål av Timmy, men ballen gikk i bakken og over. Timmy hadde i det hele tatt mange gode forsøk i denne kampen. Et av dem er på bildet på forsiden, også den på hodet.

Siste halvdel av andre omgang var det Oppegård som var tilbake i førersetet. Bille var kommet inn for Keiserud, og fikk et par klassiske stikkere av Jørn på sin venstrekant. Han vartet også opp med et par klassiske Bille-innlegg, men inne foran mål fikk vi ikke de skikkelige avslutningene på mål. Selv en ellers hardtarbeidende Snorre begynte å bli litt sliten på dette stadiet i kampen.

Cornerne etter pause var ikke like giftige som de i første omgang, og vi holdt på å ryke på et par contringssmeller på grunn av dårlige returløp. Men ellers trykket vi bra på og fikk enda noen avslutninger, blant annet en ny heading fra Timmy. Kunne sikkert kommet inn på flere konkrete situasjoner i dette referatet, men det var mange av dem, så det er ikke så enkelt å trekke ut flere.

Både André, Ståle og Dynna kom på banen i løpet av det siste kvarteret, og alle gjorde en fin innsats. Men ingen av dem klarte å gjøre noe med Oppegårds scoringsvegring. Til tross for mye bra spill og mange sjanser, ebbet det ut med 1-1. Ikke noe dårlig resultat mot serielederen. Men etter så mye bra spill, og i tillegg mange bra sjanser, hadde vi selvsagt ønsket oss tre poeng.

Men vi noterer oss en knallbra kamp, med stor underholdningsverdi for publikum, og gleder oss over at vi kommer til mange avslutninger. Dagens gode dommertrio var også imponert over nivået, og ble overrasket da de fikk høre hvor de to lagene ligger på tabellen. Vi får satse på at tabellposisjonene endrer seg litt ut over høsten. Og for å ta med oss det positive: I vårsesongen hadde vi tapt denne kampen.

Kampfakta:

Oppegård – Kurer 1-1 (1-1)
Østre Greverud kunstgress, 10. august
Mål: 1-0: Pål-Richard Larsen (assist Timmy Herland).
Gule kort: Ett til Kurer for kjefting på dommeren. For øvrig en småartig situasjon, der Kurer-spilleren, etter å ha fått gult kort for en kommentar om dommerens syn, sa han syntes det var "bra" å gi ham gult kort for kommentaren. Dommerens svar kom kjapt: "Ja, en bra til, så ryker du ut".
Laget: Cato Hestnes – Morten Malmo, Svein Kirstistuen, Kristian Holm, Morten Keiserud – Martin Flatgård – Pål-Richard Larsen, Shakil Mohammad, Jørn Heggestad, Timmy Herland – Snorre Jensen.
Benyttede reserver: Anders Bille, André Raastad, Ståle Skoglund, Anders Dynna
Ubenyttede reserver: Håkon Mæland, Thomas Atlar, Henrik Selnes, David Breiby
Andre frammøtte: Kenneth Skoglund, Ingar Navestad, Erling Ekroll
Tilskuere: Cirka 30