God kamp og fin seier

Oppegård klinte til med høyt press fra start mot Nordstrand 2. Og allerede etter 57 sekunder kom kampens første mål. Selnes, Jørn og Pålle satte inn høyt press oppe på venstrekanten, og Pålle vant ballen fra Nordstrands høyreback. Han spilte fint ut til Kim på kanten av 16-meteren, og Kim satte ballen sikkert inn bak NIF-keeperen.

Oppegård fortsatte kjøret, presset høyt og utnyttet rommene i Nordstrand-laget. Pålle skapte såpass mye leven på venstrekanten at Nordstrand byttet høyreback allerede før pause. Flere ganger var han bare en lang tå unna scoring, og andre ganger var det Pålle som hadde pasningene, og andre Oppegård-gutter som var like ved å sette ballen inn.

Men i stedet var det Nordstrand 2 som scoret, nesten ut av det blå. Forsvaret hadde hatt full kontroll hele omgangen, og igjen så det ut til at Kristian hadde orden på sakene da han headet tilbake til Cato. Men, som flere ganger tidligere i år, gikk det galt i en tilbakespillssituasjon. Cato glapp ballen i beina på Nordstrand-spissen, og hjemmelaget kunne utlikne.

Oppegård lot seg imidlertid ikke knekke av kalddusjen. De svartkledte fortsatte kjøret mot Nordstrand-målet med mye bra spill, selv om sjansene ikke var like heite som tidlig i kampen. Nordstrand skapte ikke noe særlig, men Cato fikk vist fram en fin tv-redning på et godt plassert frispark fra drøye 20 meter.

Etter drøye halvtimen ble Fallang spilt fram på kanten fra et frispark. Han slo ballen inn mot bakre stolpe, der Kristian fikk kastet seg fram og sendt den tilbake inn i feltet. En meter fra målstreken sto Snorre og dyttet ballen videre over målsetreken. Dermed 2-1 til pause.

Oppegård var det friskeste laget også i andre omgang. Vi hadde mye ball, men vi klarte ikke spille oss til de samme sjansene som i første innledningsvis. Gutta på midten kjempet og gjorde en bra jobb i ballvinningsfasen, men det manglet litt i de avgjørende pasningene.

Bakover hadde Oppegård også god kontroll. Midtbanen kriget godt, og det som slapp forbi, tok forsvaret seg greit av. Nordstrands eneste farligheter var et par innlegg på tvers av Oppegårds 16-meter, som ble svakt avsluttet bakerst i feltet. Ellers gjorde Oppegård-gutta en strålende jobb i lufta. Spesielt imponerende mot høye og luftsterke Nordstrand-spillere.

Sånn fortsatte det utover i omgangen, mens temperaturen steg ute på banen blant to lag sultne på poeng. Dommeren gjorde noen merkelige vurderinger underveis, ved å gi gult kort i noen situasjoner, og ingenting i mange tilsvarende. Dette gjorde åpenbart ikke stemningen noe bedre.

Men kvarteret før slutt ble det bra stemning på banen. Jørn slo en lang ball framover. Selnes hevder å ha vært på den med hårtuppene, og noe må det ha vært, for ballen spratt forbi flere Nordstrand-forsvarere. Bakerst i feltet var imidlertid Pålle framme på løp. Denne gang satt avslutningen der den skulle, og 3-1 var i boks.

Nå satte Nordstrand inn de siste offensive kreftene, og de fikk et par skuddmuligheter ut av det. Cato var fint med på et skudd i sluttminuttene og slo til corner. Offensivt ble det mer plass til Oppegårds angripere. Kim hadde fått opp energinivået igjen etter Amsterdam-turen, og i sluttminuttene tok han fremdeles med seg NIF-forsvarerne på lengre løpeturer. Malmo sørget også for å gi forsvaret en ny type utfordringer da han prøvde seg som spiss på slutten – og serverte et par solide taklinger høyt oppe i banen.

Kristian var også uvanlig offensiv i dagens kamp, og hadde flere gode raid. Drøye fire minutter på overtid tok han igjen med seg ballen framover. Han viste både ro og overblikk da han slapp ballen ut til Fallang på venstrekanten. Og Henrik ventet akkurat lenge nok før han plasserte ballen rolig i motsatt hjørne. En velfortjent scoring etter en god kamp.

Uten at vi har noe statistikk på området, er det ikke umulig at Henrik med dette ble tidenes yngste målscorer på Oppegårds a-lag. Vi tipper i alle fall at det ikke er mange 15-åringer som har scoret for OIs a-lag. I fjor var han jo ikke gammel nok til å få lov å spille engang.

Kort tid etterpå blåste dommeren av, og Oppegård kunne reise hjem med tre nye bortepoeng. Seks poeng på de fire første kampene høres kanskje ikke avskrekkende ut. Men vi må faktisk tilbake til 2002-sesongen for å finne sist gang Oppegård har såpass bra poengfangst etter fire runder. Så pass på alle sammen!

Kampfakta:
Nordstrand 2 - Oppegård 1-4 (1-2)

Nordstrand kunstgress
Mål: 0-1: Kim A. Morton (Assist: Pål-Richard Larsen). 1-2: Snorre Jensen (Assist: Kristian Holm). 1-3: Pål-Richard Larsen (Assist: Henrik Selnes). 1-4: Henrik Fallang (Assist: Kristian Holm).
Gule kort: Morten Malmo (ropte kjapt på dommeren etter frispark, holdt så kjeft, men fikk kort likevel) og Henrik Selnes (ble felt på vei gjennom NIFs forsvar, ble beskyldt for å falle lett og sa fra til motstanderen hva han mente om de beskyldningene, litt for tydelig etter dommerens smak).
Laget: Cato Hestnes – Morten Malmo, Svein Kirstistuen, Kristian Holm, Henrik Fallang – Martin Flatgård – Snorre Jensen, Kim A. Morton, Jørn Heggestad, Pål-Richard Larsen – Henrik Selnes
Benyttede reserver: Timmy Herland og Morten Keiserud
Ubenyttede reserver: Håkon Mæland, Ståle Skoglund og André Raastad
Andre frammøtte: Christian Bærland, Kennetn Skoglund, Shakil Mohammad, David Breiby og Anders Bille