Her fikk vi kjørt oss

Etter tre tap på rad, var Nesodden 2 åpenbart lystne på å gjøre noe med sin begredelige formutvikling, for de stilte med et meget solid lag i kampen på Berger kunstgress tirsdag. Oppegård stilte på sin side med en nykomponert backrekke, med Pålle, Svein, Dynna og Bille (igrunn en ålreit midtbanefirer) og Håkon var på plass mellom stengene.

De bakerste fem, og resten av laget forsåvidt, fikk kjørt seg innledningsvis. Nesodden spilte med stor hurtighet og presisjon, og Oppegård-gutta ble løpende mye etter og imellom ute på banen. Men vi fikk ryddet opp, og i stedet var det Oppegård som scoret først.

Snorre tok med seg ballen framover og spilte inn i banen til Jørn, som fant Henrik med en fin pasning framover. Oppegårds høyreiste spiss gikk rett på mål og knallet til. Keeper fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å hindre at den gikk inn borte i hjørnet. Dermed ledelse 1-0.

Målet ga oss en liten vitamininnsprøytning, og minutter etter fikk vi ballen fram i feltet igjen. Dommeren var våken da en Oppegård-spiller ble revet ned, og pekte på straffemerket. Jørn gikk fram, men satte straffesparket over med venstra (se bildet).

Dermed var det i stedet Nesodden som straffet oss. Hjemmelaget vartet opp med flere fine angrep, og Håkon måtte flere ganger ta fram gode redninger for å holde dem unna. Forsvarerne var også framme og blokkerte et par ganger. Men til slutt måtte Oppegård kapitulere. Nesodden kombinerte kvikt på høyrekanten, og fra skrått hold på 16-meteren ble utlikningen banket inn.

Keiserud kom inn for en skadet Bille raskt etter scoringen (mon tro om en frisk Bille hadde avverget muligheten...). Og Oppegård rutinerte forsvarer fikk raskt kjørt seg. Bare minutter etter byttet havnet han i dommerens bok for en sen takling på sin kant.

Oppegård-laget virket stressa av det høye tempoet til motstanderne og klarte ikke å spille sitt eget spill når vi fikk ballen. Det gikk fort opp og fort ned igjen, og dermed ble det mye løping imellom for midtbanespillerne. Nesodden fortsatte på sin side finspillet, og bare noen solide redninger av Håkon hindret flere baklengsmål. Forsvaret var også på pletten et par ganger med inngripener i siste liten som gjorde jobben til Håkon lettere.

Mot slutten av omgangen klarte Oppegård å holde litt mer på kula, og vi fikk sendt et par baller opp mot Snorre, Timmy og Henrik. Men Nesodden forsvarte seg godt, og som regel fikk vi ikke flyttet laget etter før ballen var tapt igjen.

Få minutter før pause var Nesodden nær 2-1, da ballen smalt i tverrliggeren bak Håkon. På benken var meningene delte om Håkon var nær ballen, men vår sisteskanse kunne uansett se tilbake på en god førsteomgang. For øvrig var meningene ikke delte om det var en klok avgjørelse av Svein å pådra seg kult kort for å sparke bort ballen rett før pausesignalet. Både han og Keiserud står nå med to kort og mangler ett før de må sone. Det samme gjelder Henrik og Jørn.

Nesodden startet andre omgang som de avsluttet første, og deres gode spiss var nær å gi laget ledelsen da han satte et volleyskudd like utenfor. Oppegård slet fortsatt litt med å vinne ballen på midten, men etter hvert klarte bortelaget å komme mer inn i kampen – og fremprovoserte noen unøyaktigheter hos hjemmelaget.

Dette betalte seg også. Martin sendte en fin stikker fram til Timmy, som gikk rett på mål. Akkurat som i forrige kamp ble han stoppet av keeper, riktignok med ureglementerte midler denne gang. Mens nesten hele Oppegård ropte på straffe, plukket Henrik våkent opp andreballen og ga Oppegård ledelsen igjen. 2-1.

Gleden ble imidlertid kortvarig. Et par minutter senere nådde ikke Håkon fram i feltet på en corner. Nesodden-spillerne brukte muskler og vant ballen, som de fikk kranglet i mål. Dermed 2-2.

Dette var Oppegårds beste periode i kampen, og laget datt ikke like mye ned som i første omgang. Jørn og Martin begynte å finne hverandre på midten, og vi fikk roet ned spillet litt. Det ble likevel ikke noe særlig sjanser ut av det. Til det manglet vi litt på presisjon og trøkk på den siste tredjedelen av banen, selv om Henrik trøkket til som bare det i duellene.

Midtveis i omgangen måtte Snorre ut med krampe. Shakil hadde helt innpå med energidrikk siden solnedgang og var klar til innsats på høyrekanten. Han fikk fort kjørt seg mot et Nesodden-lag som var i ferd med å gire opp noen hakk, og gjorde livet surt for Oppegårds menn langs sidelinja med å doble på kant rett som det var.

Nesodden begynte å finne tilbake til taktene fra førsteomgangen etter hvert som slutten nærmet seg, men dårlige avslutninger gjorde at det fortsatt sto uavgjort ti minutter før slutt. Da fikk Oppegård et frispark, etter at Jørn ble meid med på vei rundt på venstrekanten (hvor ble det av kortet i denne situasjonen?). Vi flyttet opp mange mann, men frisparket ble klaret, og Nesodden stormet i angrep. Slitne Oppegård-spillere klarte ikke å storme tilbake, og dermed var vi på etterskudd da Håkon reddet det første skuddet fint. Returen ble plukket opp av en Nesodden-angriper, og dermed ledet hjemmelaget for første gang i kampen.

Nå var Oppegård så godt som sluttkjørt, og de siste ti minuttene hadde Nesodden kontroll. 4-2 kom etter en kort corner to minutter før slutt. En kort corner ble sendt ut til hjørnet av 16-meteren, der en Nesodden-spiller fyrte løs, og ballen spant inn på det regnvåte kunstgresset.

På overtid fikk også Nesodden straffesparket de hadde ropt etter x antall ganger i løpet av kampen. Og det var det ingenting å si på. Pålle var usedvanlig sent ute da han taklet en Nesodden-spiller på vei mot mål. Heldigvis fant ikke dommeren det nødvendig å dra opp noe kort av lomma nå heller. Straffesparket var bedre enn vårt i førsteomgangen, og kampen endte 5-2.

Det er ikke godt å si hvor sterkt lag Nesodden stilte med i kampen, men dette laget hadde nok høyere 3. divisjonsfaktor enn det har hatt i de siste kampene. Oppegård spilte riktignok ingen knallkamp, men mye av skylden for det kan legges på Nesoddens store tempo og presisjon.

Fra et NIF2 til et annet. Nå er det bare å brette opp ermene og gjøre klart til kamp mot Nordstrand 2 på Østre Greverud om en uke. Og her snakker vi dessverre skikkelig bunnoppgjør. Vi ligger nest sist med 11 poeng. Nordstrand 2 er sist med 9.

Kampfakta:

Nesodden 2 – Oppegård 5-2 (1-1)

Mål: 0-1: Henrik Selnes (assist: Jørn Heggestad). 1-2: Henrik Selnes (assist: Timmy Herland).
Gule kort: Morten Keiserud (sen takling), Svein Kirstistuen (sparket bort ballen).
Laget: Håkon Mæland – Pål-Richard Larsen, Anders Dynna, Svein Kirstistuen, Anders Bille – Jørn Heggestad – Snorre Jensen, Kim Morton, Martin Flatgård, Timmy Herland – Henrik Selnes
Benyttede reserver: Morten Keiserud og Shakil Mohammad
Ubenyttede reserver: David Breiby og Cato Hestnes