Ketchupeffekt før sommerferien

Det ser kanskje ikke sånn ut, men gjengen på bildet har faktisk akkurat tatt pause med ledelse 5-1. Grunnen til at de ikke tar helt av er todelt. For det første ville ikke spillerne miste fokus, men sikre at seier og tre poeng ble dratt i land. For det andre er det en sliten gjeng vi ser på bildet, etter en omgang med heltemodig jobbing.

Hjemmelaget Korsvoll 2 var best i de første minuttene, da de utnyttet rom på midtbanen til å sette litt trøkk framover. Stopperparet David/Svein så ut til å slite litt med fart og kommunikasjon, men den erfarne duoen veide opp med rutinen, og ryddet unna greit.

Det tok ikke mange minuttene før Oppegård fikk sving på sakene. Den sentrale midtbanen begynte å tette igjen og vinne baller på midten, og forsvaret støttet godt opp bak. Allerede etter 11 minutter kom uttellingen. Jørn spilte fram Timmy, som startet på venstrekanten. Timmy hadde antakelig søndagens avslutningstrening i både bakhodet og føttene, og lobbet elegant inn 1-0.

Oppegård fortsatte med initiativet. Med to gode, offensive backer og kantspillere som fulgte opp den sentrale midtbanens innsats, ble det hett rundt øra på Korsvoll-spillerne. På topp kriget Selnes også som vanlig. Som vår oftest feilvendte spiller slet han til tider med den lave kveldssola, men gjorde en bra jobb og kombinerte fint med lagkamerater på midtbanen.

Etter drøye kvarteret var det klart for 2-0. En kvikk Snorre på høyrekanten slo lavt inn foran mål. Kim var hakket for sen til å rekke ballen, men på bakre stolpe var Timmy på plass igjen og satte inn sitt andre for dagen.

Korsvoll var frampå noen ganger, men avslutningene var aldri farlige nok til å true Håkon, som var tilbake mellom stengene. Han hadde god kontroll bak og utmerket seg med høylytt og tydelig språkbruk til ham å være overfor lagkameratene. Til stor glede i trenerteamet på benken.

Slutten av omgangen ble begivenhetsrik. I det 26. minutt fikk Oppegård en dødball høyt oppe på banen. David ble med framover, og fikk etter hvert en skuddsjanse på volley utenfor 16-meteren. Det er kanskje ikke her David har sin styrke, så skuddet ble i stedet en pasning til Martin inne i feltet. Han la fint igjen til Jørn, som sendte av gårde et skudd fra langt hold. Markkryperen snek seg inn via stanga, og dermed 3-0.

4-0 kom på et nytt langskudd, etter drøye halvtimen. Denne gang satte Martin i gang Kim på midtbanen. Kim satte fart mot Korsvoll-målet, ladet skuddfoten og smelte ballen inn nede i hjørnet. Stemningen nådde nye høyder på Oppegård-benken, som ikke har vært bortskjemt med scoringer i år.

Korsvoll fikk nytt håp bare tre minutter etter. Laget viste et stykke god angrepsfotball, da de spilte seg rundt på høyrekanten med kjappe kombinasjoner. Ballen ble spilt inn foran mål, der en angriper lå hakket foran Oppegårds forsvarere og satte inn 1-4.

Men Oppegård knuste fort det lille håpet hjemmelaget fikk med scoringen. To minutter etter reduseringen var Oppegårds midtbanespillere på farta igjen. Denne gang var det Jørn som stakk en pasning gjennom til Martin, som fyrte løs. En motspiller fikk et bein på skuddet til fjorårets toppscorer, men det sørget bare for at ballen skiftet redning og gikk i en fin bue over keeper og inn.

De siste ti minuttene dabbet det noe av. Oppegård-gutta hadde løpt som helter de første 35 minuttene, og det gikk ikke like fort de siste minuttene før pause. Men laget unngikk defensive uhell, og holdt firemålsledelsen til pause.

Andreomgangen ble naturlig nok litt roligere enn de lykkelige første 45. Oppegård-spillerne var nok fortsatt preget av tempoet i begynnelsen av kampen, og det ble ikke like mye løping etter pause. Likevel leverte gutta en solid innsats ute på banen, og forsøkte stadig å trenge gjennom Korsvoll-forsvaret. Men i motsetning til førsteomgangen, var det litt upresist i de avgjørende pasningene i andre omgang.

Flyten i spillet led også av at omgangen etter hvert ble ganske stykket opp, med mye tøft spill og mye skriking til dommerne fra både benkene og spillerne. Korsvoll-spillerne følte de fikk mye rart imot seg, og dermed vokste frustrasjonen.

Men hjemmelaget klarte også å komme til noen sjanser. Håkon gjorde sin eneste lille blemme i kampen, da han ikke nådde fram i en duell i feltet. Men Korsvoll-gutta klarte ikke å sette andreballen i mål. Det klarte de heller ikke på et par skuddsjanser i og utenfor feltet. Da alle så ballen på vei inn i mål, vartet Håkon opp med en kjemperedning.

Mot slutten av kampen gjorde vi flere endringer på laget Keiserud kom inn på høyreback, mens Malmo ble flyttet fram. Ettersom Ståle allerede hadde kommet inn i pausen, hadde vi dermed et særdeles rutinert forsvar, med en snittalder på over 40 år. Det er det neppe mange som kan matche. Bra kontroll bakover hadde de også.

Keiserud ble etter hvert flyttet fram på midtbanen, da Bærland kom inn på midtbanen og sendte Pålle ned i forsvar. På topp var Thomas kommet inn. Han var åpenbart sulten på scoringer. Første gang han fikk muligheten, jaget han ballen så langt og ivrig, at det endte med en tøff duell med keeper, og gult kort på Thomas.

Neste gang fikk han imidlertid sin revansje. Indreløper Keiserud vartet opp med en fin pasning, og Thomas tok med seg ballen og fyrte løs. Skuddet gikk via et motstanderbein og inn i hjørnet. Dermed var sluttresultatet fastsatt til 6-1. En fin oppreisning etter en vårsesong med mange nedturer.

Dette var jo egentlig første kamp i høstsesongen, siden vi møtte Korsvoll 2 for andre gang i år. Så da satser vi på at dette er et godt tegn for resten av høsten, som begynner i august.

Kampfakta:
Korsvoll 2 – Oppegård 1-6 (1-5)

4. divisjon menn, Korsvoll kunstgress
Mål, Oppegård: 0-1 (11 min): Timmy Herland (assist: Jørn Heggestad). 0-2 (18 min): Timmy Herland (assist: Snorre Jensen). 0-3 (26 min): Jørn Heggestad (assist: Martin Flatgård). 0-4 (32 min): Kim A. Morton (assist: Martin Flatgård). 1-5 (36 min): Martin Flatgård (assist: Jørn Heggestad). 1-6 (85 min): Thomas Atlar (assist: Morten Keiserud).
Gule kort, Oppegård: Ståle Skoglund (holdt ingenting igjen i en takling, og feide både mann og ball utover linja) og Thomas Atlar (kastet seg scoringssugen inn i duell med keeper, litt for sent).
Laget: Håkon Mæland – Morten Malmo, Svein Kirstistuen, David Breiby, Pål-Richard Larsen – Jørn Heggestad – Snorre Jensen, Martin Flatgård, Kim A. Morton, Timmy Herland – Henrik Selnes
Benyttede reserver: Ståle Skoglund, Morten Keiserud, Christian Bærland og Thomas Atlar.