God avslutning, til liten nytte

Forutsetningene var klare foran årests siste seriekamp på Østre Greverud. Vi trengte en seier for å holde plassen – og i tilegg hjelp fra Nordstrand 2 i kampen mot Follo. Selv ikke med dette utfallet ville vi være sikret videre spill i 4. divisjon, men Oppegård var i alle fall innstilt på å avslutte sesongen med seier og en god prestasjon.

Innledningsvis var det stillingskrig og jevnt på Østre Greverud. Ingen av lagene klarte å ta tak i kampen, og spillet foregikk stort sett på midtbanen. Ingen store sjanser innledningvis.

Men da Jardar fikk kampens første skikkelige sjanse, tok de godt vare på den. Jardar slo et innlegg fra høyre, og Oppegård-forsvaret maktet ikke å klarere ballen skikkelig. Dermed fikk en Jardar-spiss tid og plass til å skyte, og han knallet ballen inn i hjørnet bak Håkon.

Etter målet fulgte en god Jardar-peroide, der bortelaget hadde mest ball og utnyttet mellomrommene i Oppegård-laget. Vi var litt sent ute i duellene, og Jardar satte oss under press, men de store sjansene ble det ikke ut av det. Forsvaret og Håkon tok seg av det som kom.

Pålle måtte ut med en strekk etter halvspilt førsteomgang. Inn kom Trond, som tok plass sentralt på midten sammen med Jørn og Martin. Dynna overtok venstrebacken fra Pålle.

Om byttet var årsaken, er ikke godt å si, men i andre halvdel av omgangen var i alle fall Oppegård det førende laget på Greverud. Den første gode muligheten kom på et frispark fra Jørn, som traff muren og spant like utenfor. Dommer ga imidlertid ikke corner, noe Oppegård fortvilte over og Jardar bare måtte le av.

Men Oppegård ga seg ikke. Bille var snart på farten på venstrekanten. Han slo fint inn, der Snorre var akkurat for sent ute til å sette ballen inn. Timmy nådde imidlertid ballen på bakre stolpe og skjøt fra spiss vinkel. Jardar ga en retur som lå perfekt til rette for Jørn ute i feltet, men også Jørns skudd ble blokkert.

Oppegård fortsatte den gode innsatsen. Spillerne løp mye og dekket store områder på banen. Da ble det også enklere å vinne dueller, og Snorre var like ved å få tåa på et nytt innlegg ikke lenge etterpå. Samme mann holdt også å komme seg helt gjennom da han ble spilt fram bakfra like etter.

Innimellom alt dette var også Jardar småfarlige i angrep et par ganger. Ved en anledning var en av angriperne deres nær ved å nå et godt innlegg inn i Oppegård-feltet. Men Dynna fulgte sin mann godt gjennom hele feltet og gjorde det umulig for ham å avslutte.

Oppegårds gode innsats betalte seg med flere sjanser, men fremdeles ingen mål. Bille fikk en god skuddmulighet inne i feltet, men en Jardar-fot kom i veien for ballens vei mot nettmaskene. På den påfølgende corneren vant Oppegård duellene med keeper. Ballen falt til Trond, som vippet den inn i feltet til David. Vår stopperveteran headet imidlertid over.

Og det var ikke slutt med det. Helt på slutten av omgangen kjørte Bille karusell med høyrebaken til Jardar igjen. Han sendte inn en lav stikker mot Martin på første stolpe, som elegant dyttet ballen videre ned i hjørnet. Jubelen brøt løs på benken, men dommeren hadde blåst for offside på Martin. Til stor uenighet og frustrasjon for Oppegård. Ikke godt å si om offsiden var feil, men det er liten tvil om at assistentdommeren var veldig glad i å vinke.

Jardar hadde fått kjørt seg i minuttene før pause, og etter hvilen hadde bærumslaget fått strammet opp litt i de bakre rekker. Oppegård hadde ballen mest innledningvis, men klarte ikke å skape noe særlig sjanser. Altså omtrent omvendt kamputvikling i forhold til starten av første omgang.

Snorre gikk ut i pausen, og ble erstattet av Shakil. Han tok plass på høyrevingen, og Timmy fikk spissplassen. Og etter noen tilvenningsminutter, begynte Timmy og Bille å finne tonen i Oppegård-angrepet. De to kjappfotkameratene vartet opp med fint samspill, men klarte ikke spille seg fram til noen avslutning med en gang.

Oppegård begynte å få et visst press igjen utover i omgangen, og Jardar-spillerne så litt slitne ut. OI viste tenner da Bille og Jørn kombinerte fint framover på venstrekanten. Men ingen nådde ballen inne i feltet da den ble slått inn.

Jardar var heller ikke ufarlige. Laget var på vei framover da en spiss deiset i bakken like utenfor 16-meteren etter en duell med David. Oppegård-stopperen var kjapt ute med å hevde sin uskyld, i form av et høylytt "NEIJEGÆKKENÆR'N", men dommeren hadde allerede blåst. Og det viste seg at han blåste for å gi gult kort for filming. Ikke noe man ser hver uke i 4. divisjon.

Men det var Oppegård som var hvassest, og kampbildet begynte å likne på førsteomgangen. Shakil var kvikk på høyrekanten og fikk ved en anledning slått fint inn mot en ikke like kvikk Bille på bakre stolpe. Med en sliten venstrefot klarte Oppegårds nummer ti å sette ballen over fra kort hold.

En dødball fulgte ikke lenge etter, og denne gang var det Timmy som fikk et innlegg mot seg. Dette var en andreball inn i feltet, og Timmy satset alt på et brassespark. Det lyktes nesten også, ballen spratt et par meter utenfor.

Jardar var også farlig på en dødball like etter. Laget fikk frispark utenfor 16-meteren og skjøt godt. Håkon var frossen på hendene og slet med å redde skuddet. Dermed fikk Jardar skyte på nytt mot mål, men her var Ståle på pletten og reddet ballen på streken.

Oppegård-spillerne begynte å bli mektig slitne, og det ble tøyd kramper flere steder på banen. Men alle fortsatte å løpe og stå på for laget. Spesielt Martin og Jørn gikk foran med et godt eksempel og dro med seg resten.

Bille var etter hvert helt sluttkjørt, og Snorre kom inn igjen mot slutten av kampen. Et lurt trekk av Geir, for en sulten Snorre trøkket til i duellene og fikk tidlig uttelling. Han vant en ball på midten mens Jardar var på vei framover. Dermed kunne Snorre sette fart mot et nesten tømt Jardar-forsvar, før han spilte til Martin. Oppegårds visekaptein gjorde ingen feil. Dermed 1-1 (se bildet på forsiden).

Begge lag ville vinne, men det var Oppegård som hadde mest krefter i sluttspurten. Like før slutt spilte OI seg igjen fram på venstre. Timmy klarte å komme seg helt fri, og han kunne lett slå inn lavt foran mål. Men heller ikke denne gang var det noen som rakk ballen.

Det luktet 1-1 lang vei, og dermed et nytt surt resultat for Oppegård. Egentlig hadde jo det passet sesongen bra. Men gutta ville det annerledes. Oppegård vant en corner i siste spilleminutt. Jardar klarerte det første innlegget fra Jørn, men han fikk et nytt forsøk. Denne gang traff kula pannebrasken til Trond, som headet vakkert i mål. Oppegård hadde snudd kampen, og Trond scoret sitt andre mål på to kamper for oss (begge var vel i det 90. minutt også).

De siste overtidsminuttene prøvde Jardar å slå tilbake, men laget hadde gått seg bort i et litt fantasiløst blindspor. Dermed kunne i stedet Oppegård trygge inn og bokføre en fin hjemmeseier på slutten av sesongen.

Spillerne tok bølgen foran publikum, som var møtt opp over 40 i tallet, og det til tross for kulde nok til å lage is/rim på søppelkassa på parkeringsplassen. Støtten har vært god de siste kampene, og vi på laget er svært takknemlige for at folk dropper Champions League på tv for å se Oppegård kjempe i bunnen på Greverud. Dette er noe vi setter pris på.

Oppegård gjorde sin del av jobben med 2-1 mot serietoer Jardar. Dessverre klarte Korsvoll 2 å slå Nordstrand 2 med hele 7-3. Vi tar dermed ikke igjen Korsvoll 2, men blir liggende på 8. plass. Og det betyr etter alle solemerker nedrykk, selv om de offisielle bekreftelsene neppe kommer før om en måned eller to.

Dermed er seriesesongen 2010 over, men her på siden blir det livat videre framover også. Vi orker ikke oppsummere her og nå, så da tar vi det etter hvert.

Kampfakta:
Oppegård – Jardar 2-1 (0-1)

Østre Greverud kunstgress.
Mål: 1-0: Jardar. 1-1 (83): Martin Flatgård (assist Snorre Jensen). 2-1 (90): Trond Teisberg (assist: Jørn Heggestad)
Gule kort: Anders Dynna (solid trøyeholding).
Laget: Håkon Mæland – André Raastad, Kristian Holm, David Breiby, Pål-Richard Larsen – Jørn Heggestad – Timmy Herland, Anders Dynna, Martin Flatgård, Anders Bille – Snorre Jensen
Benyttede reserver: Trond Teisberg, Shakil Mohammad, Ståle Skoglund
Ubenyttede reserver: Cato Hestnes, Thomas Atlar, Svein Kirstistuen
Andre frammøtte: Henrik Selnes, Morten Keiserud, Ingar Navestad, Kim A. Morton, Kenneth Skoglund.
Tilskuere: Drøye 40. Imponerende i nesten minusgrader.