Jubel for ny hjemmeseier

Både Oppegård og Bækkelaget hadde ettmålstap mot Vålerenga 3 i sine siste kamper da lagene barket sammen på Østre Greverud. Serietoer BSK kom med et håp om å reise kjerringa etter forrige tap, mens Oppegård hadde en solid hjemmestatistikk å ta vare på.

Og det var hjemmelaget som startet best, da dommer (for anledningen med kun én assistentdommer) blåste i gang. OI-gutta hadde ballen mest, og en overvekt av spillet foregikk på BSKs banehalvdel. Oppegård var veldig solide bakover og fikk til en del bra pasningsspill framover på banen, både gjennom midten og på kantene. Likevel klarte ikke laget å skape de store sjansene.

Sjanser skapte heller ikke BSK. Det nærmeste laget kom før pause, var et langskudd som traff oversiden av tverrliggeren, og der hadde keeper Håkon bra kontroll. Ellers var kampen preget av mye dueller på midtbanen, mange av dem også over grensa til frispark.

Rett før pause fikk Oppegård uttelling for sitt gode spill. Anton og Bille kombinerte fint på venstrekanten og fikk spilt fram Hemrik. Han rundet sin back og spilte en 45-pasning ut til Pålle, som satte ballen inn i hjørnet.

I andre omgang var Henrik tidlig frampå med et skudd som BSK-keeperen fomlet ut i returrommet, men BSK fikk avklart. Dette var også siste Oppegård-farlighet på en stund, for nå overtok Bækkelaget kampen. Oslo-laget presset Oppegård tilbake og fikk flere farlige situasjoner inne i Oppegård-feltet, spesielt på dødballer.

Utlikningen kom også etter drøye timen. BSK slo kjapt inn i feltet etter et innkast, og inne i feltet fikk en angriper nok ro til å heade ballen inn bak Håkon.

Nå slet Oppegård med å henge med, og en stund så det ut som Bækkelaget skulle rive til seg ledelsen. Men Oppegård fikk roet seg og begynte å spille fotball igjen. Det ble belønnet drøye kvarteret før slutt. Bille rykket (eller var det snublet? Se bildet og døm selv) seg forbi BSK-backen, la flott inn til Snorre, som satte sin første scoring for sesongen.

BSK flyttet opp laget i forsøk på en utlikning, men Oppegård tettet igjen bakover og fortsatte kjøret offensivt når overgangsmulighetene bød seg. Flere ganger måtte BSK ty til ulovligheter for å stoppe OI-spillerne, og få minutter etter 2-1-scoringen, fikk bortelagets Said Ismail sitt andre gule kort for dagen. Dermed måtte BSK spille resten av kampen med ti mann.

Oppegård utnyttet overtallet til å bli enda farligere på kontringer. Syv minutter før full tid ble et innlegg fra Pålle stoppet med hånda, og OI fikk tildelt årets første straffespark. Jørn gjorde ingen feil fra 11-meteren, dermed sto det 3-1, som holdt seg kampen ut.

Tre poeng smaker alltid godt, og ekstra godt smakte det nok for de av Oppegård-gutta som har spilt under Knut Rød tidligere. Den gamle Oppegård-treneren Rød har nemlig tatt over BSK, så det var mye prestisje på spill da lagene møttes. Det var tydelig at det var noen på Oppegård som absolutt ikke ville tape denne kampen.

Ellers gikk det noen meldinger fram og tilbake mellom trenerbenkene underveis i kampen, men etter 90 minutter tok alle hverandre i hånda og takket for kampen. Sånn skal det være!

På oppfordring fra spillerne takker vi også supportersjef (?) Henning Torsrud og resten av supportergjengen for oppmøtet. Det er definitivt morsommere å spille når dere er og ser på!

Tar til slutt med to sitater fra supportergjengen mot slutten av kampen:
- Han treffer bra med venstrebeinet sitt han tiern.
- Ja, han slår perfekt hver gang.
Bille var definitivt frisk igjen etter feberen.

Fakta:
Oppegård - Bækkelaget 3-1 (1-0)
Mål: Pål-Richard Larsen, Snorre Jensen, Jørn Heggestad (str.)
Gule kort: Anton Solhaug (knapt nok frispark, rar avgjørelse), Anders Dynna (saftig takling, lettere å forstå det kortet).
Tilskuere: 25
Laget: Håkon Mæland - Morten Keiserud, David Breiby, Arvid Yttervik, Anton Solhaug - Jørn Heggestad - Kim André Morton, Anders Dynna, Martin Flatgård, Pål-Richard Larsen - Henrik Selnes
Benyttede innbyttere: Anders Bille, Snorre Jensen, André Raastad
Andre frammøtte: Ståle Skoglund, Kenneth Skoglund, Lars Klungreseth, Svein Kirstistuen, Christian Bærland, Cato Hestnes
I tillegg hyggelig å se Christian Heyerdahl, Erlend Hovind og Odd Einar Tenden fra fjorårets OI-stall stikke innom.