En dårlig generalprøve

Oppegård mønstret et bra mannskap til fredag kveld å være i kampen mot Ås. Men alle våre tre keepere var utilgjengelige. Dermed måtte superreserve Arvid igjen til pers mellom stengene.

Og han fikk det hett rundt øra. Allerede etter få minutter spilte Ås seg fram til en god mulighet, og ballen ble satt i mål. Det samme gjentok seg noen minutter senere. Oppegård var på etterskudd i flere dueller på rad, og dermed var Ås til slutt gjennom alene med Arvid. 2-0.

Oppegård slet med stor strekk i laget, og Ås-spillerne fikk mye plass mellom Oppegårds forsvar og midtbane. Dette utnyttet de igjen midtveis i omgangen. Oppegård klarte ikke å klarere et innlegg fra siden, og etter litt fram og tilbake, havnet ballen hos en grønnkledt, som satte inn 3-0.

Dommeravgjørelsene var heller ikke på Oppegårds side. I en 50-50-duell i feltet falt både Oppegård- og Ås-spilleren. Dommeren valgte av en eller annen grunn å gi straffe. Arvid satset alt på en side, men valgte feil. Dermed 4-0 til hjemmelaget, og høy temperatur i Oppegård-leiren.

Pålle snakket på seg et gult kort i straffesituasjonen, og Keiserud sikret seg et i samme farge da han holdt igjen en Ås-spiller like etterpå. Kort tid senere var han heldig som ikke ble utvist, da han satte inn en sklitakling som traff både ball og mann nede ved dødlinja. David ble også notert i dommerens bok, da han prøvde å presse motstandernes kaptein til å innrømme at han ikke ble tatt av David i en duell i feltet.

Et lyspunkt ble det likevel før pause. Shakil var våken og snappet en feilpasning fra Ås. Han satte fart framover og plasserte skuddet kontrollert nede i hjørnet.

Det skulle likevel bli et baklengsmål til før pause. Ås kjempet til seg andreballen etter en corner, og fikk satt ballen i mål. Dermed tuslet Oppegård-gjengen i garderoben med 1-5 ved halvspilt kamp.

I andre omgang hevet Oppegård seg flere hakk, og nektet Ås de store rommene mellom lagdelene. Kim kom inn for en skadet Jørn få minutter ut i omgangen, og han var kvikk fra første sekund. Etter noen minutter på banen burde han hatt straffe da han ble felt i god posisjon. Men dommeren var ikke enig. Kim fikk imidlertid sin hevn på en corner like etter. Ballen datt ned i feltet, og der var Kim og satte den i mål.

Oppegård fortsatte å vise Ås at vi også kan spille fotball, og spillet bølget fram og tilbake. Så fikk Oppegård en ny corner. Igjen datt ballen ned i feltet, og denne gang var det Malmo som var frampå og lirket ballen over streken, akkurat som i forrige kamp.

Med 5-3 var det for alvor kamp igjen, og Oppegård satset framover. Men det straffet seg, da Ås brøt og satte fart framover. Ballen ble spilt ut på kant, inn i feltet, og ekspedert videre i mål. En kontring det bare er å bøye seg i støvet for. Dynna fikk også gult kort for sitt forsøk på å stoppe kontringen i en tidlig fase.

Men Oppegård ville ikke gi oss av den grunn. Nok en gang var det på en corner det skjedde, og denne gang var det Dynna som fikk en fot på ballen i feltet. 6-4, og Oppegård øynet uavgjort.

Men drømmen ble knust et kvarters tid før slutt. Et frispark ute på siden fra 35-40 meter ble sendt hardt og lavt inn i feltet. Der hadde fjerdekeeper Arvid glemt regelen om å ha kroppen bak ballen, og dermed fant kula veien inn mellom beina hans. Det kan selvsagt hende han ikke så ballen ettersom det begynte å bli ganske mørkt – og flomlyset streika.

Arvid sørget uansett for å få all fokus på en enkeltprestasjon etter kampen, slik at alt annet han gjorde i kampen ble glemt. Litt synd, egentlig, for han hadde flere gode inngripener.

Me 7-4 gikk lufta ut av Oppegård, og Ås fikk stort sett gjøre som de ville de siste minuttene. At mørket begynte å gjøre det trøblete å se ballen, gjorde ikke situasjonen bedre. 8-4 var omtrent en kopi av både 5-1, 5-2, 5-3 og 6-4-målet, altså en corner som ble pirket inn. 9-4 var et godt langskudd.

Like før slutt kom også 10-4. Et frispark ble slått inn mot bakre stolpe. Der reddet Arvid fint både første og andre avslutningsforsøk, men på tredje mulighet fikk Ås ballen i mål. Dommeren så heldigvis ingen grunn til å legge til mer tid i mørket, så da stoppet kuleramma omsider.

Med 9-2 og 4-10 har Oppegård 13-12 i målforskjell på de to siste treningskampene. Vi tolker det som at det nå har vært nok treningskamper, og gleder oss til alvoret starter på tirsdag. Vi vet jo hva de sier: En dårlig generalprøve gir en god premiere.

Kampfakta:
Ås - Oppegård 10-4 (5-1)
Ås stadion
Mål: Shakil Mohammad, Kim A. Morton, Morten Malmo, Anders Dynna
Gule kort: Pål-Richard Larsen (klaget - med god grunn - på dommeren etter straffespark), Morten Keiserud (holdt igjen motstander på vei inn i feltet), David Breiby (insisterte veldig hardt på at Ås-kapteinen skulle innrømme at han ikke ble felt), Anders Dynna (prøvde å stoppe dagens fineste angrep)
Laget: Arvid Yttervik – Morten Malmo, David Breiby, Svein Kirstistuen, Morten Keiserud – Martin Flatgård – Pål-Richard Larsen, Ingar Navestad, Jørn Heggestad, Shakil Mohammad – Henrik Selnes
Benyttede reserver: Kim A. Morton, Snorre Jensen, Anders Dynna, Christian Bærland
Andre frammøtte: Kenneth Skoglund