Poengdeling i krigekamp

Akkurat da vi trodde at det er vi som er det mest seriøse laget i 4. divisjon, stilte Bækkelaget med både naturgress og speaker i kampen på Sportsplassen på tirsdag.

Det er mulig vi burde tatt signalet tidlig. Da vi spurte BSK-treneren før kampen om de var revansjesugne, kom han bare med et spøkefullt knurr til svar. Og det var virkelig en dyrisk innstilling over Bækkelaget-spillerne da dommeren blåste i gang kampen.

De gule løp rundt som duracellkaniner og kastet seg hodestups inn i alle dueller helt fra første spark. Dermed var det lite finspill innledningsvis, og det ble mest kriging midt på banen. Ingen av keeperne ble satt på de store prøvene.

Ti minutter ut i kampen kunne det virke som det kokte litt for mye hos BSK-gutta. Pålle gjorde en solid jobb og vant en tøff duell på sin backplass. Da BSK-spilleren ikke fikk frispark, langet han ut et spark mot Pålle, og dommeren svarte med å sende ham rett i garderoben.

Nå skulle man kanskje tro at Oppegård ville få større spillerom, men BSK-gutta fortsatte å jobbe hardt. Til tider gikk den harde jobbinga over i noen sene taklinger på Oppegårds tekniske midtbanespillere, men dommeren hadde lagt lista høyt, slik at det ble en kamp med skikkelig trøkk.

OIs spill var preget av høye skuldre og lite flyt i pasningsspillet, og det var derfor ingenting å si på at BSK tok ledelsen midtveis i omgangen. En angriper fikk litt for god tid i Oppegård-feltet og kunne sette inn 1-0 fra kort hold.

Resten av omgangen var igrunn ganske lik innledningen. Det ble mye nesten for Oppegård, og hver gang laget nærmet seg BSKs 16-meter, gikk de svarte seg fast i den gule forsvarsmuren. Dermed ebbet førsteomgangen ut med 1-0 – og mye å rette på i pausen.

Andre omgang startet bedre. Oppegård klarte å stresse ned og få ballen til å gå i laget. Bækkelagets ti mann jobbet fortsatt bra, men OI rev likevel til seg initiativet i kampen. Det ble belønnet med utlikning kort tid etterpå. Dynna fikk et fint innlegg fra høyre (?), og avslutningen var like fin – en elegant heading i en bue over BSK-keeperen. Det gikk noen ord om offside fra BSK-gjengen lengre borte på sidelinja, men mål ble det nå i alle fall.

Oppegård øynet mulighetene for seier og trykket på videre, men de store sjansene ble det ikke ut av det. BSK på sin side prøvde seg på noen kontringer, men Oppegård-forsvaret var trygge og stoppet det som kom i god tid før det ble farlig.

Kampen fikk sitt dramatiske høydepunkt midtveis i omgangen, da Anders Dynna gikk opp i en hodeduell på midten. På vei ned fikk han en fotballsko i ansiktet, og Dynna gikk rett ut i horisontalen på gresset. En omtåket Anders ble hjulpet av banen, med ansiktet fullt av blod. Her snakker vi blø både for og på drakta. Det verste blodsølet ble vasket bort, før det bar rett i garderoben.

Det tok ikke mange minuttene før nybakt materialforfalter (og nå også laglege) Bærland konstaterte at Dynna var helt i tåka og moden for en tur på legevakta. Når Anders to ganger i løpet av to minutter spurte om hva som hadde skjedd ute på banen, var nok det en god vurdering. Selv om Anders var klar nok i toppen til å be Arvid og Martin om å holde seg langt unna bilen hans i mellomtiden.

På legevakta ble det konstatert hjernerystelse, og Anders fikk dra hjem med noen sting i ansiktet og en sykmelding i lomma.

Ute på banen fortsatte kampen om poengene. De siste minuttene presset Oppegård nesten hele BSK-laget inn i egen 16-meter – og OI-gutta prøvde seg gang etter gang på å få ballen inn. Men BSK-gutta var gode i lufta og ryddet unna det som kom. Dermed ebbet kampen ut med 1-1.

Etter kampen fikk vi høre at Kjell Roar Kaasa (!) hadde scoret to mål for MS mot Klemetsrud. Selv om Klemetsrud reduserte på slutten (og nesten utliknet på en straffe fem minutter på overtid), tok MS alle poengene i denne kampen. Dermed var det en skuffet Oppegård-gjeng som kunne konstatere at de ville vært serietoer med seier.

Men håpet lever fortsatt. Hvis Oppegård slår Ellingsrud i sesongavslutningen, må Klemetsrud vinne sin kamp mot Rustad. Vi gratulerer Manglerud Star med opprykk og satser på full uttelling i sesongavslutningen.