Storseier mot Abildsø

oiabildsoe3

Oppegård hadde en solid tropp til kampen mot Abildsø. Bortsett fra at oldboyskeeper Jostein måtte steppe inn mellom stengene, var de fleste andre skadefrie og på plass. Dermed hadde vi full benk og vel så det.

Dagens førsteomgang var bortimot årsbeste, med mye bra spill og fikse kombinasjoner. Abildsø var ikke i nærheten, og vi gikk til pause med 5-0. I andre omgang ble det litt lavere tempo, litt bytting og litt hviling på laubærene fra før pause. Dermed endte kampen med fem plussmål til Oppegård.

Både Hasle-Løren og Vembli vant sine kamper greit, så det er fortsatt noen poeng opp til toppen i avdelingen. Dette blir kamp hele veien inn. Her er dagens kampreferat:

1. Kampen er i gang.
oiabildsoe2

2. Kvikk start. OI setter høy fart.

3. Langt frispark inn i feltet til Abildsø. Går over alle.

6. OI bryter, og Martin gir til Henrik. Keeper plukker innlegget.

6. Legg fra venstre denne gang. Ingen får tak i den i feltet.

7. Abildsø-frispark. Jostein fanger ballen i feltet.

9. 1-0! Kjempespill av OI, som kommer rundt på kant. Bille slår inn. Henrik og Timmy bommer, før Kim klinker den inn.

11. Gult kort på Abildsø. Ikke godt å si hvorfor. Er nok for noe som skjedde tidligere.

12. Mye fin fotball nå. Bille tres fram på ny og slår inn. Treffer ingen i feltet.

16. Fint brudd av Holm. Ballen spilles til Jørn, som avanserer og går for skudd. Like over.

17. Storspill av Kim og Timmy, som viser Barca-takter på kanten. Timmy får slått inn, men Henrik skyter utenfor.

oiabildsoe4
21. Mye tendenser nå, men det holder ikke helt fram.

23. Bjørn Erik bryter fint, men sklir og faller. Det er ikke noe problem, for han skjermer ball og reiser seg igjen med full kontroll.

24. Lang ball mot Bille. Han er på vei gjennom, men blir avblåst for innkast. Bille forteller dommeren tydelig hva han mener om dette, til litt misnøye fra mor på tribunen.

25. 2-0! Martin slår innlegg på 16 meter, til Jørn. Han skyter med høyrebeinet via keeper og i mål.

27. Corner OI. Timmy er oppe, men header via en motstander og til ny corner.

28. 3-0. Jørn slår corneren inn. Bjørn Erik rager høyest i feltet og header inn.

30. 4-0. Timmy slår inn fra høyre. Jørn kommer på et dybdeløp, henger i lufta i lang tid og header inn. Da har Jørn altså scoret med høyrebeinet og hodet i dag. Ikke verst.

32. Kim vender bort en forsvarer på 16 og skyter med venstre. Keeper ligger i hjørnet og venter.

34. Lang ball til Henrik på løp på høyrekanten. Han avventer fint løpene inn i feltet og treffer Jørn med legget. Han skyter bra, men keeper varter opp med kanonredning.

35. Litt klabb og babb på corneren, men Abildsø får klarert.

38. Pålle prøver et skudd fra distanse. Utenfor.

39. 5-0. Kim kriger og vinner ballen til Martin. Oppegårds nummer 6 bredsider den i hjørnet fra 30 meter. Kaldt.

41. Abildsøs største sjanse. Vingen kommer seg litt fri i feltet og skyter. Jostein er fint nede.

44. Nytt Abildsø-skudd, fra veldig skrå vinkel. Jostein med beinparade til corner.

oiabildsoe5
44. Corneren klareres, men Abildsø skyter på retur. Jostein holder.

45. Martin finner ingen å sentre til, så han dribler tre mann i stedet.

Pause.

46. Vi er i gang igjen. Ingen bytter i pausen, men flere spillere er i oppvarming. Cato er blant dem.

47. Bille felles på 17 meter. Frispark.

48. Martin skrur ballen i nettveggen.

50. Kim prøver å utfordre, men møter veggen (a.k.a. stor stopper) på 17 meter. Han får likevel et noe billig frispark.

51. Jørn skyter langt over.

52. Kristian med farlig tilbakeheading (har vi sett dette før?). Jostein klarerer til corner.

53. Henrik kriger bra, og vi spiller oss til innlegg fra venstre. Timmy header utenfor fra god posisjon.

56. Oppegård angriper fint. Innlegg fra høyre fra Timmy. Henrik rekker den ikke foran mål.

57. Morten inn for Martin.

59. Mye innkast for Abildsø nå.

60. Jørn prøver en Atlar-lobb fra venstrekanten. Keeper slår til corner.

61. Kristian får tatt ned og skutt på corneren. Via motspiller til ny corner.

62. Oppegård kriger i feltet, og Timmy skyter. Ny corner.

63. Abildsø får omsider klarert.

64. Ståle og Snorre inn for Kristian og Bille. Cato varmer opp fremdeles.

67. Litt tamt her ute nå.

68. Shakil inn for Jørn.

oiabildsoe6
69. Abildsø-skudd fra langt hold. Jostein slår til corner.

70. Oppegård klarerer.

73. 6-0. Henrik får et innlegg fra Snorre og får ekspedert den i mål.

74. Bra sjanse for Abildsø, etter at forsvaret roter. Bjørn Erik rydder opp til corner, som det ikke blir noe ut av.

75. Svein inn for Bjørn Erik.

77. Thomas inn for Henrik. Bare et bytte igjen nå. Får Cato komme inn?

80. Shakil bryter fint på midten. Han prøver en lobb på keeper som står langt ute. Like utenfor.

80. André inn for Timmy. Pålle fram på vingen.

81. Geir vil ha inn Cato. Magne minner om at det desverre bare er lov med 7 innbyttere. Cato får bare fortsette joggingen på linja.

83. Litt rot bak hos Oppegård, og Abildsø skyter inne i 16-meteren. Jostein redder til corner.

84. Abildsø holder trykket oppe og får en ny corner.

84. 6-1. Ballen heades i bakken og inn i vinkelen. Litt svak markering og rollefordeling etter alle byttene.

86. Pålle spilles frem av Ståle og kriger seg til innleggsposisjon. Klareres.

88. Abildsø-frispark fra 25 meter. Skudd over.

89. OI prøver en siste contring, men Snorre treffer ikke med innlegget.

90. Slutt.

Oppegård – Abildsø 6-1 (5-0)
5. divisjon menn, Østre Greverud
Mål: 1-0 (9 min.): Kim Morton (assist Anders Bille). 2-0 (25 min.): Jørn Heggestad (assist Martin Flatgård). 3-0 (28 min.): Bjørn Erik Wiig (assist: Jørn Heggestad). 4-0 (30 min.): Jørn Heggestad (assist Timmy Herland). 5-0 (39 min.): Martin Flatgård (assist Kim Morton). 6-0 (73 min.): Henrik Selnes (assist Snorre Jensen). 6-1 (84 min.).
Kort: 2 gule til Abildsø
Laget: Jostein Norheim – Thomas Knutsen, Bjørn Erik Wiig (Svein Kirstistuen fra 75 min), Kristian Holm (Ståle Skoglund fra 64 min.), Pål-Richard Larsen – Timmy Herland (André Raastad fra 80 min.), Kim Morton, Martin Flatgård (Morten Jensen fra 57 min.), Jørn Heggestad (Shakil Mohammad fra 68 min.), Anders Bille (Snorre Jensen fra 64 min.) – Henrik Selnes (Thomas Atlar fra 77 min).
Ubenyttet reserve: Cato Hestnes (ikke plass på dommerkortet).
Andre frammøtte: Kenneth Skoglund
Tilskuere: Cirka 20.
Dagens høydepunkt: Mange å velge mellom. Vanskelig.
Dagens nedtur: Ikke holde nullen.