Knepent tap i Manglerudhallen

Det var som forventet et sterkt lag som sto på motsatt banehalvdel i Manglerudhallen. MS-gutta var kjappe og tekniske, et par av dem til det ekstreme. Men Oppegård-gutta ville ikke selge seg billig og sto på fra start i denne kampen. "Som vanlig" var det riktignok en del rusk i maskineriet fra start, men vi slapp i alle fall unna baklengsmål tross en dårlig start spillemessig.

Utover i omgangen kom Oppegård bedre med, og vi kom til et par muligheter i MS-feltet. Det var derfor ikke helt ufortjent da Kim satte inn 1-0 med pannebrasken etter corner. Ros til gutta for god dialog i feltet ved scoringen!

Den gode Oppegård-perioden midtveis i omgangen gikk etter hvert over, og mot slutten var MS igjen farligst. Utlikningen kom da også, etter et langt innkast. Keeper Håkon fikk i overkant tøff behandling da han gikk opp for å klarere i en duell. Dermed nådde han ikke fram, og MS kunne sette ballen i det tomme buret.

Da det så ut som vi skulle gå til pause med 1-1 i fjerde kamp på rad, kom det en scoring til på tampen. Hjemmelagets kvikke venstreving dro seg inn fra kanten, Oppegård-forsvaret hang ikke med og MS plasserte ballen i målet bak Håkon.

Det var et bestemt Oppegård-lag som kom på banen i andre omgang. Forsvarsspillet satt skikkelig, og det ga muligheten til å bygge opp flere gode angrep. Vi fikk satt bra trykk på MS, og etter kvarteret kom også utlikningen. Etter fine kombinasjoner mellom Martin og Pålle, endte ballen til slutt hos Henrik inne i feltet. Han vendte bort en forsvarer og plasserte ballen i hjørnet.

Med 2-2 og overtak spillemessig så det lyst ut, men det gikk ikke mange minuttene før lyset slukket. Oppegård ga fra seg initiativet i kampen igjen, og Manglerud Star fikk mer tid og rom. Det tok de godt vare på. En andreball som ramlet ned like utenfor 16-meteren midtveis i omgangen ble kontant feid i mål fra en MS-spiller. Dermed var hjemmelaget i ledelsen igjen.

De siste 20 minuttene ble fryktelig oppstykket, og det var vanskelig å få til godt spill, men Oppegård klarte etter hvert å heve seg igjen og jakte utlikning. Nærmest kom vi da Snorre og Henrik på overtid stormet framover alene mot to MS-forsvarere. Men da fant dommeren det for godt å blåse frispark til oss i vår egen 5-meter (!). Håkon lå riktignok nede med skade, men han hadde nok også satt pris på om Henrik og Snorre fikk fortsette framover.

Avslutningen på kampen var i det hele tatt preget av mye oppstykking av spillet, og MS-gutta tok seg – forståelig nok – god tid ved enhver anledning. Dermed fikk ikke Oppegård satt det trykket på motstanderne som vi hadde ønsket, og kampen ebbet ut med tre poeng til hjemmelaget og mye frustrasjon hos bortelaget.

Surt tap igjen altså. Men vi får trøste oss med at ingen lag har bedre resultater enn dette mot Manglerud Star i år. Og at vi nå har like mange poeng som etter fire kamper i fjor.