Siste seriekamp

Tiden går fort, og tirsdag kveld er sesongen over for Oppegård-gutta. Årets siste motstander på Østre Greverud er Ellingsrud. Som vi håpet på i sommerferien, er vi med i toppen helt til mål, og premissene for siste kamp er klare. Dersom Oppegård vinner, må Klemetsrud vinne for å beholde andreplassen.

Derfor får vi håpe Rustad-gutta bruker videoen fra vårkampen mot Oppegård, som vi var så sjenerøse å gi dem, godt i analysen før Klemetsrud-kampen.Dersom Rustad tar poeng mot Klemetsrud, ligger veien åpen for Oppegård.

Men uansett må Ellingsrud beseires, og det kan bli tøft nok. Laget ligger tredje sist av de lagene som fortsatt er med, men gutta fra Groruddalen har bitt godt fra seg i mange kamper i år. Det synes spesielt godt ved at de bare har sluppet inn 27 mål. Til sammenlikning har Oppegård på tredjeplass sluppet inn 25.

Framover på banen er det litt slappere. Kun 21 scorede mål sier sitt om hvorfor Ellingsrud ikke ligger høyere på tabellen. Laget har vært gjennom mange jevne kamper i år, men ikke klart å sette ballen i mål i de avgjørende situasjonene.

Slik var det også i vårkampen mellom Oppegård og Klemetsrud. I første omgang var Oppegård både gode og effektive – og gikk til pause med 3-0-ledelse etter mål av Bille, Snorre og Pålle. I andre omgang var det derimot ingen verdens ting som fungerte for Oppegård-gutta, og Ellingsrud tok over kampen. Men heldigvis var de gulgrønne like dårlige foran mål som Oppegård var i alt det andre, så da ble 3-0 også sluttresultatet.

Ellingsrud tok en sterk 4-0-seier mot Vålerenga i siste kamp. Men det hører med til historien at det sto bare 1-0 helt til det siste kvarteret. Seieren holdt likevel til å komme a poeng med Hauketo og Ljan, og det ligger an til et bikkjeslagsmål mellom disse lagene for å unngå niendeplassen, som sannsynligvis gir nedrykk.

Vi i Oppegård har i alle fall ikke tenkt å hjelpe Ellingsrud, siden vi har et opprykk å tenke på. Vi satser derfor på at alle gutta tar ut alt i denne siste kampen – og at publikumsoppmøtet blir noe i nærheten av like bra som siste kamp i fjor. Kampstart er kl2015 på Østre Greverud, og vi satser på både musikk, kiosk og Champions League på klubbhuset etterpå.

Oppegård har Arvid Yttervik tilbake fra skade for første gang siden forrige Ellingsrud-kamp. Anton er bortreist, ellers er troppen stort sett som sist:
Cato, Pålle, David, Kristian, Morten, Jørn, Bille, Martin, Dynna, Shakil, Henrik, Snorre, André, Svein, Ingar, Arvid, Håkon.

Ellingsrud stiller med følgende tropp:
Vegard, Hassan, André, Kristian, Mats, Jhon, Bato, Tommy, Fredrik, Issak, Trydal, Øystein, Nahom, Sami, Trydal, Stian,

Siden vi verken er på fornavn eller kallenavn med Ellingsrud-gutta, sier kanskje ikke dette så mye, men vi kan jo sammenlikne med sist. Både Hassan, Mats, Fredrik, Jhon, André og Stian var i startoppstillinga den gang. I tillegg var Issak på benken.

Mest bemerkelsesverdig er at de siden sist har mistet både Muri, Gausvik og Vangbo, som alle heter Thomas til fornavn. Muri var som noen kanskje husker kaptein, solid midtstopper og hadde en bra frisparkfot, men nå er han ifølge nettsidene til Ellingsrud i militæret. Gausvik var også en hard nøtt, der han kriget godt på midtbanen og gjorde sitt til at Ellingsrud kjempet oss ut av stilen i andre omgang.

Vi får ikke analysere oss i hjel, men i stedet avslutte som vi alltid gjør: Det ligger an til nok en tøff kamp, men vi krysser fingrene for Oppegård-seier til slutt – og godt oppmøte på tribunen.

Klikk her for å lese hva ØB skriver før kampen!

PS: Hvis noen lurer på hva bildet øverst er, så er det en plakat vi har fått trykket opp til kampen og hengt opp rundt omkring. Vi får håpe det lurer folk ut i høstkulda.