Da var seriesesongen over

opprykkskamp

Vi trengte en større seier / mindre tap enn Vembli for å gå forbi dem på tabellen i siste serierunde. Med tap 1-2 mot Hasle-Løren ble det dessverre en umulighet.

For å holde følge med Vembli-kampen, hadde Oppegård-supporterne Martin Barker og Øystein Thorsen tatt på seg jobben med å følge kampen mellom Bøler 2 og Vembli på Ekeberg (all ære til dem – belønning kommer!).

De kunne melde om en rotekamp, som startet 20 minutter for sent, altså en halvtime etter vår. Kretsen fortsetter å sette opp avgjørende kamper på ulik tid. Kampen startet jevnt, men Vembli tok etter hvert over. Opprykksrivalene våre tok ledelsen like før pause og hadde i tillegg to annullerte mål innen timen var spilt.

dommerbytte
Midtveis i andre omgang måtte det byttes dommer (se bildet), trolig fordi første dommer hadde magetrøbbel. Dermed ble det et fem minutters avbrekk i spillet og en ganske pussig situasjon. Og for å toppe det hele ble kampen stoppet etter 86 minutter (altså 9 minutter før den burde sluttet, pga dommerbyttet) fordi lyset gikk på Ekeberg.

Dette kan være grunnlag for protest, men vi får nå se om vi har lyst til å tvinge Bøler 2 og Vembli til å spille en omkamp ingen av lagene er særlig lysten på.

Resultatet gjør i alle fall at Vembli stopper på 38 poeng, vi har 35. Hasle-Løren har 41 og skal spille KM-finaler. Her møter de de to andre avdelingsvinnerne, Teisen og Lyn 2. Blir sikkert en durabelig fight mellom Hasle-Løren med mye førstelsagsspillere og Lyn 2 med mye førstelagsspillere (og et veldig bra lag i utgangspunktet).

Vi er i alle fall beste treer i systemet. Med 35 poeng har vi i snitt 1,94 poeng pr kamp. Målforskjell på pluss 20 gir 1,11 plussmål i snitt pr kamp. (Vi må regne på denne måten, siden avdeling 2 mistet et lag underveis.)

Avdeling 1: Oppegård – 35 poeng, 20 plussmål – 1,94 poeng pr kamp. 1,11 plussmål pr kamp.
Avdeling 2: Sagene 2 – 28 poeng, 10 plussmål – 1,75 poeng pr kamp. 0,63 plussmål pr kamp.
Avdeling 3: Kjelsås 3 – 35 poeng, 9 plussmål – 1,94 poeng pr kamp. 0,5 plussmål pr kamp.

Kjelsås 3 mistet for øvrig opprykket på målforskjell mot Korsvoll 2, som rykket ned sammen med oss i fjor.

oppigards
Dermed blir det ingen champagne på Oppegård i år. Vi får ta til takke med en god øl med et enda bedre navn i stedet. Så er det bare å starte forberedelsene til neste sesong.

Vi lover mye moro på nettsidene i løpet av høsten og vinteren, så følg med videre. Du vil vel ikke gå glipp av sesongstatistikk, høydepunkter fra arkivet, avslutningsfest og andre morsomheter?

Og til slutt må vi bare takke alle som har fulgt laget i løpet av sesongen igjen. Vi skriver mye med halvseriøst glimt i øyet her på nettsiden, men hyllesten til våre supportere er hundre prosent ekte. Dere er med på å gjøre dette moro. Neste år har vi kanskje overbygd tribune ferdig på langsiden også.