En grå dag mot Rustad

Oppegård er definitivt best når det er tørt i kunstgresset. Kampen mot Rustad var betydelig bedre enn forrige ukes møte med Manglerud Star, men OI-gutta klarte likevel ikke dra seieren i land.

Ting så veldig bra ut de første minuttene av kampen på Rustad. Oppegård gikk hardt til verks, og hjemmelaget var shaky. De svartkledte benyttet overtaket til å skaffe et par bra sjanser, men laget kom ikke nærmere enn en avslutning som ble reddet på streken etter corner.

Utenom et par langskudd og dødballsituasjoner klarte ikke Oppegård å skape allverdens farligheter foran Rustad-keeperen. I stedet var det hjemmelaget som utnyttet sjansen maksimalt da den kom. Rustad vant en duell på midtbanen, spilte ballen i bakrom på høyrekanten, der vingen skar inn mot mål. Han la ballen over på bakre stolpe, der lagkameraten hadde små problemer med å sette inn 1-0 fra kloss hold.

Oppegård prøvde å svare, men slet med å få til spillet. Samhandlingen var ikke av vanlig standard, og spillerne ble jobbende mye enkeltvis. Da ble det vanskelig å både vinne ballen og å spille seg fram til sjanser når ballen ble vunnet. Rustad hevet seg på sin side etter scoringa, og laget var småfarlige på et par kontringer utover i omgangen.

Minuttet før pause fikk Oppegård likevel en scoring som fotballkommentatorer garantert ville sagt at kom på et psykisk viktig tidspunkt. Jørn skjøt lavt på et frispark, og keeperen klarte ikke å holde ballen. Anders og David kom skliende inn, og det var eldstemann som nådde ballen og fikk den i mål.

I andre omgang flyttet Oppegård laget opp på banen og presset Rustad høyt. Det førte til flere ballvinninger høyt i banen, men det var sjelden OI-gutta klarte å utnytte ballinnehavet til å skape store sjanser. Til det var nøyaktigheten for dårlig i pasningsspillet.

Rustad forsvarte seg også godt, anført av to solide midtstoppere som gjorde livet surt for Henrik. Godt forsvar gjorde også at Rustad fikk muligheten til å komme på kontringer, og denne muligheten prøvde laget å ta vare på. Et par ganger var de nære å få ballen i mål bak Cato, men det var Oppegård som var det førende laget.

Shakil var livlig på sin høyrekant og kom til flere gode innlegg, men inne i boksen var ikke Oppegård-gutta helt der de skulle være. Dermed ble det ingen skikkelig farlige avslutninger før Morten fikk en gylden mulighet etter et langt kast på overtid. Halvvolleyen gikk dessverre rett på keeper, og dermed ebbet kampen ut med 1-1.

Tar med et lyspunkt fra sidelinja, en samtale mellom noen yngre Rustad-spillere:
– Se på de draktene a. Hvorfor kan ikke Rustad ha sånne.
– Ja, det er Adidas, liksom. De ligner litt på Spania.