Sterk seier

Oppegård hadde ingen stor stall med til søndagens treningskamp mot Manglerud Star. Planen om å ta ut en tropp til kampen gikk i vasken, takket være mange spillere på vinterferie, og ytterligere et par på skadelista. Dermed tok vi med alle de 14 som kunne stille, og det skulle vise seg å være en bra gjeng. Blant annet var Henrik Fallang fra 94-laget på plass igjen, og han gjorde en god innsats også denne gang.

Som i kampen mot Rustad manglet vi keeper, og denne gang var det Arvid som tok på seg hanskene. Han hadde neppe sett for seg at hans siste Oppegård-opptreden skulle bli som keeper, men han kan i alle fall sette opp nok et punkt på Oppegård-cv-en.

Manglerud Stars rekruttlag vant begge kampene mot Oppegård i serien i fjor, og MS-gutta sikret dermed opprykk til 3. divisjon. Vi kunne dermed vente oss sterk motstand, og før kampen var fokus på å være solide defensivt og ikke slippe til MS sitt gode og raske spill.

Og Oppegård-gutta leverte solid forsvarsspill fra start. MS slapp ikke til, og Arvid hadde en rolig dag på jobb bakerst i begynnelsen. Oppegård fikk også sving på spillet offensivt, og tidlig i kampen tok hjemmelaget ledelsen. Pålle kom etter litt om og men til innlegg fra sin høyrekant. Innlegget var godt, og Jørn kunne bare sette panna til det ferdigscorede innlegget foran mål. 1-0.

Oppegård fortsatte å spille bra i alle ledd. Men midtveis i omgangen yppet MS seg offensivt. Oslo-laget kom til avslutning, og ballen smalt i tverrliggeren bak Arvid. Det vil nok være en overdrivelse å si at han hadde kontroll på den ballen, men returen plukket han greit.

I stedet var det Oppegård som doblet ledelsen. Venstreback André var godt med framover, og fikk ballen ved hjørnet av 16-meteren. Han sendte av gårde en markkryper (eller markspinner, som det kanskje heter på glatt kunstgress), som smatt inn under MS-keeperen. Dermed 2-0.

Nå gikk det på skinner for Oppegård, som trykket MS godt bakover på banen. Det betalte seg i form av 3-0 kort tid senere. Etter et pasningsspill som begeistret gutta på linja, ble Jørn vakkert spilt gjennom mot mål av midtbanekollega Martin. (Hvis noen vil ha kred for pasningen, er det bare å si ifra, så oppdaterer jeg referatet). Han overrasket MS-keeperen med å skyte tidlig, og ballen svevde inn over keeper i en vakker bue.

Og bare et par minutter etter var Oppegård på farta igjen. Denne gang var det Snorre og Shakil som hadde hovedrollene. Snorre slapp ballen til Shakil i fint driv framover. Shakil fullførte veggspillet med en god ball tilbake, og Snorre var gjennom. Alene med keeper gjorde han ingen feil, og dermed sto det 4-0. For øvrig samme sifre som Oppegård tapte med i tilsvarende seriekamp i fjor.

MS tok seg litt sammen, og rett før pause fikk de sin redusering. Morten satte inn en av sine mange taklinger akkurat på kanten av straffefeltet. Han tok vel både ball og mann, og dermed var det ok å blåse. Om det var innenfor 16-meteren er en annen sak, men straffe ble det. Og til tross for et hederlig forsøk, klarte ikke Arvid å stoppe skuddet.

Lagene gikk til pause med 4-1, og i andre omgang var det tydelig at MS var revansjelystne. Laget fikk et overtak fra start og presset Oppegård bakover i begynnelsen av omgangen. Da Morten var ute på sidelinja og byttet sko, benyttet de også sjansen. En kjapp MS-angriper skar gjennom Oppegård-forsvaret som varm kniv i smør, og satte til slutt ballen inn bak Arvid. 4-2, og MS så ut til å kunne komme tilbake.

MS fortsatte å ha overtaket, og Oppegård klarte ikke å roe ned og få til noe særlig spill. Men midtveis i omgangen satte OI-gutta en slags spiker i kista. Spissreserve Erling jobbet godt på et framspill. Han klarte å rive til seg ballen, og med en elegant jobb sendte han Oppegård opp i 5-2 (se bilde øverst – den går slett ikke over). Det betaler seg å ikke gi seg!

Etter 5-2-scoringen hevet Oppegård seg igjen, og laget begynte å få til spillet sitt igjen. Bakover virket det mer solid igjen, og vi var ikke langt unna å få et par gode sjanser mot slutten. MS fikk en god skuddmulighet fra 20 meters hold, men Arvid var med på notene og slo skuddet ut til corner.

Det var også en corner som skulle bli det siste som skjedde i kampen. Arvid fikk lov å forlate buret for å teste hodestyrken på en siste corner i Oppegård-karrieren. Han var få centimeter unna å få panna på ballen, men den ble klarert, og det var det.