Nok et ettmålstap

Oppegård møtte opp til kampen mot Jardar med håp om å få en dårlig vårsesong på rett kjøl før sommerferien. Og det begynte lovende mot de blåkledte fra Bærum. Vi vant myntkastet, og Cato fikk starte i skyggen. Vi hadde også kampens første sjanse, da Kim var nær ved å nå en corner på bakre stolpe.

Men så overtok Jardar. Laget vartet opp med flere presise langpasninger. David var tilbake i midtforsvare og ryddet flere ganger unna i lufta. Likevel fikk Jardar et par skuddmuligheter utenfor 16-meteren. Men skuddene fløy stort sett over og utenfor, og Cato så ut til å ha god kontroll på det som kom ellers.

Det tok tid før Oppegård kom skikkelig inn i kampen, men noen sjanser produserte vi likevel. Kim fosset fram på høyrekanten og slo inn mot Snorre, men headingen strøyk av panna på Oppegård-spissen og havnet godt utenfor.

Oppegård løp mye og jobbet bra, men Jardar skapte en del situasjoner når de vant ballen mellom Oppegårds ledd. Midtveis i omgangen snappet hjemmelaget ballen fra Oppegård og kom til en god mulighet. Denne gangen hadde ballen retning mot mål, men Cato var med på notene og reddet fint.

Utover i omgangen kom Oppegård bedre med. Martin og Kim jobbet veldig bra på midten og sammen med Jørn ga de vingene mye å jobbe med. Vår tredje sjanse kom etter et fint innlegg fra Bille mot bakre del av feltet. Dessverre var Kim akkurat for sen til å rekke ballen. Minutter senere var det Bille innlegget kom mot, denne gang fra Pålle. Bille fikk ballen på høyra, og dermed fløy ballen både over og utenfor.

Vi kunne med glede konstatere at Oppegård hadde overtatt initiativet i kampen, men ti minutter før slutt var det likevel Jardar som gikk opp i ledelsen. Oppegård tapte et par dueller utenfor 16-meteren. Jardar chippet ballen fint inn i feltet, der en angriper kom alene med Cato og satte ballen sikkert nede i hjørnet.

Oppegård var nær utlikning allerede rett etter scoringen. Vi vant ballen, og fikk gitt til Bille, som hadde en god skuddmulighet fra skrå vinkel. Men ballen ble blokkert fra Jardar. Jørn fulgte imidlertid opp, satte fart mot dødlinja og spilte ballen på tvers. På bakre stolpe kom Kim i full fart og skled ballen inn. Assistentdommeren vinket imidlertid for offside. Ganske uforståelig for Jørn, som slo ballen mer eller mindre rett på tvers. Når Kim da måtte løpe og skli for å nå ballen, kunne han umulig ha vært foran Jørn da ballen ble spilt.

Oppegård lot seg imidlertid ikke knekke av avgjørelsen, men fortsatte å trykke på. Vi fikk til flere innlegg, men ballen traff ikke våre spillere inne i feltet. Traff gjorde heller ikke Jardar, da de forsøkte et par nye skudd mot slutten av omgangen. Dermed gikk vi til pause med 1-0 til hjemmelaget.

I pausen kom Henrik inn for Bille, som måtte ut med en slags skade. Etter at han fikk en motstanderfinger i øyet midtveis i første omgang, sviktet dybdesynet litt, og da ble det etter hvert vanskelig å beregne ballbanen ute på banen. Henrik tok plass i angrep, mens Snorre tok høyrekanten.

Høyresiden Malmo/Snorre fungerte bra innledningsvis i andre omgang. Malmo kom på flere offensive løp, og Oppegård skapte to nye sjanser etter innlegg fra høyrebacken. Først var det Snorre som traff halvsløvt på et skudd mot mål. Deretter headet Martin over fra straffemerket.

Oppegårds offensive satsing ga naturlig nok rom for Jardar, og bærumslaget var ikke ufarlige når de kom framover. En gang kom de seg helt gjennom etter å ha vunnet ballen på midten. Men Cato var våkent med og reddet fint. Kort tid etter var Snorre frampå igjen. Etter å ha gått seg fast et par ganger, fikk han i dette angrepet gitt til Martin utenfor 16-meteren. Fjorårets toppscorer lot det stå til, men ballen gikk like over.

Det roet seg litt etter Oppegårds gode start på andreomgangen. Bortelaget klarte fortsatt å få mange innlegg inn i boksen, men når man mangler flyten, treffer ikke ballen medspillerne sånn den skal. I stedet ble det mange tapte dueller, nestentreff og sleivspark inne foran mål.

Jardar, på sin side, satset mer på skudd. Man skulle tro de hadde lest at vi av og til stiller med utespillere i mål, for her ble det klemt til fra alle vinkler. Cato må ha storkost seg i mål, der han kunne plukke ned baller med spenstige redninger, eller "trygge" dem ut med mer eller mindre luftige svev. Han leverte også et par klasseredninger, som fikk Jardar-trenerne til å komme bort og rose keeperspillet til Oppegård etter kampen.

Midtperioden i andre omgang var altså relativt sjansefattig, men Oppegård kjempet i alle fall til seg et visst initiativ igjen. Og kvarteret før slutt braket det løs på Bjørnegård. Jørn kom seg ned til dødlinja på venstresiden og la et fint innlegg over til Snorre på bakre stolpe. Han fikk en enkel jobb med å heade i mål, der han sto innenfor femmeteren.

Allerede minuttet etter slo Jardar tilbake. Laget spilte seg gjennom Oppegård-forsvaret. Og selv om alle svartkledte ropte på offside, fikk spillet gå. Jardar-angriperen var sikker og la ballen greit nede i hjørnet bak Cato. For Oppegård-gjengen var det en stor nedtur å slippe inn et mål som muligens var offside, da vi selv hadde fått et mål feilaktig annullert for offside i første omgang. Til og med Jørn ble så irritert at han snakket på seg et gult kort.

Oppegård ga seg uansett ikke, og to minutter etter var Jørn på vei framover da han ble taklet av Jardars midtbanespller. Han fikk sitt andre gule kort for å ha ødelagt Oppegårds overgangssjanse, og dermed ble hjemmelaget redusert til ti mann.

Med en mann mer og et mål mindre, skulle man tro at det var duket for en sluttspurt av dimensjoner fra Oppegård. Men laget klarte ikke å skape de store sjansene foran Jardar-målet. Det var i stedet hjemmelaget som var farlig frampå, da en av deres spillere driblet fire mann og kom seg gjennom mot Cato. Men igjen var Oppegård-keeperen med på notene

Oppegårds største sjanse i sluttminuttene kom etter et innlegg mot Snorre. Han fikk igjen bare luggen på ballen, og ballen skled av panna igjen. Dermed rakk heller ikke Henrik, som kom på bakre stolpe, å få en tå på ballen. Ellers fikk ikke Oppegård de store sjansene. Det manglet "som vanlig" litt når vi nærmet oss motstandernes felt.

Jardar fikk et par småsjanser etter hvert som Oppegård satset framover – og i tillegg surret litt bak i sluttminuttene. Men det ble aldri skikkelig farlig. Dermed ebbet kampen ut med 1–2, og et nytt ettmålstap for Oppegård-gutta. Dette begynner å bli triste greier. Men nå er vi halvveis i sesongen, og det kan virkelig ikke fortsette med så dårlig uttelling framover.

Kampfakta:
Jardar – Oppegård 2-1 (1-0)
4. divisjon fotball, menn
Bjørnegård kunstgress
Mål, Oppegård: 74 min.: Snorre Jensen (assist: Jørn Heggestad)
Gult kort, Oppegård: Jørn Heggestad (sa til dommeren at han burde hatt et offsidekurs).
Rødt kort: Ett til Jardar (fyren fikk to gule)
Laget: Cato Hestnes – Morten Malmo, Svein Kirstistuen, David Breiby, Henrik Fallang – Martin Flatgård – Pål-Richard Larsen, Kim André Morton, Jørn Heggestad, Anders Bille – Snorre Jensen
Benyttede reserver: Henrik Selnes, André Raastad
Ubenyttede reserver: Ståle Skoglund
Andre frammøtte: Kenneth Skoglund

Joda, flere bilder kommer også denne gang.