Storseier mot Hammersborg

Søndag spilte Oppegård sesongen nest siste treningskamp, og det ble en postiv, men også litt merkelig, forestilling. 4. divisjonslaget Hammersborg gikk hardt ut, og var solide innledningsvis. Laget hadde ballsikre spillere på midten, samt kjappe og sterke folk både foran og bak.

Men Oppegård viste også styrke. Forsvaret – denne gang med 2x Morten, Svein og David – var igjen solid og slapp ikke til noen sjanser. I stedet smalt det etter hvert i målet bak Hammersborg-keeperen. Jørn viste igjen god skuddstyrke fra sin indreløperposisjon og ga Oppegård ledelsen med et fint langskudd.

2-0 kom ikke lenge etterpå. Martin sendte en høy, fin ball ut mot Pålle på høyrekanten. Han tok med seg ballen elegant forbi backen med første berøring, og fikk også en tå på den før keeperen nådde fram. Dermed lå ballen i nettet igjen. 2-0.

Hammersborg hadde ikke med seg mer enn 11 spillere til kampen, og da en av gjestenes menn måtte gi seg med skade midtveis i omgangen, ble det tøft for Oslo-laget.

Morten Malmo tegnet seg for sin første Oppegård-scoring like etter. OI-gutta var høyest på en corner og fikk headet ballen ned i feltet. Der var til Morten frampå og dyttet ballen over streken (se målet på bildet øverst på siden).

Ingar leverte en god førsteomgang på Østre Greverud, med mange gode pasninger, og linket godt opp med Anders Bille i en litt uvant spissrolle. Kort tid etter 3-0 var de to på farten igjen. Bille skapte mye rom med sitt tversoverløp, og Ingar vendte elegant bort den gjenværende stopperen. Han ble hektet inne i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Jørn var sikker som vanlig, og dermed sto det 4-0.

Ingar var involvert igjen på 5-0, sammen med Oppegårds gode høyreside. Malmo og Pålle satte i gang på kanten, spilte ballen inn til Ingar, som sendte den videre inn mot midten. Der var David og plasserte ballen fint i mål fra 17-18 meter (!). Lenge siden vi har sett den karen score fra utenfor 16-meteren, men som bildet til venstre viser, hadde vi med en offensiv David å gjøre i denne kampen.

Pålle var i farta denne søndagen, og på 6-0 var det nettopp farten som gjode utslaget. Han tok med ballen fra egen banehalvdel og satte fart framover – denne gang midt på banen. Med Pålle i toppfart var det ingen som klarte å henge med. Han løp rundt forsvaret i god, gammel "Jarl Strand-stil" og satte ballen inn bak keeper.

Og det stoppet ikke der. De ti Hammersborg-spillerne fikk virkelig kjørt seg. Bille hadde gjort en god jobb med å skape åpninger for resten av gutta i resten av kampen, men nå tegnet han seg på scoringslista selv også. Martin sendte en god pasning framover, og OI-angriperen sklidde ballen videre inn i mål.

Venstresiden rakk også å markere seg i løpet av den fartsfylte førsteomgangen. Henrik Fallang viste igjen at han kan gjøre en god jobb på seniornivå, med flere gode løp langs kanten. Like før pause brukte han også sin gode teknikk og venstrefot til å øke ledelsen til 8-0. En corner havnet ute i returrommet, der Henrik sto og ventet. Met et elegant skudd i en bue over keeper sørget han for å fastette pauseresultatet til 8-0.

I pausen byttet Oppegård litt på laget, og Hammersborg fikk fylt opp sitt lag med et par nyrekrutterte reserver. Dermed var det 11 mot 11 da andreomgangen begynte, og Hammersborg gikk ut på banen med mål om å vinne omgangen.

Med like mange spillere på banen ble kampen jevnere. Oppegård prøvde seg med uvanlig høyt press, samtidig som Hammersborg hadde mer struktur på laget. Dermed ble denne omgangen langt jevnere enn den første.

En småskadet Hammersborg-keeper måtte likevel se en ny ball i mål bak seg. Og igjen var det på corner det skjedde. Oppegård jobbet godt i lufta. Timmy var sterk nok til å få holdt motstanderne på avstand og sette ballen i mål.

Andreomgangen fortsatte å være flere hakk jevnere enn første. Oppegård-spillerne presset bra høyt oppe i banen, men rytmen i spillet var ikke helt som i førsteomgangen. Men for Hammersborg stemte rytmen betraktelig bedre – i alle fall ved en anledning like etter 9-0. Ved hjelp av fine pasninger spilte laget seg fram til en god skuddmulighet fra 16 meter. Skuddet gikk under Torbjørn i mål, dermed 9-1.

Torbjørn vartet også opp med et par bra redninger utover i omgangen, etter hvert som Hammersborg spilte seg fram til et par halvsjanser. Men det var sjelden veldig farlig foran Oppegård-målet. Et mål til skulle bortelaget få. Denne gang var det Oppegård som ikke klarte å klarere en corner, og Hammersborg gjorde som Oppegård hadde gjort på to liknende cornere – satte ballen inn fra kort hold.

Etter hvert som kampen dro seg mot slutten, prøvde Oppegård å få i gang noe av spillet fra første omgang igjen. Martin gjorde en god jobb både med å dirigere de andre gutta og å fordele baller rundt på banen.

Snorre var også kvikk i sitt innhopp, og mot slutten av kampen kom han til flere gode innlegg fra høyrekanten. Et av dem traff Kim i god posisjon, men det halvliggende volleysparket, som kanskje kunne blitt et knallmål, havnet i stedet borte ved cornerflagget.

Kampen ebbet ut, og Hammersborg var greit fornøyd med å vinne andreomgangen. Oppegård var også godt fornøyd med sin storseier i førsteomgangen, og med mye godt angrepsspill.

Oppegård - Hammersborg 9-2 (8-0)
Mål: Jørn Heggestad 2, Pål-Richard Larsen 2, Morten Malmo, David Breiby, Anders Bille, Henrik Fallang, Timmy Herland
Kort: -
Laget: Torbjørn – Morten Malmo, Svein Kirstistuen, David Breiby, Morten Keiserud – Martin Flatgård – Pål-Richard Larsen, Ingar Navestad, Jørn Heggestad, Henrik Fallang – Anders Bille
Benyttede reserver: Anders Dynna, Shakil Mohammad, Henrik Selnes, Kim André Morton, Timmy Herland, Snorre Jensen
Andre frammøtte: Christian Bærland, Erling Ekroll, Kenneth Skoglund